АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ЗАКУКАЛИ: Америка хитно треба да преговара са Русијом, БЛИЖИ СЕ ПОРАЗ УКРАЈИНЕ

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ЗАКУКАЛИ: Америка хитно треба да преговара са Русијом, БЛИЖИ СЕ ПОРАЗ УКРАЈИНЕ

22 августа 2023

ВАШИНГТОН треба да започне процес мирног решавања сукоба у Украјини пре него што Русија однесе коначну победу, оценили су консултант Стејт департмана Весли Сатервајт и Алекс Бурилков, аналитичар Центра за проучавање демократије Универзитета „Линебург Лајфан“ у Немачкој.

Ако руске снаге успеју да заузму украјинске регионе које је Москва одредила за свој циљ, објаснили су анализи написаној за The National Interest, онда ће се rat завршити победом Русије.A у том случају ће штета по углед Вашингтона и НАТО алијансе, уверени су Сатервајт и Бурилков, бити огромна.

По њиховом мишљењу, најбољи сценарио би био одустајање Кијева од четири области које Москва већ контролише.

Раније су медији објавили да представници западних земаља тренутно раде на опцијама за споразуме о окончању сукоба у Украјини, али њихови услови не испуњавају интересе ни Москве ни Кијева.

Кијевски режим намерава да од САД добије крстареће ракете ЈASSМ, верујући да ћему му помоћи да поврати контролу над Кримом.

Амерички магазин Forbes указао је да ловци Ф-16 нису компатибилни са британским пројектилима Storm Shadow и француским Scalp, али да јесу са ЈАSSМ.

Брин Танехил, аналитичар корпорације RAND, која анализама и прогнозама опслужује војни и државни врх САД, оценио је:

„Са Ф-16 и ЈАSSМ-а, Оружане снаге Украјине би могле да удвоструче напоре да спроведу дугорочни план за заузимања Крима без борбе“.Раније је заменица портпарола Пентагона Сабрина Синг рекла да ће САД пристати на испоруку борбених авиона Ф-16 Украјини када она испуни „низ услова“.

За разлику од Танехила, бивши виши саветник шефа Пентагона, пуковник Даглас Мекгрегор, оценио је да се украјинска војска топи у контраофанзиви у коју је кренула 4. јуна и да НАТО неће моћи да се носи са Русијом ако интервенише.

Мекгрегор је у интервјуу Такеру Карлсону рекао да се украјинска војска, на коју су САД потрошиле огроман новац, због великог броја погинулих и рањених, све масовније предаје.

Мекгрегор сматра да ће инсистирање САД на њиховом досадашњем курсз натерати Русију да у Украјини крене „још западније“.

Додао је да Москва, јер не жели сукоб са НАТО, до сада није уводила у борбе своје снаге из резервног састава.

Нагласио је да ће, ако САД интервенишу у западној Украјини, последице бити разорне јер „Америка није спремна да се бори против Руса“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Velika Metla says:

    Чуш преговори ???? Како бре преговори сад кад вас је много добро кренуло ? Јесте ли резервисали места на крилима авиона ? На спољашњој страни крила, наравно. Срам било Русе неће да преговарају. Аххх..., ти Руси. -:)))

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u