АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ ДА СЕ ИСПУЊАВА НАЈВЕЋИ АМЕРИЧКИ СТРАХ: Америка се претвара у социјалистичку државу!

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ ДА СЕ ИСПУЊАВА НАЈВЕЋИ АМЕРИЧКИ СТРАХ: Америка се претвара у социјалистичку државу!

26 марта 2020

President Donald Trump with members of the President???s Coronavirus Task Force speaks during a news conference in the Brady Press Briefing Room of the White House, Wednesday, Feb. 26, 2020, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Због мера које америчке власти предузимају у борби против ширења коронавируса, САД ризикују да се претворе у социјалистичку државу, прогнозира „Вашингтон пост“.

Према писању листа, строге мере, које се уводе у свим америчким државама уз одобрење председника Доналда Трампа, не само да крше грађанска права, него и уништавају америчку економију. Док компаније трпе велике губитке, а људима прете откази, локалне власти не покушавају да се изборе за права грађана или да спасу економију, него се ослањају на финансијску помоћ, коју је обећала влада, истиче аутор чланка.Истовремено, након Трампове изјаве да ниједан радник у земљи неће остати без плате и да неће трпети због тренутне ситуације, гувернери савезних држава почели активно да уводе карантин, не размишљајући о последицама, подсећа лист.

Амерички сенат је након тога заиста усвојио нацрт закона о издвајању два билиона долара за подршку економије због пандемије вируса корона, што је, како лист процењује, обележило прелазак САД са тржишног капитализма на демократски социјализам, који посебно промовише кандидат Демократске странке на предстојећим председничким изборима Берни Сандерс.

„Прешли смо Рубикон. Када се дим разиђе, од САД, какве смо познавали, практично неће остати ништа. Експерти се још споре око тога какав ће утицај пандемија имати на председничку трку, али ми већ знамо одговор. Сенатор Берни Сандерс је већ победио, или у крајњем случају – његова филозофија“, пише „Вашингтон пост“.

Додаје се да лидери америчке Демократске странке не треба више да брину због тога што их на изборима представља превише социјалистички оријентисан кандидат.

„Сада смо сви социјалисти“, наводи се у закључку.

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad2 says:

    hahahahha ovi i od socijaldemokratije paadaju u nesves,nije mi jasno čemu toliki strah od delimične KOLEKTIVIZACIJE društva.Civilizovano društvo po definiciji i jeste KOLEKTIV a ne skup labavo povezenih pojedinaca.Savremena društva NISU lovačke družine istrebljivača bizona, to vreme je prošlo u eri 7 MILIJARDI ljudi.Iza ovog kukanja o slobodama stoje drugi interesi PRIVATNI interesi koje DRUŠTVO i ne zanima oni i dalje misle da su lovci na bizone i da mogu da rade šta hoće i kako hoće, gde hoće i da je SVAKI bizon njihov i samo njihov a ko se ne slaže sa time, tu je puška za bizone pri ruci.Ok ako tako vole da bude onda će morati da se upotznaju i sa TUDJIM puškama za bizone cev u cev i mislim d aće to na kraju iak i da se desi u USA rezervatu severne amerike.

  2. ClLE says:

    Savezna Federativna Republika Amerika

  3. Ilija Čvorović says:

    Amerika i Engleska bit ce zemlja proletetska.;))

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u