АМЕРИЧКИ ОФИЦИР: Украјинске снаге немају шансе за победу

AMERIČKI OFICIR: Ukrajinske snage nemaju šanse za pobedu

1 januara 2023

Ne postoji scenario za pobedu Kijeva u ukrajinskom sukobu, pošto Oružane snage Ukrajine nisu u stanju da se suprotstave ruskoj vojsci zbog nedostatka neophodnih vojnih resursa, piše američki potpukovnik u penziji Danijel Dejvis u članku za list „19FortyFive“.

Bivši oficir izneo je nekoliko opcija za razvoj događaja 2023. godine, ali ni u jednoj od njih, po njegovom mišljenju, Ukrajina neće ostvariti pobedu.

„Ne postoji scenario koji bi predvideo pobedu ukrajinske vojske. Vojna realnost je da Oružane snage Ukrajine nisu opremljene potrebnim sredstvima ni ljudstvom za izvođenje velike ofanzivne operacije dovoljne snage da potisne stotine hiljada ruskih trupa iz Ukrajine“, navodi se u članku.

Dejvis je naglasio da je glavni prioritet SAD da izbegnu da se uključe u sukob kao direktni učesnici, ma kako se situacija razvijala.„Oružane snage SAD ne bi trebalo da budu uvučene u veliki rat osim ako ne postoji direktna ili neposredna pretnja našoj nacionalnoj bezbednosti ili bezbednosti nekog ugovornog saveznika. Samo ako Kongres to zvanično odobri ili objavi rat. Dozvola da se naše vojne snage uključe u rat protiv Rusije kada nismo podvrgnuti direktnom napadu, narušile bi prvo uporište dobre spoljne politike i ugrozile drugo i treće: naše oružane snage će biti oslabljene u svakom ratu usled borbenih gubitaka, a naša ekonomija će biti ozbiljno ugrožena“, ocenio je stručnjak.

Sve dok Sjedinjene Američke Države ne dozvole sebi da budu uvučene u direktan sukob sa Moskvom, američka nacionalna i ekonomska bezbednost biće očuvana bez obzira na to kako se na kraju završe događaji u Ukrajini, zaključio je on.

Od početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici su Oružanim snagama Ukrajine isporučili vojnu tehniku vrednu milijarde dolara. Moskva je više puta napomenula da Zapad nastoji da produži sukob. Kako su naglasili u Ministarstvu odbrane Rusije, skladišta sa stranom municijom postaće legitimne mete ruske vojske.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Rusi se povuku do Volge, pa opet DOBIJU RAT. I iza Volge su Rusi, tamo je Ural. I iza Urala su Rusi, tamo je Krasnojarsk na Jeniseju. I iza Jeniseja su Rusi, tamo je Vladivostok. I to je to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *