АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ УПОРЕДИЛИ НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ РУСИЈЕ И САД: Јачи су!

AMERIČKI MEDIJI UPOREDILI NUKLEARNO ORUŽJE RUSIJE I SAD: Jači su!

21 jula 2018

Rusko nuklearno oružje je nekoliko puta jače od američkog, podaci su istraživanja koje je objavio portal „SofRep“, koji je u rukama nekolicine bivših pripadnika CIA i snaga za specijalne operacije američke vojske.

U objavljenoj analizi upoređena je jačina ruskih nuklearnih bombi, između ostalog, i sa onima koje su Amerikanci bacili na Hirošimu i Nagasaki.Naime, kako se navodi, bombe bačene na Japan na kraju Drugog svetskog rata jačine su 15, odnosno 21 kilotonu, iako su najnovije ruske atomske bombe značajno jače — „Sarmat“ ima oko 50.000, dok supertorpedo „Status-6“ ima oko 100.000 kilotona.

Portal navodi i da su ostale nuklearne bombe, u to spadaju i američke, ali i bombe drugih zemalja, takođe značajno slabije — američki „Trajdent“ ima 100 kilotona, kineski „Dunfun-31“ 200, a najjača među njima je severnokorejska — 250 kilotona.

Jedina nešto jača američka bomba u celoj toj plejadi jeste termonuklearna bomba „B-53“, čija se jačina procenjuje na oko 9.000 kilotona.

Sve to dokazuje da su nuklearne bombe, proizvedene u Rusiji, jače od američkih za oko 11 puta, zaključuje „SofRep“.

KOMENTARI8 komentara

 1. gaga says:

  Amerika nema rakete koje mogu da lansiraju satelite u kosmos!kakva bre 2Nasa" da im nije rusa nebi mogli da lete gore i sad NASA pa NASA!

 2. doktrina soka says:

  Rusija je gazda u nuklearnoj tehnologiji za obogaceni uranijum.Sama cinjenica da SADe salje nuklerni otpad iz term. nuk. elektrana na reciklazu u Rusiju govori sama za sebe.Taj ugovor je medu predhodnim vladarima SADe potpisala i najveci mrzitelj Putina i sama Klintonica.

  • goran says:

   A ruski kreteni to prihvatili.

 3. marko says:

  NIJE BITNA JACINA SAMO BRZINA OVIM NOVIM NUKLEARNIM MOTORIMA RUSKE RAKETE LETE I BRZE PREKO 3 I POL PUTA STO ZNACI RUSKI STIT MOZE UNISITTI SVE NATO RAKETE NA VISINAMA 160 KM DALJINAMA OD 600 KM DO 2500 KM TO JE NAJVAZNIJE ZNATI

 4. marko says:

  ovde se misli 3 i pol puta od nato balistickih raketa

  • goran says:

   Svasta bi Ruski mogli, ali ne smeju. To su mlakonje.

   • Ba says:

    Rusi imaju teritorije i resursa na pretek i njihova je strategija uvek bila odbrambena tu imaju prednost i drze se te prednosti! a kad zatreba prosetaju oni do Berlina cisto da pokazu da smeju!

 5. M says:

  Zato USA glavonje imaju na UFO-e da zbrišu njima na Mars.Ne trebaju se ni vraćati!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *