АМЕРИЧКИ НОВИНАР ОТИШАО У ВЕНЕЦУЕЛУ И ДОЖИВЕО ШОК: Ево какво је стање… (ВИДЕО)

AMERIČKI NOVINAR OTIŠAO U VENECUELU I DOŽIVEO ŠOK: Evo kakvo je stanje… (VIDEO)

25 februara 2019

Korporativni mainstream mediji tuguju za praznim policama i praznim stomacima u Venecueli, ali jesu li navodni nedostaci hrane zapravo stvarni?

Nakon obilaska trgovina u gradu Karakasu, Maks Blumental je pronašao mnogo proizvoda za kupovinu – čak i velik izbor piva.“Police s namirnicama su prazne jer hrane ima sve manje” u Venecueli, vrišti britanski list Independent. Trgovine u zemlji ostaju otvorene, ali su “retko opskrbljene”, žali se britanski Guardian.

Čak i “osnovna roba”, kao što su četkice za zube, nisu dostupne za kupovinu. “Gladni” Venecuelanci moraju birati između “mučenja ili gladi”, zaključuje dnevnik Bloomberg.

Pokrivenost vestima iz Venecuele od strane Zapadnih mainstream medija ostavlja dojam da predsednik Nikolas Maduro polako izgladnjuje vlastiti narod – pripovest koju je novinar Maks Blumental proglasio, nakon snimanja velikog supermarketa u Karakasu, TOTALNOM LAŽI.

Prodavnica je ponudila širok izbor mesa, proizvoda i mlečnih proizvoda (iako nije bilo polumasnog grčkog jogurta, poniženja koje je verojatno rezultat Madurovih tiranskih načina, šali se Blumental. Ono što je najvažnije, craft pivo – obeležje herojskog konzumerizma – se moglo naći i previše na odelu za alkohol u supermarketu.

Blumental se takođe divio velikoj raznolikosti mirisnog toaletnog papira, šampona i toaletnih potrepština – tj. “osnovnih roba” koje prema “fake news” CNN-u, nigde nema u Venecueli.

“Ovde nema problema s distribucijom hrane ili problema sa nestašicom hrane”, zaključuje Blumental. “Pitanje je da li je kupovna moć Venecuelanaca potpuno uništena, jer je njihova valuta toliko oslabljena hiperinflacijom, špekulacijama i poplavom dolara koje vlada ovde ne može kontrolisati, kao i gomilanjem privatnih kapitalističkih elemenata koje podupire opozicija”.

Zabavno izveštavanje ovog novinara sa terena dolazi usred napetog zastoja oko pokušaja SAD-a da isporuči ono što Wašington opisuje kao humanitarnu pomoć Venecueli, uprkos željama venecuelanske vlade da to ne rade.

Huan Gvaido, američka marioneta i “privremeni predsednik” Venecuele, izjavio je u četvrtak kako će lično otići na granicu zemlje s Kolumbijom kako bi primio pošiljku iz SAD-a, pozivajući vozače da pođu s njim i prkose graničarima koji sprečavaju isporuku.

Humanitarne organizacije su se distancirale od navodnog paketa pomoći, zbog optužbi da bi “humanitarna pomoć” mogla sadržavati vojnu opremu ili bi se mogla koristiti u političke svrhe.

(Novi-Svjetski-Poredak.com)

KOMENTARI7 komentara

 1. Zoran says:

  Pa i kod nas bilo puno, samo plate bile nikakve, samopsluge prazne, kao ova, niko nista nije kupovao.

  • Roy says:

   Mi nismo imali naftu ni moderno oruzje, a Venecuela ima. To je skroz druga prica.

  • Taipova Češma says:

   ,samoposluge prazne,kao ova - koja OVA.

  • padre says:

   Poanta je u tome je da lažu!I u članku ti piše, da je pitanje, dali ljudi imaju para, da kupe,ali zato baš i nisu sami krivi!

   • Zoran says:

    Pa da, uvek kriv drugi. Imama naftu, more, zeleno sve, poljoprivreda cveta, zlato. I na kraju nemam za ghleb. I onda mi drugi kriv. Pa NARAVNO.:)

    • Zoran says:

     Ja razumem d anemaju komjutere, mobilne, ....avion ene prave,...ali d anemaju HLEB, e to ne razumem pord sveg ovog bogatstva.

 2. Velika Metla says:

  Zapad je 100% pod kontrolom sotone,zato od zapada ne očekujte ništa drugo do gole laži! Gospod Bog je Istina,a sotona le laž!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *