АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ: Русија и Кина ће бити у стању да униште све америчке сателите

AMERIČKI MEDIJI TVRDE: Rusija i Kina će biti u stanju da unište sve američke satelite

2 februara 2018

ANTISATELITSKO oružje, nad kojim rade u Rusiji i Kina, u narednih nekoliko godina može biti u stanju da uništi sve satelite SAD na orbitama oko Zemlje.

Ovo je objavio Washington Free Beacon, koji se pozvao na izveštaj koji je obaveštajna uprava J2 sačinila za Pentagon.

J2 je u sastavu Združenog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD. Utoliko je značajnije što se u njenom izveštaju upozorava da će Rusija i Kina tehnologijama za uništavanje pojedinih satelita raspolagati već 2020-te.

Washington Free Beacon iz izveštaja navodi ove reči Dena Koutsa, direktora Nacionalne obaveštajne zajednice:

A-235 (Nudolь)

„Rusija u svom kosmičkom naoružanju ima ceo set mogućnosti za udar na satelite, nezavisno od toga na kojim se orbitama nalaze“.

Posebno je pomenuo lasere namenjene borbi protiv američkih satelita koje mogu nositi kosmički brodovi.

U izveštaju J2 se tvrdi da je Rusija u poslednje vreme u antisatelitsko oružje ulagala po pet milijardi dolara svake godine.

Još se precizira da u ruski antisatelitski kompleks ulaze: A-235 (Nudolь), laseri i sistemi za radioelektronsku borbu koji su u stanju da poremete funkcionisanje satelitske elektronike, kao i sajber-oružje.

J2 tvrdi i da Rusi za uništavanje američkih satelita na niskim orbitama mogu koristiti antirakete zemlja-vazduh svojih sistema S-300, S-400 i S-500 koji je „na putu“.

U izveštaju J2 se ukazuje i da Rusija testira manevrišuće satelite-ubice i da radi na postavljanju na reaktivne avione MiG-31 antisatelitskih raketa-presretača, a da već poseduje elektromagnetno oružje koje sa uspehom može da razara elektroniku satelita.

(Fakti)

KOMENTARI



9 komentara

 1. Roy says:

  Aha, mogu i sad, ali nece. Njima se po obicaju mora doci do Moskve da bi se oni otreznili, samo sto ovaj put nema ni trecina vojno sposobnih u odnosu 1941. pa nece imati ko da vraca izgubljene linije i teritorije.

  • Strahinja says:

   Opet ti Vatikanoidu ? Nisi otrcao u kucicu ?

   • goran says:

    Straho, stari svate, objasni ti nama kad ce Putin izaci iz misje rupe?

  • goran says:

   Da Ameri imaju rusko oruzje, oni bi Rusiju zigazili za 2 sata. Ali, Rusi traze ljubav, sve bi dali da ih Ameri zavole. Bolestan narod, kao i Srbi. Ameri su kreteni, ali na drugi nacin, oni ne traze ljubav vec dominaciju, misle da im to odnekuda pripada. Planetom vladaju bolesni narodi.

 2. Sasulja says:

  Ma to vi ameri iz straha sanjate,ma pusti te to,to su fantazije,ali ne brini te,doce i vama svakako crni dani.

 3. Velika Metla says:

  Holivud vojska čemerikina,probajte i ispitajte! Poštdite sebe razmišljanja! Ajde,ajde,junaci ste vi tamo gde unapred znate da ste najmanje 25 puta jači! Za ostalima samo kevćete!

 4. Beli Orao says:

  Kad drugog optužuju onda budi siguran da to oni već rade! Taktika : viču eno lopova a kokoške sami kradu!!!

 5. Branko says:

  E dabogda vam srusili sve satelite i kip slobode i maunt rismor i nijagarine vodopade i vratili vas u kameno doba jer za drugo i niste st.ko kaubojska.

 6. Cetinja says:

  Ako hoće pobedu, Ameri moraju zakazati bitku u Holivudu. Tamo u V e k pobedjuju a metak ih neće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *