АМЕРИЧКИ НОВИНАР ОТКРИО ВЕЗУ између Обаме и џихадиста!

АМЕРИЧКИ НОВИНАР ОТКРИО ВЕЗУ између Обаме и џихадиста!

21 децембра 2015

obama 34fgv456Реакција председника САД-а Барака Обаме на изазове које терористи бацају по целом свету може се назвати парадоксалном: шеф државе чини све што може да „промени тему“, почиње да се брине о контроли над ватреним оружјем и климатским променама. У недавној емисији амерички новинар Чарлс Краутхамер је навео да је Обама или „на седативима“ или „има грозницу“, пише аналитичар листа „Американ тинкер“.

Анализирајући изјаве америчког председника, аутор чланка претпоставља да су потези Обаме усмерени против јачања позиције САД-а.

Аналитичар као један од доказа наводи то што је одмах после ступања на дужност Обама посетио Египат, где је изразио поштовање према исламској култури. Према мишљењу аутора чланка, било је бесмислено летети тако далеко.

Он, такође, наглашава да је амерички председник у Белој кући примао представнике америчког огранка организације „Муслиманска браћа“, која је проглашена терористичком у својој постојбини Египту, као и у низу других држава, укључујући Русију.

Још један од аргумената јесте, према речима аутора, то што је Обама одувек желео да затвори Гвантанамо, тврдећи да је овај затвор инструмент за врбовање исламиста.

„Испада да је боље бацити ове ’варваре‘ у обичне америчке затворе, где они заиста могу да спроводе активно врбовање? У стварности је највећи амерички инструмент за врбовање у Даеш (тзв Исламску државу) наш неодговорни лидер — Обама и његова слабост. Ниједна група људи није тога свесна колико исламисти“, пише аутор чланка.

Према његовом мишљењу, пасивно понашање америчког председника у правом смислу речи уништава Америку и појачава оружане сукобе у целом свету.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Gordan says:

    Ovde se ne radi o popularnosti, već o Medjunarodnom Legalitetu... Ne opravdavam SAD, medjutim , okrivljavati Obamu zbog svega i svačega je atak na crnu populaciju, specifičan oblik diskriminacije, koju belci jedva dočekaše... Činjenica je da Obama nije reagovao u skladu sa svojim ovlašćenjima kada je mogao podići vojsku na rasističke policajce u SAD-u, a toga se naravno novinari ne sećaju...?!! Napadaju ga i crnci, zato što nije reagovao. Sada ga napadaju iskompleksirani novinari, koji koriste ISIL zbog ličnog novinarskog rejtinga svoje firme... A, što se Rusihe tiče, Rusija je vešto skrenula pažnju sa Ukrajine, i Krima... Pre nego što se dogodila tkz."Ukrajinska kriza", Moskva je već počela šetnju protiv svojeg režima(tada Hilari Klinton umalo ne obori "demokrate" u Rusiji)..., te sada šetači imaju "preča posla", ratna posla. Kada bi SAD pokrenula Diplomatijom Medjunarodni Legalitet,oko mnogih stvari i zbivanja oko Rusije, dugo bi trajala borba oko " Krima", i eventualnog uklanjanja sankcija Rusiji. Medjutim, u svemu postoji dogovor, pa i u potrošnji iz budžeta gradjana za borbu protiv ISIL-a.Zašto bi SAD trošio svoja sredstva, kada je Rusija već tamo sa istim ciljem? Oko Sirije postoji Validan "Bečki Dogovor(30.10.2015.)". A, ti novinaru ne provociraj! Može Obama i da te tuži za spletkarenje, širenje neistina, i ratnohuškačku propagandu kojom podstrekuješ gradjane SAD na besmislene ratove i nepotrebne finansijske rashode! P.S. Sada će ti uskoro doći beli Predsednik... Sačekaj malo! Zar će Obama pred kraj svojeg mandata, upropastiti sebi karijeru, i uvesti sebe u probleme? Glup novinar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u