АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: „Зашто Руси ћуте о С-500? Погађа мету на 600 километара“

AMERIČKI MEDIJI: „Zašto Rusi ćute o S-500? Pogađa metu na 600 kilometara“

10 januara 2019

Ruski protivvazdušni raketni sistem S-500 „Prometej“ je po taktičko-tehničkim mogućnostima mnogo superiorniji od sistema S-400 „Trijumf“, pa bi bespotrebna reklama prvog mogla da omete promociju drugog na međunarodnom tržištu, piše „Nešenel interest“.

Američki novinar naglašava da domet rakete S-500 iznosi 600 kilometara, što je za 200 kilometara više od S-400. Osim toga, prvi sistem može istovremeno da prati i presreće do deset bojevih glava koje se kreću brzinom od oko 6,5 kilometara u sekundi, kao i da otkriva nevidljive avione.„Nešenel interest“ piše da ograničeno praćenje tempa rada na S-500 možda nije uslovljeno tehničkim poteškoćama u pravljenju sistema, već ekonomskim parametrima.

„Oni se plaše da bi proizvodnja S-500 mogla da potkopa ogromni uspeh S-400“, pretpostavlja list.

S-500 pripada novoj generaciji protivvazdušnih raketnih sistema zemlja—vazduh. On predstavlja jedinstveni sistem velikog opsega i visokog presretanja sa povećanim potencijalom protivraketne odbrane i može da presretne balističke rakete.

Rusija tvrdi da S-500 može da obori hipersonične rakete, dronove i stelt avione, kao što su lovački avioni pete generacije i ponos američkog Ratnog vazduhoplovstva F-22 i F-35.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Rale says:

    Nema ovo ,,objašnjenje " nikakve logike ako se ima u vidu ruski stav da S-500 neće biti prodavan i da će se isključivo proizvoditi za rusku vojsku, a i objavljeno je da stupa na bojevu dužnost 2019. Poznato je da rusi o sistemima za ličnu upotrebu ne daju puno informacija , sem neophodnih da ,,obaveste" drugu stranu o mogućnostima istih...

  2. Velika Metla says:

    Pa nisu Rusi lajava seoska prekoplotuša,kao vi "kravlji dečaci"! Kome su Rusi,ili bilo ko,dužni da saopštavaju svoje stvari?

  3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Rusi su gotovo završili S-600 a i S-700 je u razradi, a taj S-700 skida apsolutno SVE i SVUGDE, bilo gde na Svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *