АМЕРИЧКИ НАУЧНИЦИ: Нездрава исхрана је главни разлог преране смрти

AMERIČKI NAUČNICI: Nezdrava ishrana je glavni razlog prerane smrti

13 septembra 2015

fast food collectionNaučnici američkog instituta Health Metrics and Evaluation (IHME) nazvali su nezdravu ishranu glavnim uzrokom prerane smrti.

Kako je objavio The Independent, naučnici tog instituta nezdravom smatraju ishranu sa premalo voća, povrća, koštunjvih plodova, raznih krupa i kaša. A sa previše crvenog mesa, soli i bezalkoholnih napitaka.

Amerikanci upozoravaju da nezdrava ishrana štetnije deluje na ljudski organizam nego pušenje i upotreba alkohola.

Po njihovim istraživanjima, nepravilna ishrana dovodi do nestabilnog funkcionisanja organizma, a potom do mnogih bolesti – problema sa srcem, moždanih udara, šećerne bolesti raznih hroničnih oboljenja i problema.

Naučnici Health Metrics and Evaluation su istovremeno utvrdili da na preranu smrtnost u Indiji i zemljama jugoistočne Azije na preranu smrtnost posebno i direktno utiče loša ekologija, a u zemljama sa visokim standardom je pušenje jedan od glavnih uzroka preranog umiranja.

U Latinskoj Americi i na Bliskom Istoku glavni zdravstveni rizik postaje gojaznost.

U Africi istovremeno utiče nekoliko faktora: gladovanje, prljava voda, alkoholizam i „nezaštićeni seks“.

Američki naučnici su dejstvo „faktora rizika“ proučavali u 108 zemalja sveta od 1990. do 2013-te godine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. zlatiborski ovan says:

    Amerikanci upozoravaju da nezdrava ishrana štetnije deluje na ljudski organizam nego pušenje i upotreba alkohola. //////// Dabome.... A vecina lekarskih zombija,prvo sta te upita je, da li pusis. Treba vecinu tih lekara na dozivotnu robiju. To su mahom nesvesne ubice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *