АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ „ЗАЛЕДИЛИ“ АМЕРИКАНЦЕ: Подморница Бореј може претворити Америку у „пустињу“

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ „ЗАЛЕДИЛИ“ АМЕРИКАНЦЕ: Подморница Бореј може претворити Америку у „пустињу“

22 септембра 2019

Ракете са руским атомским подморницама пројекта „Бореј“ могу претворити Америку у „пустињу“, чак и да друге нуклеарне снаге Русије буду уништене у првом налету, пише амерички магазин „Нешнал интерест“.

„Свака од 16 ракета Р-30 „Булава“ на подморници, као по правилу, носи шест бојевих глава од 150 килотоне које се деле и уништавају посебне мете. То значи да „један Бореј“ може да баци на градове и војне базе, које се налазе на растојању већем од 5,8 хиљада миља, 72 нуклеарне бојеве главе које су по разорној снази 10 пута веће од бомбе која је бачена на Хирошиму“, пише коментатор листа.По његовим речима, у годинама Хладног рата совјетске подморнице су биле „гласније“ од западних подморница, а значи и „рањивије“. Ти проблеми, како се наводи у чланку, су откривени 1980-их година, када су СССР увезле из Јапана и Норвешке технологију за прављење подморнице пројекта „Шчука-Б“ која се по акустици могла мерити са америчком „Los Angeles“.

Модернизација је омогућила подморницама пројекта „Бореј“ да буду „више тихе и неприметне при већим брзинама, од подморница класе Ohio, наводи аутор чланка.

У овом тренутку, према државном програму наоружања, за Ратну морнарицу Русије је планирано да буде изграђено осам подморница класе „Бореј“. Од њих су три већ примљене у флоту: Јуриј Долгоруки, Александар Невски и Владимир Мономах. Четврта подморница „Кнез Владимир“ се тренутно тестира.

KOMENTARI3 коментара

 1. persida says:

  Saharizacija do koske. Dobra tema za americki film, sale pune, neko je opet namakao pare.

  • padre says:

   A jedan njihov junak preživi, i odvede ženu i decu, da zapoćnu novi život!

 2. Бели Ора says:

  Сатанизација Русије се наставља и политика прања мозгова и застрашивања америчког становништва Русима и руском технологијом !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u