АМЕРИЧКИ НОВИНАР БРИЉАНТНИМ ТЕКСТОМ ПОСТИДЕО АМЕРИКУ И ЗАПАД: „Путина називамо убицом, а наше масовне гробнице су колатерална штета!?“

AMERIČKI NOVINAR BRILJANTNIM TEKSTOM POSTIDEO AMERIKU I ZAPAD: „Putina nazivamo ubicom, a naše masovne grobnice su kolateralna šteta!?“

13 februara 2017

SYRIA-master768

Američki novinar je napisao kako se masovne grobnice u ratovima njegove zemlje nazivaju “kolateralnom štetom”, ali da je Donald Tramp u intervjuu za Fox News neočekivano i nepredvidljivo ispljunuo deo istine, dok su kritičari puni indignacije, samo mahali glavom.

– Koliko je dece do sada pokopano u masovnim grobnicama koje nazivamo kolateralnom štetom?”, pita se novinar i pisac Robert Kohler.

Kada je novinar TV Fox News ruskog predsednika Vladimira Putina nazvao “ubicom”, Donald Tramp je odgovorio: “Šta ti misliš, da je naša zemlja je tako nevina?“.

– Imamo i mi puno ubica (u SAD-u),… previše- rekao je novi američki predsednik.

Pisac i novinar Robert Kehler je u članku za The Hafington Post podsetio kako su te izjave uzrokovale prilično zgražanje u američkoj javnosti. Mnogi nisu hteli da Tramp njihovu zemlju stavlja na istu morali novo s Rusijom.

– Šteta što ne možemo da pitamo Nawar Al-Avlaki, 8 godina, za njeno mišljenje koja su ubistva gora, ona američka ili ruska– rekao je kolumnista.

On je podsetio je da je devojčica umrla jer je do smrti iskrvarila od rane na vratu, sedam dana pre razgovora s Trampom, tokom katastrofalnog američkog napada na Jemen, kada je poginulo 23 civila.

Pisac je istakao da je akcija, iako ju je napredio Tramp, bila planirana nekoliko meseci ranije. Tokom operacije je ubijeno i jedno novorođenče.

– Koliko dece je do sada pokopanu u toj masovnoj grobnici koju zovemo kolateralna šteta?– upitao je kolumnista.

Kehler je podsetio i da je i stariji brat devojčice, Abdulrahman Avlaki, ubijen sa samo 16 godina, i to u napadu bespilotne letelice koju je u Jemenu 2011. naredio Barak Obama. To se dogodilo samo dve nedelje nakon što je otac dvoje dece, navodno vođa Al-Kaide i američki državljanin, ubijen u drugom napadu, takođe bespilotnom letelicom.

– Ali, politika naših ubica s bespilotnim letelicama, je da vazdušnim udarima i našim ratovima omekšamo i opravdamo zločine koje su počinili– napisao je novinar.

On je podsetio da se i dalje “odbija da preuzme službena odgovornost” za posledice rata u Iraku.

– Zemlja je uništena, puna mrtvih, izbeglica i terorizma. Ali, prilično smo fleksibilni prema svemu, jer ipak ćemo doneti demokratiju u Irak– našalio se Robert Kehler na ovu tužnu temu.

Što se tiče nedavnih reči novog stanara Bele kuće, Kehler tvrdi da je “Tramp u intervjuu za Fox News neočekivano i nepredvidljivo ispljunuo deo istine, a kritičari su, puni indignacije, samo mahali glavom”.

Međutim, novinar tvrdi da Tramp, čija se potpora temelji se na “izuzetnosti” Sjedinjenih Država, “igra neobičnu igru” i optužuje ga za “rasizam i licemjerje“.

– U svom rasizmu i licemerju, Tramp otkriva licemerstvo medija i vojno-industrijskog kompleksa? Da li je i novi predsednik na neki način uključen u smrt dece koju će kasnije naručiti?” na kraju se pita Robert Koehler.

EVO ŠTA RADE AMERIČKE VOJNE AGENCIJE I NJIHOVI VOJNICI PO IRAKU:

(Logično.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *