AMERIČKI POKLON ŠIPTARIMA: Leukemija, abortusi, rak…

AMERIČKI POKLON ŠIPTARIMA: Leukemija, abortusi, rak…

4 jula 2014

SERBIA-KOSOVO-POLITICSŠiptari saznali cenu nezavisnosti – naredne generacije će bolovati od raka, leukemije, velikih deformacija novorođenčadi…

Ekološka partija Kosova je uznemirena tekstom koji je objavljen u prištinskom listu Ekspress , a koji govori o gotovo 10 tona osiromašenog uranijuma bačenog na Kosovu i Metohiju tokom rata 1999. godine, bombardovanjem NATO-a.

Da bi bilo još gore u izveštaju Ujedinjenih nacija stoji da je bombardovanje osiromašenim uranijumom trajalo u vreme useva. Osiromašeni uranijum je uticao na kvalitet vazduha, zemlje i vode, što je izazvalo kratkoročne posledice ali i posledice na duži period. Kako stoji u izveštaju, naredne generacije koji žive u bombardovanom području će bolovati od raka, leukemije, od velikog broja abortusa i velikih deformacija novorođenčadi.

Strani mediji su otkrili izvještaj Bakaryja Kaneta, šefa misije o zaštiti životne sredine ujedinjenih nacija o strašnim posledicama bombardovanja Kosova, izveštaj koji do sada nikada nije objavljivan.

Podaci u ovom izvještaju nesumnjivo opravdavaju veliki broj smrtnih slučajeva u prethodnih 15 godina.

Ekološka partija Kosova zahteva od šiptarskih okupatorskih institucija da se ovo pitanje pokrene na nivou Evropske Unije da bi se preduzele mere koje bi bile efikasne na ublažavanju ovog fenomena koji je štetan za zdravlje građana Kosova i Metohije.

– Samo da vas podsetimo, Ekološka partija Kosova je na mnogim konferencijama za štampu i na njenim okruglim stolovima stotinu puta potencirala i ukazivala na prisustvo osiromašenog uranijuma, zahtevajući od državnih institucija da izvrše verifikaciju prisustva uranijuma na Kosmetu. Nažalost, oni su se bavili mnogim nepotrebnim slučajevima dok se ovim „biznisom“ nisu nikada bavili“, stoji u saopštenju kojeg potpisuje  Arif Krasnići, predsednik ove partije.

(Bošnjak KS)

KOMENTARI2 komentara

  1. Časlav Kuzmanović says:

    Kada Šiptari dođu sebi, oteraće vojnike SAD sa Kosova i Metohije. Bila je ranije Albanija prijatelj i drugih velikih sila dok nije ostvarila svoj naum a zatim ih je što milom što silom oterala.

  2. jao jao says:

    Koji šiptari isto kao da kažeš srbima, nevidim nikakvu razliku u vođstvu jednih i drugih, samo što se drugačije imenuju, mole ili klanjaju. Postoji li uopšte snaga i duh Srbije koja će da ih veže da se u njoj prepoznaju i nađu, tako da imaju kud da idu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *