АМЕРИЧКИ НАПАД НА СИРИЈУ открио шокантну и поражавајућу истину о ТРАМПУ!

AMERIČKI NAPAD NA SIRIJU otkrio šokantnu i poražavajuću istinu o TRAMPU!

8 aprila 2017

Trump US Syria

Svestski političari i mediji različito su odreagovali na američku raketnu agresiju na Siriju.

Bivša portparolka Stejt departmana, Džen Psaki, ocenila je da je „hemijski napad u Idlibu“ Donaldu Trampu „pokazao na šta je sve sposoban Bašar Asad“. Pritom je dodala:

„Na čelu Sirije jeste surovi diktator koji je odgovoran i za ratne zločine. Ali, to je i suverena zemlja sa uticajnim prijateljima – Rusijom i Iranom. Zato je vojna intervencija u njoj – klizav put“.

Washington Post je ocenio da je udar po Siriji u suprotnosti sa svim ranijim Trampovim izjavama: „Posle samo tri meseca vlasti, on je na događaj u Siriji, koji nije bez presedana, odgovorio nivoom sile i provokacije bez presedana, iako se ranije izjašnjavao protiv vojnog mešanja na Bliskom Istoku“.

New York Times veruje da je Tramp vojnim napadom pojačao svoje pozicije u dijalogu sa Moskvom, ali i upozorava:

„Trampovi trikovi mogu kod Moskve i ne proći, a dalja destabilizacija Sirije može samo ojačati Islamsku državu“.

Britanski list The Guardian ocenio je da u svetu ne postoji ništa opasnije od „američkog predsednika koji gleda televiziju“ i da će Trampova „reakcija na Idlib“ samo produžiti nestabilnost u Siriji.

Isti list opominje da „Tramp ide putem Ronalda Regana u Libanu i Džordža Buša u Iraku“.

Nemački Spiegel otvoreno sumnja da će se SAD usuditi na pravi vojni upad u Siriju:

„Pošto je Rusija bila upozorena da će uslediti napad – jasno je da Amerikancima nije bio cilj da oslabe sirijsku armiju već da unište deo njene infrastrukture. Takvi udari su prihvatljivi za Putina, a verovatno neće uplašiti Asada“.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Irana, Bahram Kasemi, izjavio je:

„Teheran kategorički osuđuje ovakve jednostrane udare. Takve akcije samo jačaju terorist u Siriji otežavaju situaciju u samoj Siriji i u regionu“.

Kandidatkinja za predsednika Francuske, Marin Le Pen, oštro je osudila „užasne udare“ SAD po Siriji i upozorila da se takvi napadi ne smeju izvoditi bez međunarodne istrage.

Zvanični London je bez ostatka podržao Trampov raketni napad.

Angela Merkel i Fransoa Oland su krivicu za Trampov napad svalili na sirijskog predsednika Asada!

Ministar inostranih poslova Francuske Žan-Mark Aro izjavio je da Rusija i Iran moraju shvatiti da podrška Asadu nema smisla.

Redžep Tajip Erdogan odreagovao je rečima: „Neka Trampove reči o vojnoj intervenciji u Siriji ne ostanu samo reči. Mi smo spremni da podržimo američku operaciju, ako do nje dođe“.

Ruski spoljnopolitički komentator Anton Krilov uveren je da je udar po sirijskoj avio-bazi „konačno stavio tačku na Trampove pokušaje da vodi samostalnu politiku“:

„Vašingtonski establišment je za manje od tri meseca pobedio 45-og predsednika SAD. Taj napad nije približio našu planetu trećem svetskom ratu. Sve je mnogo banalnije. Trampov krstaški pohod protiv vašingtonskog establišmenta doživeo je potpuni fijasko. On je podigao obe ruke uvis u znak predaje i na kolenima dopuzao pre one koji opredeljuju spoljnu politiku SAD“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. darko says:

    SVE OVO STO PISU TZV CIA MEDIJI U SRBIJI SU LAZI VECINA RAKETA SPOROLETECE KRSATRECE RAKETE BRZINE 0.8 MAHA JE UNISTEAN TO JE STARO PREVAZIDENO ORUDJE GDJE OBICNI PAM 12,7 MM UNISTI RAKETU KOD 20 POGODAKA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *