АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ УПОЗОРАВАЈУ: Могућ крах Америке у случају избијања рата

AMERIČKI MEDIJI UPOZORAVAJU: Moguć krah Amerike u slučaju izbijanja rata

10 maja 2021

Nedovoljno finansiranje američke vojske bi moglo da dovede do kraha SAD u slučaju nastanka velikog vojnog sukoba, piše časopis „Nešenal interest“.

Prema pisanju lista, većina američke vojne opreme kupljena je 1980-ih i 1990-ih godina, a flota se sada gotovo prepolovila u odnosu na to kakva je bila pre 30 godina.„Vojska nema dovoljno jedinica da izvrši sve što od nje može da bude traženo“, prenosi „Nešenal interest“ reči više naučne saradnice istraživačkog instituta „Heritedž fondejšn“ Dakote Vud.

Neke druge zemlje su poslednjih 20 godina uložile u svoj odbrambeni sektor, novu opremu, kao i napredne tehnologije, kaže ekspert i dodaje da o tome svedoče i njihove veštine pokazane na vežbama.

Istovremeno, Vud je istakla zabrinutost zbog činjenice da su saveznici Sjedinjenih Američkih Država „dozvolili svojim vojskama da oslabe“ do takvog stepena da gotovo da nisu u stanju da pruže pomoć u slučaju nastanka ozbiljne krize.

„Na primer, ukoliko Kina i SAD uđu u rat oko Tajvana i Kina pobedi, teško da će Peking dozvoliti Americi da odahne, pregrupiše se, a zatim da započne rat ponovo“, smatra ekspert.

Ona je skrenula pažnju na to da administracija američkog predsednika Džoa Bajdena i demokratska većina u Kongresu veruje da bi glavni protivnici SAD mogli da sačekaju da zemlja izađe na kraj sa unutrašnjim problemima i sprovesti modernizaciju Oružanih snaga.

KOMENTARI3 komentara

  1. Kostakos says:

    Druge zemlje su ojacale svoje odbrambene snage. Tako treba. Americka vojska kakva je sada je i suvise i za odbranu. America treba vojska za napade i pretnje sirom sveta. Mnogo su jadni sa ovakvim "problemima".

  2. M says:

    Još USA ne treba modernizaciju vojske,niti će je još činiti!Nego će u slučaju Velikog rata daleko od svojih obala,u Euro-Blistok-Aziji,podpaliti druge da se tuku i krvare,a USA će samo dolijevati ulje na vatru tj.slati prvenstveno svoje prekobrojne,neprilagođene,usput se čisteći i ložeći druge da se izcrpljuju,i tek će onda,daleko i u miru od glavnog sukoba,USA započeti svoju ozbiljnu modernizaciju i jačanje svoje vojske,i to krajnje ozbiljno i jako,za finalni obračun oko gospodstva nad cijelim svijetom,i tad će biti najjača,za bitku za koju se ta ekipa sprema već dugo,za bitku svih bitaka!

  3. M says:

    ...i tad,za tu finalnu bitku,USA će biti veoma,veoma jaka,i s tajnim novim moćnim oružjima!Pogotovo i s saveznicima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *