АМЕРИЧКИ НАУЧНИК ШОКИРАО ЈАВНОСТ: НАША ДРЖАВА прави од Русије непријатеља водећи се…

AMERIČKI NAUČNIK ŠOKIRAO JAVNOST: NAŠA DRŽAVA pravi od Rusije neprijatelja vodeći se…

18 novembra 2017

Amerikanci prave od Rusije neprijatelja, vodeći se interesima vojnog biznisa, piše za „Hafington post“ američki naučnik Ičak Kalderon Adizes. U svom obraćanju čitaocima on je objasnio da kritikuje SAD isključivo iz iskrenih pobuda.

– Smatram da Rusija nije neprijatelj i ne bi trebalo da bude neprijatelj. Mi samo od nje pravimo našeg neprijatelja – napisao je američki naučnik, pisac i poslovni konsultant Ičak Kalderon Adizes.

U svom članku, naučnik piše da nije zaslužio kritike koje su se obrušile na njega nakon niza političkih publikacija.

– Neću biti unapređen ako kažem ispravne stvari ili oćutim o politički nekorektnim stvarima – objasnio je on.

Prema njegovim rečima, on se više ne bavi profesorskim radom na univerzitetu da bi mogao slobodno da govori o onome u šta veruje, a ne da zavisi od opšteg pravca akademskog establišmenta.

– Imam pravo da govorim ono u šta verujem, a ako se ispostavi da sam pogrešio, spreman sam odmah da promenim svoje gledište. Nemam monopol nad istinom. Ja uopšte ne pretendujem ni na šta osim onoga što mislim. Zašto se nekim čitaocima ne sviđa činjenica da ja mislim? – pita se Adizes.

Kao primer on navodi svoj nedavni materijal o rusko-američkim odnosima. U njemu je on kritikovao Amerikance zbog licemerja i zbog toga što od Rusije prave neprijatelja, vodeći se interesima biznisa. Konkretno, on je osudio Vašington zbog mešanja u događaje na ukrajinskom „evro-majdanu“, pokušavajući da ubedi novu kijevsku vlast da se pridruži EU i NATO-u.

– To je kao draženje medveda. Rusija to nikada ne bi dopustila – objasnio je Adizes, naglašavajući da je Ukrajina trebalo da ostane neutralna, poput Austrije nakon Drugog svetskog rata.

– Ljudi čitaju moj blog i filtriraju informacije zasnovane na svojim predrasudama. U tom blogu izrazio sam svoj stav tek na kraju, kada sam napisao da, po mom iskrenom mišljenju, od Rusije prave neprijatelja vodeći se biznis interesima vojno-industrijskog kompleksa, kako bi se održao visok odbrambeni budžet.

– Postoji nešto što je uzajamno poštovanje. Ja poštujem vaše pravo da slobodno razmišljate i vi morate poštovati moje pravo da razmišljam i govorim stvari koje ja smatram ispravnim – podsetio je Adizes.

KOMENTARI4 komentara

 1. Trifun says:

  Rusija ce za najdalje za godinu dana kada neka oruzja budu spremna prva napasti zapadne genocidne hijene ako se agresija na nju nastavi! 100%! To je strategija Putina koji smatra da ako je rat neizbjezan onda je najbolje prvi udariti, a Rusija takoder ima usvojenu vojnu doktrinu zasnovanu na preventivnom nuklearnom napadu, sto znaci ako ocijeni da je dovoljno ugrozena ekonomski i vojno da armija ima pravo da prva udari po agresoru prije nego sto oslabi toliko da nema sanse da se odbrani. Zapadne genocidne hijene ce ovaj put platiti ultimativnu cijenu za sve sto su nama i Rusima ucinili. Zapamtite sto sam vam rekao. Nema nazad.

 2. Beli Orao says:

  Čovjek govori istinu ali vojna Mafija je jača a narod i tako niko ništa ne pita ! Narod su ovce za šišanje preko državnih poreza i krug je zatvoren. Kako to uništiti??? Jedini način isušiti močvaru iz koje se vlast u sprezi sa vojnom i kapitalističkom mafijom hrani tj. napaja ! A to ide samo godinu do dvije neraditi ,neplaćati poreze,neići u armiju ,blokirati sve a i transfer novca na svaki način, znači " ZAUSTAVITI ŽIVOT " a preživeti kao jedinka u svemu tome !!! Jedini mogući ali nažalost i fantazijski film!!!

 3. R.Srpska says:

  Da,profesore,ali ti ne zivis u demokratiji nego u totalitaristickoj kapitalistickoj tiraniji zvanoj USA.

 4. ljubomir says:

  covek je potpuno u pavu,sami sebi stvaramo neprijatelje,lazima klevetama i

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *