АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ: Срби имају оружје које може да уништи било који град у региону!

AMERIČKI MEDIJI TVRDE: Srbi imaju oružje koje može da uništi bilo koji grad u regionu!

29 marta 2017

645368_untitled_f

Ugledni američki časopis „The National Interest“, specijalizovan za bezbednost i vojnu tehnologiju, objavio je tekst o srpskom raketnom sistemu „Šumadija“ pod naslovom: „Nove srpske rakete šalju poruku: Bombardujte nas i uništićemo vaše gradove“.

Nove srpske rakete Šumadija, nedavno predstavljen javnosti na sajmu naoružanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zapao je za oko američkom časopisu „The National Interest“, specijalizovanom za bezbednost, odbranu i naoružanje.

Šumadija, čiji je domet čak 300 kilometara, opremljen je 400-milimetarskim vođenim raketama teškim oko 1.500 kilograma, kao i naprednim sistemom za inercijalnu navigaciju projektila.

Raketa „Šumadija“ će imati svoj lansirni kontejner od kompozitnih materijala i čelika, a plan je da se sistem smesti na vozilo na koje mogu da stanu četiri do šest kontejnera.

U razgovoru za Sputnjik, Miroslav Lazanski je izjavio kako će ovi projektili „leteti ako srpski susedi ponovo pomognu NATO“.

– Tokom bombardovanja NATO nismo imali sredstvo odvraćanja, sad imamo raketu koja može da dosegne i velike gradove oko Srbije. Pa sad gospodo, u eventualnom sukobu, a ne daj bože da do njega dođe, to niko ne želi, ako nekome padne na pamet suluda ideja da nekoj drugoj zemlji da vazdušni prostor da se gađa Srbija, imamo raketu koja može da odgovori po vitalnim ciljevima u okolini Srbije. To je smisao ove rakete – rekao je Lazanski.

Američki list konstatuje da Srbija istovremeno sa proizvodnjom Šumadije, učetvorostručuje svoje Ratno vazduhoplovstvo, pre svega zahvaljujući Rusiji i Belorusiji, od kojih su nabavljeni avioni MiG 29s kao i Buk PVO projektili srednjeg dometa, čime će prema rečima ministra odbrane Zorana Đorđevića, srpska vazdušna moć biti znatno ojačana.

Iako se istovremeno sa Srbijom naoružava i Hrvatska – glavni regionalni rival Beograda – list smatra da je prirodno da zemlje Balkan traže pokroviteljstvo i naoružanje od svojih „patrona“. Tako se Hrvatska za naoružanje okreće NATO, a Srbija Rusiji.

Ipak, završava tekst američki list, novi srpski projektili su upozorenje da „ukoliko NATO napadne Srbiju ponovo, Srbi će se osvetiti bilo kom susedu koji pomogne Alijansi“.

(Newsweek)

KOMENTARI21 komentara

 1. Jaooo says:

  Nemojte više da nas hvalite

 2. KRSMANOVIC says:

  POD HITNO JE POTREBNO CIJELU SRBIJU NADZIDZATI RUSKIM RAKETAMA ZEMLJA-ZEMLJA, ZEMLJA-VAZDUH, I ZEMLJA-MORE

  • Vojna I ojdeSe says:

   I zemlja-mars

 3. goran says:

  Srbin ima pracku da istera oko svome bratu.

  • Miki says:

   Mnogo si glup! Ta braca bi nam iskopala oba oka samo da im se ukaze prilika.

  • ralence says:

   Kad je Martić naredio da se bombarduje Zagreb Zapad ga je proglasio ratnim zločincem. Treba imati starijeg brata da te brani a ne rakete.

 4. Tomica says:

  A to sto ameri mogu da uniste svet 15 puta...nikom nista a' ?

  • MILIJASUZOVIĆ says:

   PA ŠTO NE UKINU BAR POLA.MALO MORGEN.

  • Djordje says:

   Moze i mome ..... izaci nokat! Jesi dileja i glup koji misli da postoji samo Amerika koja je jako umorna od zlih dela.

 5. Bagro crvena says:

  Neka Vas! Pljeskavica s lukom, pa na megdan i to kad prodje post!

 6. M says:

  I kad svima na Balkanu podijele oruzje!Sto jace,to bolje!Da letimo visoko,visoko,u 3 p.m.

 7. Van pameti says:

  Ovaj Lazanski je gori od botova,aj bre ne tripujte raju ima Srbija oružije još samo za kolektivno samoubistvo. Umesto da se radi na obnavljanju poljoprivrede i privrede mi mlatimo praznu slamu sa migovima koji su u tako lošem stanju da ne mogu ni u delovima da nam ih dostave braća Rusi. Pa i 150 najnovijih aviona da imamo šta nam to vredi kado Italija,Austrija,francuska pa i Engleska i Amerika imaju par hiljada komada u neposrednoj blizini. Mi smo smešni kao crtani film.

 8. Slavko says:

  J.N.A je imala ogromne rakete velikog dometa 450 ili 650 km, koje su ko zna gde završile . I da su čuvane u bazama pitanje dali su ih ove izdajničke sluge uništili .To su bile ogromne rakete nosio ih je kamion koi može da ponese dva tenka a rakete su štrčale preko kabine da bilo je takvih do 92 a posle?

  • doktrina soka says:

   A sta mislis druskane gde se sada nalaze,kad si tako pametan,reci ako znas.Ima nas koji zanamo a i ima i onih drugih koji znaji.Akli cute.

 9. Slavko says:

  Ovo na slici je igračja za njih

 10. darko says:

  DOCI CE DO RATA SIGURNO LAZANSKI JER MAKEDNOIJA I JUG SRBIJE CE NATO OPET POCETI SUKOB I OPET CE BITI KAO 1999 LETET CE IZ HRVATSKE MADARSKE BUGARSKE ITD TREAB AERODREMO ONDA UNISITI ODAKLE CE LETETI JEDINO S JADRAN NECE SE MOCI DOSECI BROD NATO PAKTA NOSAC AVIONA ZA TO BI TREBALO RUSKE BALISTICKE RAKETE DOMETA 2000 KM KUPITI MAKAR NA DUG OD 6 MILJARDI DOLARA SRBIJA UGLJOM I BAKROM I NIKLOM TO MOZE PLATITI .RATA CE BITI JER CE POCETI OD MAKEDONIJE MOZDA BOSNE

  • doktrina soka says:

   Ma daj sta bulaznis Nato je u rasulu.

 11. Beli Orao says:

  To je drvenjara ,ljudi ne budite ludi,samo navalite Krvati plakaće vam mati a i vi Osmanlije svog slušajte Balije, onog Izmetbegovića on vam je sva srića, za vas Šipćari gledajte Prokletije sa one tamo strane ,kad pođete ponesite Hilari i Klintona inače ćemo vc podove da popločamo snjima!!!

 12. Žitomir says:

  Džaba oružje kad posao završavaju špijuni i nindže. Ovde svi dokazani izdajnici, kada sednu u državnu fotelju prvo potegnu pitanje u k i d a nj a Službe DB, države, institucija.Onda mediji počinju u horu da jodluju objavljujući kojekakve tračeve . Sludjeni narod je onda najlakše napujda na ulicu da galami, lomi i pali, a bez svesti šta radi.Ovde se to ponavlja vekovima,i niko da skonta:eho još odzvanja, bolje rat nego pakt, gotov je Geda,... Vrlo je jednostavno kad neprijatelj upravlja vašim mislima.

 13. Popara Dorćol says:

  Pa to ameri i traže, mi ćemo nešto na arvate oni će nešto na nas, a ameri će da navijaju sve dok se dosta humano ne razredimo a ona će oni da nas zagade sa strahovito mnogo, ama nemoguće proračunati, osiromađenim uranijumom, ako to pak i postoji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *