АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ УПОЗОРАВАЈУ: Могућ крах Америке у случају избијања рата

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ УПОЗОРАВАЈУ: Могућ крах Америке у случају избијања рата

10 маја 2021

Недовољно финансирање америчке војске би могло да доведе до краха САД у случају настанка великог војног сукоба, пише часопис „Нешенал интерест“.

Према писању листа, већина америчке војне опреме купљена је 1980-их и 1990-их година, а флота се сада готово преполовила у односу на то каква је била пре 30 година.„Војска нема довољно јединица да изврши све што од ње може да буде тражено“, преноси „Нешенал интерест“ речи више научне сараднице истраживачког института „Херитеџ фондејшн“ Дакоте Вуд.

Неке друге земље су последњих 20 година уложиле у свој одбрамбени сектор, нову опрему, као и напредне технологије, каже експерт и додаје да о томе сведоче и њихове вештине показане на вежбама.

Истовремено, Вуд је истакла забринутост због чињенице да су савезници Сједињених Америчких Држава „дозволили својим војскама да ослабе“ до таквог степена да готово да нису у стању да пруже помоћ у случају настанка озбиљне кризе.

„На пример, уколико Кина и САД уђу у рат око Тајвана и Кина победи, тешко да ће Пекинг дозволити Америци да одахне, прегрупише се, а затим да започне рат поново“, сматра експерт.

Она је скренула пажњу на то да администрација америчког председника Џоа Бајдена и демократска већина у Конгресу верује да би главни противници САД могли да сачекају да земља изађе на крај са унутрашњим проблемима и спровести модернизацију Оружаних снага.

KOMENTARI3 коментара

  1. Kostakos says:

    Druge zemlje su ojacale svoje odbrambene snage. Tako treba. Americka vojska kakva je sada je i suvise i za odbranu. America treba vojska za napade i pretnje sirom sveta. Mnogo su jadni sa ovakvim "problemima".

  2. M says:

    Još USA ne treba modernizaciju vojske,niti će je još činiti!Nego će u slučaju Velikog rata daleko od svojih obala,u Euro-Blistok-Aziji,podpaliti druge da se tuku i krvare,a USA će samo dolijevati ulje na vatru tj.slati prvenstveno svoje prekobrojne,neprilagođene,usput se čisteći i ložeći druge da se izcrpljuju,i tek će onda,daleko i u miru od glavnog sukoba,USA započeti svoju ozbiljnu modernizaciju i jačanje svoje vojske,i to krajnje ozbiljno i jako,za finalni obračun oko gospodstva nad cijelim svijetom,i tad će biti najjača,za bitku za koju se ta ekipa sprema već dugo,za bitku svih bitaka!

  3. M says:

    ...i tad,za tu finalnu bitku,USA će biti veoma,veoma jaka,i s tajnim novim moćnim oružjima!Pogotovo i s saveznicima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u