АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ОБЕЛОДАНИЛИ велику истину о руској војсци!

AMERIČKI OBAVEŠTAJCI OBELODANILI veliku istinu o ruskoj vojsci!

26 juna 2017

Rusija je u stanju da ratuje sa minimalnim gubicima i ekonomskim troškovima, navodi se u izveštaju direktora Nacionalne obaveštajne zajednice SAD od 11. maja koji je objavljen na zvaničnom sajtu agencije.

„Moskva je pokazala da može da održava zanemarljive snage na visokom tempu operacija u slobodnom, ekspedicijskom formatu, koji minimiziraju ruske gubitke i ekonomske troškove. Moskva najverovatnije koristi svoju intervenciju u Siriji zajedno sa pokušajima da profitira od straha od jačanja DAEŠ-a i pretnji ekstremizma za jačanje svoje uloge na Bliskom istoku“, navodi se u izveštaju.

Američka obaveštajna zajednica takođe smatra da će Moskva modernizaciju odbrambene industrije zemlje nastaviti da smatra svojim prioritetom.

„Kremlj će, očigledno, nastaviti da smatra modernizaciju odbrane glavnim nacionalnim prioritetom, bez obzira na kumulativni efekat niske cene nafte, sankcija i sistemskih problema za privredu. Moskva istražuje široki spektar nuklearnog i asimetričnog potencijala za postizanje kvalitetnog pariteta sa SAD. To će Moskvi dati više opcija za suprotstavljanje američkim snagama“, ističe se u izveštaju.

Taj godišnji izveštaj pod nazivom „Procena globalnih pretnji“ objavljen je 11. maja i pročitan je pred Kongresom SAD.

Nacionalna obaveštajna zajednica SAD objedinjuje u sebi celokupnu američku obaveštajnu zajednicu, a njen direktor je savetnik predsednika, koji rukovodi izvršenjem Programa obaveštajne zajednice. Ta organizacija osnovana je 2002. godine kao jedna od mera za povećanja bezbednosti SAD od terorističkih pretnji. Kao razlog za reorganizaciju obaveštajne zajednice Amerike poslužio je teroristički napad 11. septembra 2001. godine.

(sputnik)

KOMENTARI10 komentara

 1. goran says:

  Moze da ratuje, ali ne sa Izraelom. A kako izgleda, za sada ne sme da ratuje ni sa baba Natom.

  • Miodrag says:

   Ne dao ti Bog da vidiš,mnogo bi se neprijatno iznenadio.Veruj mi!

  • Pitagora says:

   To i ja mislim. Američki izveštaj namerno precenjuje Ruse da bi na taj način iskamčili veće pare iz budžeta.

  • Drasko says:

   E moj prijatelju nedo te bog da oni polude video bi ti da li mogu da ratuju ili ne.Bolje da ne cackaju mecku,jer nece biti dobro ni za nas,a Ameri samo blefiraju da su najjaci,jesu ali prema nama.Nece oni nikad zaratiti izmedju sebe,to su price za malu djecu.Politika je da mali ratuju za njih,kad si video da veliki izmedju sebe ratuju.Pozdrav

  • padre says:

   Rezonovanje ti je na nivu deteta od dvanaest godina!Ti bi, da ratuju samo zato, da pokažu tebi, da su najjaći, a njima je dosta, da zna šta ga čeka onaj, ko bi hteo da zarati sa njima!

 2. dan says:

  Ameri nikad nisu ni ratovali .Samo su bombardovali sa distance one u koje su bili sigurni da nemaju cim da uzvrate.Gdje god su pokusali da ratuju dobili su po guzani.

 3. FRUGIJAC says:

  Za amere poruka od baba Milice, Bog da joj dušu prosti:Nemoj, pa se ne boj!

 4. goran says:

  U cemu se moral i misija Rusije razlikuje od americke imperije ako i ona zeli da ratuje samo preko ledja malih naroda? Dostojevski bi se prevrtao u grobu da ovo vidi. On je verovao da Rusija mora da sledi hriscanske principe i u politici, da se zrtvuje za male narode. A dosli smo dotle da Rusija isprobava svoja oruzja nad malim narodima koji ne mogu da se odbrane. Ona nije u tom smislu nimalo gora od Amerike, ali nije ni bolja.

 5. darko says:

  ZABORAVI O JE JOS RECI OVAJ EKSPERT TACNO MIN GUBICI I MIN TROSKOVI RATA ALI MAXIMALNI GUBICI POGOTOVO BI BILI KOPNENE VOJSKE NATO PAKTA U NEKOM SUKOBU U EVROPI ILI SIRIJI.TAKODER ZABORAVIO JE RECI RUSKA PRIVREDA NE MOZE TRPITI GUBITKE JER ZARADUJE OD GASA 700 MILJARDI DOLARA GODISNJE OD UGLJA 200 MILJARDI A BIT CE I VISE GODISNJE. RUSIJA ULAZE U POLJUPRIVREDU IMA 43 0000 00 HEKTARA STO AKO SE POLOVICA ZASIJE ZA NEKIH 4 GODINE DONIJET CE RUSIJI OD 20 MILJARDI GODISNJE SADASNJE ZARADE OD PREHRAMBENE INDUSTRIJE 200 MILJARDI GODISNJE. RUSIJA CE PROIZVESTI OGROMNE FABRIKE ZA IZVOZ I FLASIRANJE VODE ZA PICE ZA CEO SVET U KRATKOM ROKU STO MOZE DONETI ZARADU DRZAVI VISE OD 120 MILJARDI GODISNJE POLOVICE CE BITI DRZAVNE KOMPANIJE JER POTREBE ZA VODOM SU VELIKE U SVETU.PREMA TOME RUSIJA NE ZIVI OD NAFTE I BUDALASTINA KOJE NATO LOBIJI PRICAJU.OOGROMNA Z EMLJA KOJA CE ZA 5 GODINA BIRT BROJ EKONOMSKI U SVETU

 6. lesa says:

  izrael ima nuklearno oruzije i sta sa tim, moze da ga izbaci samo na komsiluk,, sto se tice njihove vojske ona je smejurija + nalaze se u brisanoj pustinji jaki su samo za nenaoruzane palestince cija je vojska na nivou albanske ,izrael razpolaze sa oko 60 avijona i oko 800 tenkova sto se tice raketnog arsenala to je sve americka tehnologija iz 70tih i nesto vrlo malo iz 90tih ,,,oni su vojna sila samo za gologuze komsije , njihova vojska sto se tice ratne masinerije nije ni na nivou romunske kamoli nesto vise, glupo je uporedjivati ih sa bilo kojom silom koja moze da gadja bilo koju tacku sveta iz svoje zemlje ili iz okeana i mora da ne govorimo o super silama kini rusiji i americi sa inter kontinentalnim arsenalom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *