АМЕРИЧКИ ОФИЦИР: Украјинске снаге немају шансе за победу

АМЕРИЧКИ ОФИЦИР: Украјинске снаге немају шансе за победу

1 јануара 2023

Не постоји сценарио за победу Кијева у украјинском сукобу, пошто Оружане снаге Украјине нису у стању да се супротставе руској војсци због недостатка неопходних војних ресурса, пише амерички потпуковник у пензији Данијел Дејвис у чланку за лист „19FortyFive“.

Бивши официр изнео је неколико опција за развој догађаја 2023. године, али ни у једној од њих, по његовом мишљењу, Украјина неће остварити победу.

„Не постоји сценарио који би предвидео победу украјинске војске. Војна реалност је да Оружане снаге Украјине нису опремљене потребним средствима ни људством за извођење велике офанзивне операције довољне снаге да потисне стотине хиљада руских трупа из Украјине“, наводи се у чланку.

Дејвис је нагласио да је главни приоритет САД да избегну да се укључе у сукоб као директни учесници, ма како се ситуација развијала.„Оружане снаге САД не би требало да буду увучене у велики рат осим ако не постоји директна или непосредна претња нашој националној безбедности или безбедности неког уговорног савезника. Само ако Конгрес то званично одобри или објави рат. Дозвола да се наше војне снаге укључе у рат против Русије када нисмо подвргнути директном нападу, нарушиле би прво упориште добре спољне политике и угрозиле друго и треће: наше оружане снаге ће бити ослабљене у сваком рату услед борбених губитака, а наша економија ће бити озбиљно угрожена“, оценио је стручњак.

Све док Сједињене Америчке Државе не дозволе себи да буду увучене у директан сукоб са Москвом, америчка национална и економска безбедност биће очувана без обзира на то како се на крају заврше догађаји у Украјини, закључио је он.

Од почетка специјалне операције Русије у Украјини, Сједињене Америчке Државе и њихови савезници су Оружаним снагама Украјине испоручили војну технику вредну милијарде долара. Москва је више пута напоменула да Запад настоји да продужи сукоб. Како су нагласили у Министарству одбране Русије, складишта са страном муницијом постаће легитимне мете руске војске.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kulak says:

    Rusi se povuku do Volge, pa opet DOBIJU RAT. I iza Volge su Rusi, tamo je Ural. I iza Urala su Rusi, tamo je Krasnojarsk na Jeniseju. I iza Jeniseja su Rusi, tamo je Vladivostok. I to je to.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u