АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ: „Трамп ће Путину дати Крим, Украјину и Сирију за…“

AMERIČKI MEDIJI TVRDE: „Tramp će Putinu dati Krim, Ukrajinu i Siriju za…“

10 januara 2017

tramp-putin-sinhua-pravda

Donald Tramp mogao bi „tiho“ da prizna pripajanje Krima Rusiji i da ostavi Moskvi Ukrajinu i Siriju u zamenu za neke druge dogovore na globalnom nivou, tvrdi „Tajms“.

Trampove pohvale Putinu, kao i njegovi pokušaji da zaštiti Moskvu od kritika za sajber-napade vezane za predsedničke izbore u SAD, govore da novoizabrani predsjednik SAD trasira put za veliko pomirenje sa Kremljom.

Prioriteti Trampa u spoljnoj politici su, kako se u tekstu navodi, pobeda nad terorističkom organizacijom „Islamska država“, umanjivanje uloge Irana kao izvora destabilizacije u regionu i upućivanje izazova ekonomskoj i rastućoj vojnoj moći Kine.

Prema Trampovim procenama, Rusija bi mogla da pomogne u realizaciji svih tih strateških zadataka pod uslovom da dobije priznanje za kojim toliko žudi.

Dogovor Trampa i Putina, smatraju analitičari, uklonio bi sa međunarodne agende na određeni rok temu Krima, kako ne bi remetila regulisanje pitanja rata koji se vodi na teritoriji Donjecka i Luganska.

Jedini ruski nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ uskoro će proći kroz Lamanš, pošto je obavio zadatak u Siriji.

Povlačenje tog broda i drugih ruskih snaga, prema pisanju britanskog lista, bilo je planirano tako da se odvija istovremeno sa inauguracijom Donalda Trampa.

Na taj način Kremlj upućuje izabranom predsedniku SAD poruku – Vladimir Putin je spreman na dogovor sa SAD.

KOMENTARI6 komentara

 1. Sančo Pansa says:

  Ima se utisak kao da je članak pisalo dijete uzrasta 12-14 godina, ali naivno. Tramp će dati Putinu nešto što je njegovo i ustupiće mu raspalu Ukrajinu, od koje je Rusija uzela što joj pripada a sa Donjeckom i Luganskom se pravi tampon zona i tu je za Rusiju završena priča, eventualno ako im pomogne još da pripoje Odesu. Kao da je Putin budala!? Nego Tramp želi da pokvari savez Kina - Rusija koji su lideri mnogih drugih vrlo perspektivnih organizacija koje su ogromna prijetnja Zapadnjačkim programima!!! To Tramp može da urado tako što će pokušati da izazove konflikt sa Kinom a da Rusiji pnudi šta zaželi samo da se Putin distancira od tog sukoba, s nadom da tako naprave procijep u savezu dva kolosaaravno da bi Tramp odmah zatim napravio primirje sa Kinom, ali Rusija bi savez Rusije i Kine već bio načet. Ukoliko Putin tu ne popusti, kao što se već vidi i kao što je i sam rekao, onda Amerika pravi sukob Sjeverne i Južne Koreje koja je u posebnom vojnom savezu sa Amerikom. U tom sukobu će Ameri lako navući Kinu u sukob i tada će Tramp biti u prilici da uvuče saveznike iz NATO-a po članu 5., jer će Amerika biti napadnuta - naravno insceniranim potezom Markale, Račak i to će pripisati Kini...Tako da će tada morati i Rusija da se umiješa u rat!!! Sa Sjevernom i Južnom Korejom počinje Treći svjetski rat!!!

  • žika says:

   Bravo, Sančo! Potpuno tačno. Ne smetaju Americi toliko ni Rusija ni Kina pojedinačno, nego njihov savez. To će oni pokušati da pokvare po svaku cenu. Iznosiće i pred jednu i pred drugu zemlju razne djakonije, nadajući se da će pre ili kasnije pogoditi žicu jedne od njih, te će ona lakomo progutati mamac i... nema više savezništva. Posle će se u Vašingtonu lakše disati.

 2. M says:

  M:-Na ova 2 komentara se nema vise sto na-dodati.Osim tocke (ili usklicnika)!

 3. Dondon says:

  Ma boli Ruse da li ce neko priznati ili ne. Jasno je da se Rusija mora pitati oko globalnih prilika i .

 4. El Capitano says:

  A ja bih na ova cetiri komentara dosao jos samo ovo: Nije ni Rusija sisala veslo, da ih kauboji na tanak led navuku. Ne brinem se ja ni malo.

 5. darko says:

  nema trump sto dati rusima u ukrajini rusi su se odcepili po un medunarodnom pravu takoder i na krimu u siriji je legalno branjenje medunarodno priznate drzave i legalnog presednika na poziv njegov da ruska vojska teroriste medunarodne likvidira

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *