АМЕРИЧКИ ОДГОВОР РУСИЈИ: Трампова „СУПЕР РАКЕТА“

AMERIČKI ODGOVOR RUSIJI: Trampova „SUPER RAKETA“

17 jula 2020

Američko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je počelo ispitivanje hiperzvučne rakete koja je u stanju da dostigne brzinu od 17 mahova, o kojoj je ranije govorio predsednik SAD Donald Tramp.

Prema rečima neimenovanog predstavnika Pentagona, prvi test ove rakete sproveden je još u martu ove godine.

Kako je rekao, tom prilikom raketa je letela brzinom 17 puta većom od zvuka.

Podsetimo, krajem juna je Tramp aktivirao Zakon o odbrambenoj proizvodnji kako bi ubrzao proces realizacije programa po pitanju stvaranja hiperzvučnog oružja i kosmičkih tehnologija.

Inače, taj zakon je usvojen još 1950. godine, za vreme Korejskog konflikta, i tiče se proizvodnje oružja u uslovima rata ili u vanrednim situacijama.

KOMENTARI5 komentara

 1. M says:

  17 maha je vrlo brzo,to je čini mi se,brže od ruskih hipersonočnih raketa!?!Pitanje je dal' to onda može oboriti čak i najnoviji S-500?!?Možda prije topovi laserski i elektronski,i ometači elektromagnetski?!?Pod uvjetom da USA uopće uspije tako brzu hipersoničnu raketu dovesti do cilja,tj.je izkontrolirati!?!

 2. M says:

  Pogotovo ako je postave u blizini ruskih granica,iznenadni prvi i masovni udar njima će biti nezgodan,možda i neobranjiv,da ne kažem vjerovatno,osim ako i Rusi imaju neka nova superiorna oružja i protuoružja!?!

 3. M says:

  ...ili osim ako Rusi udare iznenada prvi,barem po pokušaju lociranja tih raketa u blizinu svojih granica!?!Vrag je ta sve novija tehnologija i sve jača snaga,čini prvoga oholim i nagovara ga na agresivni prvi udar,a čini drugoga uplašenim i gura ga na preventivni prvi udar!A oboje s velikim,nesagledivim posljedicama!

 4. Ilija Čvorović says:

  Nece Rusi na Amere,da im ovi ne zamere i vice versa. Jer i jedni i drugi imaju sisteme drugog nuklearnog udara koji je potpuno automatizovan. Ruski se zove Perimetr ili Mrtva Ruka kako ga na Zapadu zovu

 5. mister x says:

  raketa im se raspala nakon 17 s!ti ustaso sto se javljas nemas razloga za zadovoljstvo,jer ruske rakete lete 27 Mmi to 11.000km!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *