АМЕРИЧКИ НОВИНАР ОТКРИО ВЕЗУ између Обаме и џихадиста!

AMERIČKI NOVINAR OTKRIO VEZU između Obame i džihadista!

21 decembra 2015

obama 34fgv456Reakcija predsednika SAD-a Baraka Obame na izazove koje teroristi bacaju po celom svetu može se nazvati paradoksalnom: šef države čini sve što može da „promeni temu“, počinje da se brine o kontroli nad vatrenim oružjem i klimatskim promenama. U nedavnoj emisiji američki novinar Čarls Krauthamer je naveo da je Obama ili „na sedativima“ ili „ima groznicu“, piše analitičar lista „Amerikan tinker“.

Analizirajući izjave američkog predsednika, autor članka pretpostavlja da su potezi Obame usmereni protiv jačanja pozicije SAD-a.

Analitičar kao jedan od dokaza navodi to što je odmah posle stupanja na dužnost Obama posetio Egipat, gde je izrazio poštovanje prema islamskoj kulturi. Prema mišljenju autora članka, bilo je besmisleno leteti tako daleko.

On, takođe, naglašava da je američki predsednik u Beloj kući primao predstavnike američkog ogranka organizacije „Muslimanska braća“, koja je proglašena terorističkom u svojoj postojbini Egiptu, kao i u nizu drugih država, uključujući Rusiju.

Još jedan od argumenata jeste, prema rečima autora, to što je Obama oduvek želeo da zatvori Gvantanamo, tvrdeći da je ovaj zatvor instrument za vrbovanje islamista.

„Ispada da je bolje baciti ove ’varvare‘ u obične američke zatvore, gde oni zaista mogu da sprovode aktivno vrbovanje? U stvarnosti je najveći američki instrument za vrbovanje u Daeš (tzv Islamsku državu) naš neodgovorni lider — Obama i njegova slabost. Nijedna grupa ljudi nije toga svesna koliko islamisti“, piše autor članka.

Prema njegovom mišljenju, pasivno ponašanje američkog predsednika u pravom smislu reči uništava Ameriku i pojačava oružane sukobe u celom svetu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gordan says:

    Ovde se ne radi o popularnosti, već o Medjunarodnom Legalitetu... Ne opravdavam SAD, medjutim , okrivljavati Obamu zbog svega i svačega je atak na crnu populaciju, specifičan oblik diskriminacije, koju belci jedva dočekaše... Činjenica je da Obama nije reagovao u skladu sa svojim ovlašćenjima kada je mogao podići vojsku na rasističke policajce u SAD-u, a toga se naravno novinari ne sećaju...?!! Napadaju ga i crnci, zato što nije reagovao. Sada ga napadaju iskompleksirani novinari, koji koriste ISIL zbog ličnog novinarskog rejtinga svoje firme... A, što se Rusihe tiče, Rusija je vešto skrenula pažnju sa Ukrajine, i Krima... Pre nego što se dogodila tkz."Ukrajinska kriza", Moskva je već počela šetnju protiv svojeg režima(tada Hilari Klinton umalo ne obori "demokrate" u Rusiji)..., te sada šetači imaju "preča posla", ratna posla. Kada bi SAD pokrenula Diplomatijom Medjunarodni Legalitet,oko mnogih stvari i zbivanja oko Rusije, dugo bi trajala borba oko " Krima", i eventualnog uklanjanja sankcija Rusiji. Medjutim, u svemu postoji dogovor, pa i u potrošnji iz budžeta gradjana za borbu protiv ISIL-a.Zašto bi SAD trošio svoja sredstva, kada je Rusija već tamo sa istim ciljem? Oko Sirije postoji Validan "Bečki Dogovor(30.10.2015.)". A, ti novinaru ne provociraj! Može Obama i da te tuži za spletkarenje, širenje neistina, i ratnohuškačku propagandu kojom podstrekuješ gradjane SAD na besmislene ratove i nepotrebne finansijske rashode! P.S. Sada će ti uskoro doći beli Predsednik... Sačekaj malo! Zar će Obama pred kraj svojeg mandata, upropastiti sebi karijeru, i uvesti sebe u probleme? Glup novinar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *