АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ОБАВЕСТИЛИ ВАШИНГТОН: Војска ће заузети север Косова!

AMERIČKI OBAVEŠTAJCI OBAVESTILI VAŠINGTON: Vojska će zauzeti sever Kosova!

10 marta 2019

(foto: vs.rs)

Obaveštajni eksperti SAD tvrde da bi albanski napad na Srbe sasvim sigurno doveo do oružanog sukoba koji bi mogao da se proširi na ceo region. Vučić je odlučan da zaštiti Srbe od novog pogroma, u to nema nikakve sumnje, kaže se u izveštaju koji je iz Beograda prosleđen u Stejt department.

Američki obaveštajci izvestili su svoje nadređene u Vašingtonu da je državno rukovodstvo Srbije potpuno odlučno u nameri da oružano zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji!Ukoliko Albanci pokušaju da nasilno preuzmu kontrolu nad severom, Vojska Srbije će ući na Kosovo i u brzoj akciji zauzeti liniju razgraničenja na reci Ibar u Kosovskoj Mitrovici, kaže se u izveštaju koji je preko Ambasade SAD u Beogradu prosleđen u Stejt department.

Balkan će da gori

U poverljivoj analizi navodi se da ‘zvanični Beograd ne blefira’ i da niko ne treba da igra na kartu neodlučnosti predsednika Vučića i njegovih saradnika. Obaveštajci upozoravaju da bi, ako Albanci napadnu Srbe na Kosovu, lako moglo da dođe i do oružanog sukoba koji bi se proširio na čitav region!

„Državno rukovodstvo Srbije i bezbednosne strukture maksimalno su angažovani u pogledu situacije na Kosovu, sa posebnim akcentom na sever. Logistički, organizaciono i na svaki drugi način, Beograd je spreman da odmah reaguje i spreči bilo kakvu eventualnu akciju protiv Srba. Vojska je pripravna, motivisana i spremna na brzu reakciju u slučaju eskalacije nasilja. Bez dileme se može zaključiti da Srbija ne bi bili oslonjena samo na svoje diplomatske kapacitete u svrhu zaštite ljudi i imovine na Kosovu“, navodi se, između ostalog, u ovoj analizi, i zaključuje da bi pokret srpske vojske preko administrativne linije bio naređen u najkraćem roku:

„Njihove snage su tako raspoređene da mogu brzo da deluju i za izuzetno kratko vreme izbiju tenkovima i oklopnom mehanizacijom na reku Ibar. Treba voditi računa o tome da takva vrsta pokreta i vojnog angažmana Srbije na Kosovu ne može da završi bez ozbiljnog sukoba. Treba biti obazriv kako bi se izbegao oružani sukob širih razmera koji bi se prelio na čitav region“, podvlače američki stručnjaci.

Da Srbija zaista nema nameru da samo ćutke posmatra eventualnu albansku agresiju na Srbe na Kosovu, svedoči i poruka koju je posle jučerašnjeg Saveta za nacionalnu bezbednost poslao predsednik Aleksandar Vučić. On je najavio da će Beograd doneti kontramere kao odgovor na najnovije poteze Prištine koji maltene uvlače region u rat.

– Odgovor će biti odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst! Odavno sam upozoravao šeficu evropske diplomatije Federiku Mogerini i njen tim da usvajanje skandalozne albanske platforme ne ostavlja nikakav prostor za kompromisno rešenje. Ta platforma je protiv dijaloga, posebno uz tvrdoglavo odbijanje Prištine da ukine nerazumne i štetne takse na robu iz centralne Srbije. Svi oni koji podržavaju Prištinu neka razmisle dobro na koliko smo od katastrofe ukoliko Albanci nastave sa neodgovornim potezima. Sačuvaćemo i Srbiju i srpske interese, ja vam to garantujem! Nismo se uplašili ni njihovih pretnji, ni njihovih pomagača – poručio je Vučić i dodao da se Priština u platformi za nastavak dijaloga na dva mesta poziva na presudu Međunarodnog suda pravde iz 2010. godine po kojom jednostrano proglašena nezavisnost Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

– U tačkama jedan i šest platforme pozivaju se na tu presudu za koju su odgovorni naši vlastodršci iz 2009. i 2010. godine. I Đilas i Tadić i Jeremić. Albanci dva puta pominju tu presudu, to im je jedini argument u borbi protiv suvereniteta Srbije – rekao je Vučić.

Poslednji udarac

Bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević napominje da Srbija više ne brani samo svoju poziciju i vlastite interese na Kosovu nego i vlastiti narod.

– Srbija mora da pokaže svoju odlučnost i sposobnost da odbrani Srbe i njihovo pravo na postojanje na vekovnim prostorima. To više nije nikakva mitologija, nego borba za opstanak koji šiptarski teroristi ugrožavaju – objašnjava Galijašević.

(Informer)

KOMENTARI10 komentara

 1. Rale says:

  ,,,Zauzeće sever Kosmeta" .,a Srbe južno od Ibra će pobiti i proterari i ta vojska neće prstom mrdnuti. Ja ne mogu da shvatim da narod može biti toliko glup da ne vidi da je sve to dogovoreno da bi se teroristima dao 95% Kosmeta.

  • Ivana says:

   Koje debele laži za lakoveran i naivan narod Vučko je sve izdao celu Srbiju a ne samo Kosovo i ne pada mu na pamet da štiti Srbe uostalom videćete kao i sve do sada. Toliko se penio da Kosovo neće imati vojsku sad više i ne govori o njoj to je njem normalno IZDAJNIK.

 2. Milos says:

  Albanci su preuzeli kontrolu nad severom KiM daleke 2013 kada su Vucic i Dacic potpisali protivustavni Briselski sporazum i povukli sve institucije Srbije sa severa KiM i naterali Srbe dole da se integrisu u kosovski ustav prisiljavajuci ih da izlaze na njihove izbore i sudeluju u formiranju njihove vlade. Koga bre da Albanci napadaju sest godina nakon toga?

 3. NoStradamus says:

  TAKO JE VUČIĆU, ODLUČNO ZGAZITI ŠIPTARSKU TERORISTIČKU ZMIJU A AMERIČKIM DŽUKELAMA POKAZATI PUT U JEDNOM PRAVCU - NAZAD NA DIVLJI ZAPAD!!!

  • Ivana says:

   Ajde ne lupaj ko će na Albance kukavički srpski narod koji ni jednog Vučića ne može zbaciti s vlasti malo sutra.

 4. samostalan says:

  U boj, u boj, bolje casno umreti nego raditi za strane gazde.

 5. milos says:

  informer

 6. Vojna i ojdesve says:

  RAT.... Bog nije vam kriv za nishta....

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   tako je, alah im nije kriv za ništa kad baš sami žele RAT

 7. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ko misli da ćemo stati samo na Severu taj se debelo vara. Kauboji iz bondtila će nas prisiliti da očistimo celo KiM od šiptara i NATO kauboja a sa Putinom je dogovoreno sve; to je taj njihov "maligni uticaj Rusije na Balkanu" kojeg forsiraju po NATO medijima u zadnjih mesec dana; oni bi da zauzmu Sever KiM a plaše se da će Srbi imati pomoć od Rusije, to im je fobija, oni su hrabri samo ako idu čoporativno na jednog koji sigurno ne može da ih pobedi jer je brojčano sto puta manji. Kokice u ruke, kreće naplata svih dugova od '90-te SA KAMATAMA a ja šiptarima i hrvatima niako ne bi bio u koži.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *