АМЕРИЧКИ ПЛАЋЕНИК У УКРАЈИНИ ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋУ ИСТИНУ: „На првој линији фронта војници преживе четири сата“

AMERIČKI PLAĆENIK U UKRAJINI OTKRIO ZASTRAŠUJUĆU ISTINU: „Na prvoj liniji fronta vojnici prežive četiri sata“

25 februara 2023

Nije više tajna da plaćenici zapadnih zemalja, uključujući i SAD učestvuju u borbama na strani Ukrajine.

Jedan od takvih plaćenika, penzionisani američki marinac koji se bori na strani Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu, Troj Ofenbeker, podelio je svoje mišljenje o situaciji na frontu za ABC News.U oblasti Artemovsk (Bahmut), gde se danas vode najžešće borbe u zoni sukoba, prema rečima plaćenika, borbe su toliko intezivne da životni vek vojnika na prvoj liniji traje oko četiri sata.

Kako napominje Business Insider, bitka za Artemovsk, koji je pre rata imao oko 73.000 stanovnika, bila je najduža bitka svih vremena.

Prema rečima Ofenbekera, borba za Artemovsk je toliko strašna da je dobila nadimak „mlin za meso“.

O brutalnim bitkama za grad svedoči podatak da se tamo ispaljuje nekoliko hiljada artiljerijskih hitaca dnevno sa obe strane, piše Business Insider. Prema nekim izveštajima, grad je uništen za 60%.

Početkom februara je objavljeno da je u Artemovsku likvidiran još jedan američki plaćenik, Pit Rid, koji je kao i Ofenbeker, bivši marinac američke vojske.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Petrovgrad says:

    Ja pratim naše NVO,evropejce, neki advokat u tome prednjači, oni javljaju da će Ukrajina pobediti. Mada Ja sve to gledam kroz muziku, pa shvatam da će se to dogoditi na takmičenju za Evrosong. Što se tiče tepanja. Tu će Baćuške da ih potamane do zadnjeg. Prvo ih opkole, onda ih kokaju do polednjeg. Slušam da žuti bata sa kockastom frizurom, sprepa brigatu od pola miliona soladata da iih pošalje iz Pjonjanga za Brisel, preko Kojeva. Brat Si poslao oficire na praktičnu obuku u Donbasu, to im dodje kao diplomski rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *