АМЕРИЧКИ ПОЛИТИКОЛОГ ОТКРИВА како је НАТО уништио Југославију

AMERIČKI POLITIKOLOG OTKRIVA kako je NATO uništio Jugoslaviju

25 februara 2016

jug-26369-sfrj-jugoslavija-456

Američki politikolog Fil Batler je za napisao kolumnu u kojoj tvrdi da su razaranje i raspad Jugoslavije bili deo šireg plana NATO saveza. Namera je bila da se oslabe geopolitički protivnici zapadnog bloka u regijama Trećeg sveta i da se progutaju zdrave ekonomije naroda ovih prostora.

Sažetak njegove analize je prenio i talijanski Globalist.

„Možete li zamisliti Evropu danas s Jugoslavijom kao ključnim igračem među narodima? Ja mogu. Jugoslavija je u stvari bila jedan od najvećih kulturnih i društvenih eksperimenata u istoriji. Osnovana na području sukoba nekadašnjeg Austro-ugarskog i Osmanskog carstva, Jugoslavija je sjedinila obe kulture na način koji nije viđen još od vremena Aleksandra Velikog, koji je nakon golemih osvajanja asimilirao narode. Eksperiment, ako ga mogu tako nazvati, trajao je nešto više od pola veka. Idealan iz razloga što su u jednoj državi živeli svi južnoslavenski narodi. Stvaranje Jugoslavije je djelomično bio i geostrateški potez Britanije i Francuske, kako bi se usporila ili blokirala Nemačka“, piše Batler.

Prema njegovim rečima odredbe tzv. „Krfske deklaracije“ su udarile temelje ustavnoj monarhiji koja se ni po čemu nije razlikovala od Engleske.

„Prava i pravo glasa, te poštivanje temeljnih principa Ilirskog pokreta su bili obećavajući aspekti rane Jugoslavije. Ali, tada je kralj Aleksandar ukinuo ustav i izbore, ali je zajednički život etničkih i kulturnih skupina je i dalje davao nadu za budućnost. Rat, političke spletke, unutrašnji i spoljni pritisci su u to vreme teško opterećivali ovu novu svetsku silu u nastajanju. Kao što je to bio slučaj u mnogim takvim eksperimentima, na kraju je autoritarna vlast postala nužna, možda i poželjna“, tvrdi Batler.

On kaže da je nacionalni heroj Josip Broz Tito postao taj „diktator“, ali je stekao svetsku slavu i čvrsto držao stvari pod kontrolom, a Jugoslavija je igrala veliku ulogu na svetskoj sceni.

„Međutim, kada je njegova moć oslabila, suprotne sile su našle svoje uporište. Nema naučnika ili političara koji o tome danas ne govori, ali Titova uloga u osnivanju Pokreta nesvrstanih nacionalnih država je velika i izuzetno značajna, pogotovo za ljude koji sada žive u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i ostalim bivših jugoslavenskim zemaljama. Ideali Pokreta nesvrstanih i njegovi temelji su udareni u Beogradu 1961. U stvaranju pokreta su učestvovali Tito, indijski premijer Džavaharlal Nehru, predsednik Indonezije Sukarno, egipatski predsednik, Gamal Abdel Naser i predsednik Gane, Kvame Nkrumah. U najkraćim crtama ideju Pokreta nesvrstanih objašnjava lider Kube, Fidel Kastro, u govoru u Havani 1979.

„Pokret nesvrstanih postoji kako bi čuvao nacionalnu nezavisnost, suverenitet, teritorijalni integritet i sigurnost nesvrstanih zemalja u njihovoj borbi protiv imperijalizma, kolonijalizma, neokolonijalizma, rasizma i svih oblika strane agresije, okupacije, dominacije, miješanja ili hegemonije, kao i protiv velikih sila i blokovske politike“, rekao je tada Castro.

„Dakle, u suštini, Pokret nesvrstanih je težio samostalnom razvoju naroda između velikih sila s idejom koja negira Hladni rat. Naravno, velike sile koje su se bavile ideološkim ratovima i imale su svoje strategije, koje su uključivale apsorciju svake od tih siromašnih nezavisnih zemalja“, kaže američki stručnjak.

Kao što vidimo danas, kaže Batler, strategija je bila izazvati bitke koje vode ka fragmentiranju, podeli i stvaranju nemoćnih zemalja i naroda širom sveta.

„Raspad Jugoslavije je najbolji primer, gde danas nijedna zemlja ne pokazuje naklonost prema Pokretu nesvrstanih. Umesto toga, EU i NATO su bili gravitaciona sila koja je privukla Sloveniju, Hrvatsku i ostale. Vidimo ostatke strategije Hladnog rata i u činjenici da su Belorusija i Azerbajdžan jedine dve preostale članice pokreta u Evropi, a Fidži se kao najnoviji član pridružio 2011. Međutim, 2012. je samit Pokret nesvrstanih video veću posećenost od bilo koje prethodne godine, što je možda i znak krize Zapada. Uz deklariranu svrhu „borbe za mir u svetu“ i svojih temeljnih dogmi, pokret je ipak, barem teoretski, vredan posrednički okvir. Ali, dopustite mi da se vratim na slučaj Jugoslavije i kakva bi možda bila da postoji danas“, kaže Batler.

Prema njegovim rečima gledajući s distance na raspad Jugoslavije, primetno je da se radi o uokvirivanju geostrategije Vašingtona koja se sprovodila svuda, pa i teškim metodama. Akcije Klintonove administracije su u to vrijeme bile tajna za javnost, jednako kao što su i danas.

„Čitajući Vašingtonov „think tank“ propagandni Institut Brukings otkrivate ovo. U tekst „Odluka o intervenciji – Kako završiti rat u Bosni“ iz 1998. godine autor Ivo H. Dalder počinje:

„Dok danas mnogi pišu rečito i strastveno da objasne neuspeh Vašingtona i Zapada da se zaustave etničko čišćenje, koncentracioni logori i masakri stotina hiljada civila, malo ko je to pitanje postavio u leto 1995. godine, kada su SAD napokon odlučile preuzeti vodeću ulogu u okončanju rata u Bosni.“

Ali istina je, tvrdi Batler, puno jednostavnija od stvarnosti.

„Nikome ne treba think tank da otkrije zašto je predsednik Bil Klinton oklevao da posreduje u Bosni. Klinton je u stvari nastavljao politiku svoga prethodnika, Džordža Buša starijeg, kojoj je cilj bio da destabilizuje jugoslavenski socijalistički uspeh. Sada znamo da su kod nas tajno obučeni pobunjenici odigrali ključnu ulogu u fragmentiranju regije preko organizacije poznate kao Atlantska brigada, koja se borila u ratu na Kosovu na strani Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), a brojala je oko 400 naoružanih boraca, kao što piše „Christian Science Monitor“ 1999. Ovaj izveštaj otkriva da su SAD pod lažnim izgovorom vodile posrednički rat u bivšoj Jugoslaviji (proxy war). Što se tiče Bila Klintona i njegove nevoljnosti da se upliće u regiju nekad poznatu kao Jugoslavija, to je prljava istorija genocida i beskrajnih laži“, navodi Batler.

On napominje da priča koju je pronašao je priča o Francuzu koji je trenirao Atlantsku brigadu, što u svemu podseća kasnije na Ukrajinu, Libiju i Siriju.

„Vidite „obrasce“ koje nas vode do istine i više nego dovoljno. Stravična stratišta legitimne države Jugoslavije su služila za ulaganje u podelu preostalih komada zemlje, uz pomoć američkih predsednika, britanskih gospodara i nemačkih industrijalaca. Atlantska brigada je delovala u raznim posredničkim ratovima na Balkanu, a važni pripadnici su joj bili smrtonosne uboice iz inostranstva. Američki funckioneri u vrhu su ih dobro poznavali i upravljajući njima su vukli konce na Kosovu i širom Balkana. Jugoslavija je postala prototip, primer za delovanje u Avganistanu i Iraku, Arapskom proleću. Imena Medlin Olbrajt, Havijera Solane, generala Veslija Klarka i drugih se i dalje spominju. U bivšoj Jugoslaviji su prijatelji ključnih igrača u vladama doslovno planirali pretvoriti narode i zemlje u kreditore i investicioni „eldorado““, kaže Batler.

Priča o tom genocidu u ime demokratije je prestrašna, kaže američki stručnjak.

„Većina naroda ovih prostora je vraćena 200 godina unazad u neku vrstu srednjovekovnog postojanja bez nade. Jedini tračak nade za većinu bivših „Jugoslavena“ je, sasvim prirodno, EU i NATO savez. Dok ovo pišem američki, britanski i nemački planeri već uređuju Siriju. Poznata Rand Korporacija izrađuje plan podele suverene države. Za one koji nisu svesni, Rand Korporacija je „Veliki brat“ svih hegemonijskih think tankova“, kaže Batler i postavlja ključno pitanje – Ko je je zašto uništio Jugoslaviju?

„Sigurno je bilo zločina i genocida s obe strane u sukobima, od Kosova do ostalih ratova na Balkanu. Ali to nije poanta zbog čega sam se fokusirao na ovu katastrofu. Pre svega, nijedan narod bivše Jugoslavije danas nema pravo glasa. Drugo, podela među tim narodima je dovela do smrti ili preseljenja miliona ljudi. Ali moja „fantazija“o Jugoslaviji bi možda mogla biti iznenađenje. Dopustite mi da zaključim. Jugoslavija je izgrađena na ideji da u njoj Južni Sloveni neće ostati slabi i podeljeni narodi. Ujedinjeni u Jugoslaviju ne bi bili lak plen imperijalnim namerama, kao što vidimo da se događa danas“, ističe Batler.

On kaže da je činjenica da je nakon Drugog svetskog rata socijalistička Jugoslavija postala neka vrsta evropske priče o uspehu.

„Između 1960. i 1980. zemlja je imala jednu od najvažnijih stope ekonomskog rasta u svetu, pristojan životni standard, besplatno zdravstvo i obrazovanje, garantovamno pravo na posao, jednomesečni plaćeni godišnji odmor, stopu pismenosti od preko 90 odsto, a očekivani životni vek od 72 godine. Koliko ja znam, ni jedna od država Balkana danas ne može sanjati ni pola ovog prosperiteta. Bio je to napredak koji je među zapadnim silama izazvao želju da unište Jugoslaviju. Multietničko stanovništvo zemlje je imalo povoljan javni prevoz, stanovanje i komunalije. Neprofitna ekonomija je uglavnom bilo u državnom vlasništvu, što nije baš najbolji primer zapadne demokratske ljubavi. U to vreme su od resursa daleko bili Nemačka, Francuska ili Velika Britanija, a bankari Londona i Luksemburga nisu mogli izvlačiti milijarde iz socijalističkog sistema“, kaže Batler.

On tvrdi da je Jugoslavija morala umreti, a Regan, Buš stariji i mlađi i Klinton su pomogli da se to dogodi.

„Nagrađivani autor, politolog i gostujući saradnik u Institutu političkih studija u Vašingtonu, Majkl Parenti, često je govorio o katastrofi u Jugoslaviji. Prema Parentiu, američki cilj je bio pretvoriti jugoslavenske narode u regiju Trećeg sveta, a to se moglo ostvariti podelom zemlje koja će onda otvoriti svoje ekonomije korporativnoj eliti i zapadnim bankarima. Po raspadu Jugoslavije novonastale zemlje su trebale da budu:

1. Nesposobne da slede nezavisan kurs ličnog razvoja.

2. Razbijenih ekonomija i prirodnih resursa u potpunosti dostupnih za multinacionalne korporacijske eksploatacije, uključujući i ogromna mineralna bogatstva na Kosovu.

3. Osiromašenog, ali pismenog i osposobljenog stanovništva koje će biti prisiljeno raditi za minimalne nadnice, koje će predstavljati jeftin radni bazen s kojim će se lakše sniziti plate u Zapadnoj Evropi i drugde.

4. Demontiranih industrija automobila, nafte, teških mašina, rudarstva i petrohemije, te raznih drugih industrija koje nisu smele biti konkurencija postojećim zapadnim proizvođačima.

Zvuči li vam ova strategija poznato? Setite se plana Rand Korporacije za Siriju. Jesu li Ukrajina, Danbas i Krim razumeli ovo pre Evro Majdana? Koji je na kraju plan za Rusiju?

Batler kaže da iako ovo zvuči preteće, to je jednostavno svet u kojem živimo danas.

Izvor: Kurir

KOMENTARI17 komentara

 1. genocid u jugoslaviji says:

  klinton jes spasiijo srbe od drugog jasenovca i pokolja srbi su izbegli jasenovac zahvliti KLINTONU PREDSEDNIKU SJEDI NJIH AMERICKIIH DRZAVA sto jes jes

 2. ZAVETNICI says:

  ANTI-NATO PROTEST U NIŠU: Zavetnici i general Dikić pozivaju narod na ustanak protiv NATO BEOGRAD/NIŠ – Srpski sabor Zavetnici i Patriotski pokret Srbije, koji predvodi general Bratislav Dikić, organizuju u petak, 04. marta, veliki anti-NATO skup u Nišu, a podršku samom protestu najavili su i brojni pokreti i udruženja, stoji u novom saopštenju Zavetnika. Protest će se održati na Trgu Kralja Milana sa početkom u 16 časova. Pozivamo sve građane da se zajedno okupimo u gradu koji je podneo veliku žrtvu za vreme NATO agresije 1999. godine, stoji u saopštenju Zavetnika. Podsećamo, 20. februara je održan protest u Beogradu u organizaciji Zavetnika koji je podržan od strane mnogobrojnih rodoljubivih organizacija i pokreta. Smatra se da je na protestu bilo oko 15 hiljada ljudi

 3. Baja says:

  Ljudi, Koliko se ja putim u politiku,mislim da je Drug Milosevic Slobodan sve zakuvao.....

 4. Lazanski says:

  Rekao sam jednome poznatom srpskom politicaru 1991 ..iza ovoga idiota Tudjmana mora da postoji neko veoma jak jer taj se ne bi mogao i smio kurciti kao sto to raqdi da nije tako,,tipichno za rvate,,,,Ono sto sam ja vidio 1991 slijepci nisu,,ali masa njih je sada progledala iako ih je sramota priznati,,Pametnom je dovoljno da vidi Ukrajinu i da shvati ko pise scenarije za sve sto nam se dogodilo,,

 5. MERI says:

  OTKRIVENA ISTINA – HRVATI KRIVI: EU davala Jugoslaviji pare, a Tuđman hteo rat i krv! (VIDEO) Kiro Gligorov, nekadašnji Predsednik Savezne skupštine SFRJ, Predsednik Predsedništva SR Makedonije, i prvi predsednik nezavisne Makedonije, u jednom intervjuu otkrio je kakve je planove Evropska unija imala sa Jugoslavijom i ko je te planove poremetio. Gligorov je u intervjuu opisao sastanak koji su predsednici tadašnjih Socijalističkih republika SFRJ-a imali sa takozvanom „trojkom“ Unije (bivši, aktuelni i budući predsednik Evropske komisije). Prema njegovim rečima, „trojka“ je na sastanku krajem devedesetih ponudila Jugoslaviji nešto što nikome do tada nije bilo ponuđeno: 5,5 milijardi dolara finansijske podrške, kao i mesto pridruženog člana Unije. Kada su saslušali predlog „trojke“, prvi se oglasio Tuđman. Poslušajte šta je rekao: "krajem devedesetih je rat već bio završen….malo ste se zabrojaliii"

 6. MERI says:

  OTKRIVENA ISTINA – HRVATI KRIVI: EU davala Jugoslaviji pare, a Tuđman hteo rat i krv! (VIDEO) Kiro Gligorov, nekadašnji Predsednik Savezne skupštine SFRJ, Predsednik Predsedništva SR Makedonije, i prvi predsednik nezavisne Makedonije, u jednom intervjuu otkrio je kakve je planove Evropska unija imala sa Jugoslavijom i ko je te planove poremetio. Gligorov je u intervjuu opisao sastanak koji su predsednici tadašnjih Socijalističkih republika SFRJ-a imali sa takozvanom „trojkom“ Unije (bivši, aktuelni i budući predsednik Evropske komisije). Prema njegovim rečima, „trojka“ je na sastanku krajem devedesetih ponudila Jugoslaviji nešto što nikome do tada nije bilo ponuđeno: 5,5 milijardi dolara finansijske podrške, kao i mesto pridruženog člana Unije. Kada su saslušali predlog „trojke“, prvi se oglasio Tuđman. Poslušajte šta je rekao: SASTANAK JE BIO KRAJEM 1990-te http://facebookreporter.org/2016/02/23/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%B5%D1%83-%D0%B4%D0%B0/

 7. MERI says:

  Evo ga i video: Sta je EU ponudila SFRJ 1990. godine https://www.youtube.com/watch?v=uNkJnT2m1aA FRANJO TUDJMAN: Ja ni za kakve milijarde ne mogu odustati od ideje koja sad hrani ceo hrvatski narod da bi poslije 1000 godina pravili Hrvatsku državu...

 8. MERI says:

  „Vuk na ovcu svoje pravo ima ka' tirjanin na slaba čovjeka, ali tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti k' poznaniju prava to je ljudska dužnost najsvetija“ (Njegoš) Uočljiva je borba za ulogu žrtve nakon završetka rata. Mnogi zločinci nastoje da prikažu sebe kao žrtve i sa time ujedno dobijaju da umanjuju status prave žrtve. U članku od juče HRVATSKI POLITIČAR ŠOKIRAO CEO BALKAN: Moguć je rat sa Srbijom! Hrvatski političar Pero Ćorić pored svega ostalog piše: Prema njegovoj oceni, Hrvatska je, „kao i Izrael, u čudnom okruženju“. Da vidimo šta znaju Izraelci: Izraelski mediji: Hrvatska daje 50 miliona evra godišnje za ustaške penzije N. V. | 20. 05. 2015 BLIC Izraelski sajt “Tajms of Izrael” preneo je pismo Centra “Simon Vizental” vlastima u Zagrebu u kojem traži da Hrvatska ukine penzije bivšim pripadnicima ustaškog pokreta, uz podsećanje na zločine ustaša nad Srbima, Jevrejima, Romima i hrvatskim komunistima. Takođe se naglašava da je u pitanju država članica EU koja na ove penzije izdvaja oko 50 miliona evra svake godine. Sajt koji je osnovao Dejvid Horovic, bivši glavni urednik “Džeruzalem posta”, naveo je da je organizacija koja se bavi potragom za nacističkim zločincima nazvala ustaške penzije “užasnom uvredom” za žrtve. Uz tekst je objavljena fotografija iz Spomen područja “Jasenovac” s aprilskomg obeležavanja sećanja na “desetine hiljada ubijenih pod hrvatskim pronacističkim režimom”. - Imajući u vidu užasne ratne zločine počinjene u takozvanoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj, verujemo da je takva politika pogrešna i protivna principima Republike Hrvatske i teška uvreda ustaškim žrtvama, njihovim porodicama i svim Hrvatima sa smislom za moral i integritet - stoji u pismu koje je potpisao Efraim Zurof, glavni lovac na naciste ovog Centra. U pismu Zoranu Milanoviću, hrvatskom premijeru, Centar “Simon Vizental” zahteva preduzimanje hitnih mera kako bi se promenila takva politika. “Na taj način građani bi bili pošteđeni sramote nagrađivanja onih koji su bili među najgorim i najokrutnijim počiniocima zločina u Drugom svetskom ratu”, navodi Centar. ceo tekst možete videti ovde: http://www.blic.rs/vesti/svet/izraelski-mediji-hrvatska-daje-50-miliona-evra-godisnje-za-ustaske-penzije/k6fpem8

 9. MERI says:

  Genocid nad Srbima i Jevrejima od 1941. do 1945. godine za vreme NDH DAVID U JAMAMA GOLIJATA Napisao: MILORAD BAJIĆ Kazivanje Branka Cetine, jedinog preživelog iz jedne od jama u Jadovnu U svetu je malo poznata činjenica da su Srbe i Jevreje u Jugoslaviji, za vreme Nezavisne Države Hrvatske, hrvatske ustaše ubijale i mučile, bestijalno se iživljavajući na načine koji prelaze moć ljudske imaginacije. Povezane Jevreje zajedno, ili sa Srbima, u redu od šest do osam ljudi i žena, dovodili bi do jama, a zatim bi prvu dvojicu ili trojicu u nizu udarali pijucima, gvozdenim polugama i maljevima. Kad bi ovi klonuli, povukli bi i ostale povezane u bezdane ustaškog pakla. "Ubiti bez metka" - bila je odluka hrvatskih ustaša još pre Drugog svetskog rata. Oni su imali svoje poligone u Mađarskoj, a kasnije u Italiji, gde su se sa znanjem tih država, pripremali za buduće zločine. Na čelu ove fašističke grupe od oko 350 ustaša nalazio se tada dr Ante Pavelić, koga su još 1935. godine sudovi Kraljevine Jugoslavije i Francuske, osudili na smrt zbog međunarodnog banditizma i terorizma. NJegova deviza bila je: "Srbe, Jevreje i Cigane, istrebiti odmah po preuzimanju vlasti u NDH." stražujući po raznim vojnim arhivama u zemlji i inostranstvu, bibliotekama, muzejima, utvrdio sam da je pre Drugog svetskog rata u Jugoslaviji živelo oko 63.000 Jevreja. Od toga je njih 14.500 imalo mešovite brakove. Holokaust Jevreja u Jugoslaviji je preživelo samo 20 posto. U Hrvatskoj se, zahvaljujući drugim prezimenima, spasilo njih samo oko 180, računajući tu muškarce, žene i decu. Oko 45.000 Jevreja nestalo je u genocidu koji su nacisti i njihovi kvislinzi sprovodili na teritoriji Jugoslavije, a najviše u takozvanoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Spasili su se oni koji su pristupili partizanima, njih 4.572, od čega je tokom rata poginulo 1.318 na celoj teritoriji Jugoslavije.. Prema hrvatskoj i italijanskoj evidenciji, jame Jadovna progutale su između 62.000 i 68.000 ljudi. Među njima u jamama Jadovna na najzverskiji način ubijeno je između 2.500 i 2.800 Jevreja. Preostali su nestali u Jasenovcu, Jastrebarskom, Sisku, Capragu, a najveći deo u Nemačkoj, u Dahauu. Pogrešno je mišljenje da je Jadovno jedna jama. Jadovno je sistem od 16 jama, koji se nalazi u blizini sela Jadovno (tada, pa i danas, jedno od najustaškijih sela). ...... Branko Cetina preživeo je strahote Jadovna. Evo šta mi je rekao u kameru: Kada sam se spasio i pobegao iz Jadovna, otišao sam u partizane. Imam spomenicu i, boreći se pre svega protiv ustaša, dobio sam čin pukovnika. Posle rata sticajem okolnosti, radio sam u Političkoj upravi u Nemanjinoj ulici u Beogradu. Sa mnom je radio u istom odeljenju i Franjo Tuđman. Imao sam zadatak da ga pratim, i utvrdio sam da sarađuje sa ustaškom emigracijom. Bilo je to u vreme maspoka u Hrvatskoj, krajem šezdesetih godina. O buđenju ustaštva u Hrvatskoj u to vreme mnogo je u "Borbi" pisao Miloš Žanko, visoki partijski funkcioner i član Predsedništva SFRJ. Tragajući više od dve decenije za zločinima u jamama Jadovna, nisam ni slutio sa kakvim ću se zločinima i svedocima zločina sresti O saradnji Franje Tuđmana sa ustašama obavestio sam u više navrata Daneta Ćujića, general-pukovnika i narodnog heroja Jugoslavije. Pozvao me je na razgovor i rekao: "Ti mrziš Hrvate". Iako sam tada bio još relativno mlad, najurili su me u penziju. Međutim, strahote Jadovna nikada neću zaboraviti. I danas noću sanjam krike Židova, koji su dolazili iz "Bezdanke", jame koja je bila pored sabirališta. U nju su ustaše u početku bacali samo Židove, kako su ih ustaše zvali. Vapaji me često probude, a u ušima mi odjekuje: "Adonaj, adonaj", "elo him, elo him", "Bože spasi me, Bože pomozi mi". Te vapaje sam tada čuo, ali nisam znao šta znače, tek kasnije su mi ih protumačili neki moji prijatelji Jevreji. ..... Rade Beronja je jedan od "jamara". Rekao mi je u kameru: "Pošto smo svi bačeni u jamu, na mrtve, i mene preživelog, ustaše su bacile pse, koji su počeli da trgaju meso sa leševa, da loču krv. Ja sam se toga strašno uplašio, potrgao dvostruku žicu kojom sam bio vezan za mog komšiju koji je bio mrtav, i preko tih leševa, koji su pali preko mene i pasa, uspuzao se iz jame i tako se spasao." Ceo članak možete pogledati ovde: http://www.srpsko-nasledje.rs/sr-l/1999/01/article-7.html

 10. MERI says:

  Haški tribunal osnovan je na zahtev američke političarke Madlen Olbrajt. U njemu se najviše procesuiraju ratni zločini Srba. Mnogim zločincima sa prostora bivše SFRJ se ne sudi, oni i dalje sakrivaju sopstveni zločin. Naprotiv slave se i poštuju u njihovim novonastalim državicama kao heroji. Zatim zločinci i dalje nastoje da prikažu sebe kao žrtve i sa time ujedno dobijaju da umanjuju status prave žrtve. Kroz Haški tribunal se sve to radi na višem nivou, na nivou naroda i cilj je prikazati da srpski narod nije žrtva nego zločinac. Prošle 2015. godine u Avgustu imali smo nov udar. SRBI SU GENOCIDAN NAROD I SRBIJA TO MORA DA PRIZNA! Ovo je najnovija MONSTRUOZNA rezolucija o Srebrenici iz Londona! Velika Britanija je tada podnela je Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija novu, šestu verziju rezolucije o Srebrenici, koja je još nepovoljnija za Srbiju... Stokholmski sindrom je naziv psihološkog stanja koje nastaje u situacijama u kojima dolazi do zbližavanja otmičara i talaca. Zbližavanju otmičara i njihovih žrtava doprinosi vreme provedeno u takvoj situaciji; što više vremena protekne, veća je mogućnost stvaranja stokholmskog sindroma, a s tim i manja verovatnoća povređivanja talaca. Takođe, zbližavanju mogu da doprinose veličina prostorije u kojoj se zajedno nalaze otmičar i talac, ispunjavanje zahteva kojima su vlasti izašle u susret, sličnost političkih stavova itd. Stokholmski sindrom ne nastaje u situacijama kada su taoci izolovani, kada nemaju kontakt sa otmičarima, ili kada ima nasilničkog ponašanja od strane otmičara prema taocima ili drugim licima. Srpski političari od 2000. godine na ovamo nisu se distancirali niti izolovali od NATO-a i amerikanaca i sada se vide rezultati takvog zbližavanja. Naše približavanje NATO-u sa IPAP, SOFA,ovim poslednjim sporazumom NSPO i svim ostalim aktivnostima je opet Stokholmski sindrom, ali se sada radi na nivou cele države Srbije. Cilj je očigledan. NATO uz pomoć raznih kolaboranata (= saradnika okupatora) nastoji da sačuva sve što je dosad postigao na prostorima bivše SFRJ. I ne samo to, NATO ima sve uslove da izvrši i stvarno potpunu okupaciju cele teritorije Srbije i svih njenih gradjana.

 11. M says:

  @Meri,problem propasti Jugoslavije je u jednostranosti,kao sto si i ti,a to nemozes nikada shvatiti pa nema koristi-potrebe to ni objasnjavati puno.Dokaz je i raspad SSSR-a,pet drzava Sj.Afrike,itd.Sve je to sruseno s sacicom ljudi.Zasto?Zato jer je u svim tim zemljama,uz sve navedene uspjehe,postojalo i veliko nezadovoljstvo koje je samo trebalo malo procackati.Austrougarska je bila daleko heterogenija nego pobrojane drzave,a ipak je trajala vise od 1000 godina,kao i rimsko carstvo,a to ne bi mogli samo silom buduci da su bili okruzeni neprijateljima.Nego im je drzava bila ispravnije poslozena.Nije moje da to proucavam,kako izgledaju i funkcioniraju uspjesne i dugovjecne drzave,ali to su morali prouciti i postovati svi politicari navedenih itd.drzava.Svatko pametan je unaprijed vidio da ce u YU biti sranja zbog tih nagomilanih problema kojih nije trebalo ni biti da su bili imalo pametni.I nakon Tita,umjesto da olabave i daju vise slobode federalnim jedinicama,Milosevic je u Gazimestanu najavio-obecao daljnje stezanje, Savezni SUP namjesto republickih.I to je bio pocetak rata,otpora,bilo kojim sredstvima.To isto sada razara i Europsku Uniju,a sutra ce NWO ako zazivi.Tako to biva kad se ne postuje RAVNOTEZA!

 12. MERI says:

  Cionistički planovi za osvajanje Rusijom i svetom vrlo jasno pokazuju da je planirano raspadanja raznih država, i da će takvi procesi biti potpomagani i spolja. Hrvatska sa jakom ustaškom emigracijom i sa Franjom Tudjmanom na čelu mogla je veoma dobro da posluži za rasturanje bivše SFRj. Nije slučajno što je baš on bio izabran na čelo Hrvatske tada, jer je oduvek saradjivao sa ustaškom emigracijom. Bilo je jako puno raznih tekstova kako je to odradjeno na prostoru bivše SFRJ, bilo je i ovde na Intermagazinu. Koga istina interesuje pronaći će te tekstove i sam. Sećamo se mnogo toga i bez tekstova. Jevrejski planovi za ovladavanje Rusijom i svetom BY REDAKCIJA ON 6. AVGUST 2012. • Razbijte omladinu i pobedićete narod! To je naša deviza. Lišićemo vaše društvo omladine, pokvarićemo je seksom, rokom, nasiljem, alkoholom, pušenjem, narkoticima, to jest, lišićemo vaše društvo budućnosti. Udarićemo na porodicu, rušeći je, smanjićemo stopu rađanja. *********************************** Ovo su reči rabina Sinedriona Reb Menahem Mendel Šneersona Naši planovi za Slovene 1. Naša specijalna taktika borbe protiv crveno-smeđih (a svi Sloveni su crveno-smeđi) je tajno znanje, koje predstavlja tajnu zbog svoje izolovanosti. Glavnu oštricu borbe mi ćemo usmeriti protiv Slovenstva, izuzimajući otpadnike koji su bliski sa Jevrejima isključivo zarad svojih interesa. Istina, te «bliske» ćemo, pošto ih iskoristimo za svoje ciljeve, izbaciti iz našeg društva. Slovenstvo, a među njima Rusi su najnepokorniji narod u svetu. Nepokorni su zbog svojih psihičkih i umnih sposobnosti u koje su ugrađene mnoge generacije predaka, zbog gena na koje se ne može uticati, tj. koji se ne mogu se prepraviti! Slovena, Rusa možeš uništiti, ali ga ne možeš pokoriti. Eto zašto ovo seme treba likvidirati a pre svega značajno smanjiti njegovu brojnost. 2. Naše metode borbe neće biti vojne, već ideološke i ekonomske, uz upotrebu struktura moći opremljenih najsavremenijim vrstama oružja za fizičko suzbijanje pobune i to još većom žestinom nego što je to učinjeno u oktobru 1993 godine od Vrhovnog sovjeta Rusije. Prvo, mi ćemo izdeliti sve slovenske narode (od njih 300 miliona, polovina je Rusa), na male oslabljene zemlje sa međusobno pokidanim vezama. Ovde ćemo primeniti našu staru metodu: ZAVADI PA VLADAJ! Potrudićemo se da te zemlje međusobno posvađamo i uvučemo ih u međusobne ratove sa ciljem – međusobnog uništenja. Ukrajinac će misliti da se bori protiv ekspanzionističke Rusije, da se bori se za svoju samostalnost i misliće da je konačno dobio svoju slobodu, ali istovremeno potpuno će postati zavistan od nas. Isto to će misliti i Rusi, koji će se navodno boriti za svoje nacionalne interese i vraćanje zemlje koja im je «nezakonito» oduzeta i tako dalje. Sve to ćemo raditi pod pod izgovorom različitih suvereniteta, borbi za nacionalne ideale. Istovremno, nećemo dozvoliti ni jednoj zemlji samoopredeljenje na osnovu nacionalnih vrednosti i tradicije. U tom ratu glupaka, slovenska stoka će sama sebe oslabiti i ojačati nas, glavne upravljače haosa koji ćemo tobože stajati po strani i ne samo da nećemo učestvocati u krvavim događajim, već se nećemo ni mešati u njih. Šta više, mi ćemo potpuno sebe zaštititi. U svest neprosvećenih Slovena mi emo ugraditi takve stereotipe mišljenja, po kojima će najstrašnija reč biti «antisemit». Reč «Jevrejin» će izgovarati šapatom. Pomoću nekoliko sudskih procesa (kao što je suđenje antisemiti Ostašviliju i nakon toga njegovo uništnje) i drugih metoda (radija, televizije – zastrašujućim filmovima o osvetama izraelske obaveštajne službe Mosad za ubistva Jevreja) zaplašićemo stoku toliko, da ni jednom Jevreju neće pasti dlaka s glave dok će se istovremeno Sloveni ubijati na tuce, uništavati na hiljade njih na granicama gde Jevreju ne služe, u mirotvornim snagama, terorizmom, ubistvima. 3. Glup slavenski narod ne razume da su najgori nacisti oni koji nikada i nigde glasno o tome ne govore, a sve čine kao pod okriljem demokratije (kao npr. Održavanje predsedničkih izbora u martu). Upravo suprotno, mi ćemo učiniti da reč fašista bude zabranjena! I ove reči će se bojati svako koga mi proglasimo fašistom! Mi veoma dobro znamo da nacionalizam učvršćuje naciju i čini je jakom. Parola „internacionalizam“ je zastarela i u to više niko ne veruje, pa se mora zameniti sloganom „univerzalne vrednosti“ to je jedno te isto. Mi nećemo dati da se podigne nijedan nacionalistički pokret, a ako se ine pokrete ko ji teže da izvedu narod izvan naše kontrole uništićemo ognjem i mačem kako je to već urađeno u Gruziji, Jermeniji i Srbiji. Zato ćemo obezbediti potpuni procvat našem nacionalizmu-cionizmu, preciznije Jevrejskom fašizmu, koji se po svojoj tajnosti i moći pojavljuje kao nadfašizam! Nije uzalud Generalna skupština UN 1975. godine usvojila rezoluciju po kojoj je cionizam proglašen kao najveći oblik rasizma i rasne diskriminacije ali je usled našeg pobedonosnog pohoda širom planete, 1992. godine ta rezolucija ukinuta. Ovaj međunarodni organ smo učinili oružjem naših namera za uspostavljanje vlasti nad „svim carstvima i narodima“. 4. Brojnu populaciju Slovena mi ćemo lišiti nacionalne elite koja i određuje razvoj događaja i napredak zemlje i naravno sav tok istorije. Zato ćemo u narednih 5 godina zatvoriti pola njihovih fakulteta, a u drugoj polovini ćemo mi učiti. Pustićemo tamo Jermene, Čečene, Cigane i njima slične. Težićemo ka tome da u vladama slovenskih zemalja bude što je moguće manje predstavnika glavnih (suverenih) naroda, njih ćemo zameniti našom jevrejskom elitom. U sredstvima masovnog informisanja – na radiju, televiziji, u štampi, u umetnosti, literaturi, pozorištu, bioskopu, mi ćemo postepeno potiskivati nacionalne kadrove, zamenivši ih našim, ili u krajnjem slučaju kosmopolitskim kadrovima. Sprovešće se humanizacija obrazovanja, a kao rezultat toga, značaj predmeta koji strukturiraju mišljenje korišćenjem leve i desne polusfere mozga, biće umanjen i destruktuiran: a) jezik i literatura b) fizika i matematika O istoriji se nema šta ni govoriti. Daćemo stoci svoj pogled na istoriju u kome ćemo pokazati da se sva ljudska evolucija kretala ka tome da se Bogoizabrani jevrejski narod prizna za vladare nad celim svetom. Umesto nacionalnih vrednosti, daćemo vam patriotizam balalajki i pijanih suza. I ovde će naš cilj biti da se zamenimo crveno-smeđe (crveno-smeđi, Jevreji tako nazivaju Slovene, prim. prev.) elitu našom. U slovenskim zemljama nećemo dozvoliti razvoj nauke, a jezgro naučnika (Akademiju nauka) činiće naši ljudi. Nećemo dopustiti nikakve visoke tehnologije, što će dovesti do potpune propasti industrije koju ćemo svesti na proizvodnju predmeta koji su neophodni za ograničen broj robova koji nama obezbeđuju sirovine. Među građanima je mnogo inženjera, kvalifikovanih radnika, učitelja. Mi ćemo im napraviti takve uslove života (nedostatak radnih mesta, visoka stanarina, visoke cene komunalnih usluga, prevoza), da će sami bežati, onako kako sada beže Rusi iz zemalja ZND u napuštena sela na severu, gde im se čini da će lakše živeti, što će u suštini takođe biti varka. Razbijte omladinu i pobedićete narod! To je naša deviza. Lišićemo vaše društvo omladine, pokvarićemo je seksom, rokom, nasiljem, alkoholom, pušenjem, narkoticima, to jest, lišićemo vaše društvo budućnosti. Udarićemo na porodicu, rušeći je, smanjićemo stopu rađanja. Hitler je bio glup i nezreo. On je delovao direktno, otvoreno. I zato je morao da uradi neverovatno veliki posao – da milione ljudi spali, strelja, zakopa isl. On je ostavio krvave tragove. Mi ćemo delovati brže: kod nas neće biti tragova. Ako se rađanje smanji makar za polovinu – to će unuštiti godišnje 2-3 miliona Rusa bez bilo kakvih troškova. Nisu potrebne peći, municija i grobovi. I nema tragova. Nisu se rodili i krivaca nema. Izgradićemo kriminalcima bolje uslove života nego za stoku koja radi, iz tamnica ćemo puštati zločince kako bi bilo više ubistava, pljački, nestabilnosti. Amnestije će se odnositi samo na lopove i ubice, ukratko, na sve osim na one koji su osuđeni za „raspirivanje međunacionalnog razdora“, što predstavlja trenutno zamenu za zakon o antisemitizmu. U narodu ćemo posejati strah. Strah za život koji više ništa neće vredeti, strah za radno mesto koje u svakom trenutku može biti oduzeto, strah za budućnost bliskih… Strahom ćemo upravljati. 5. Ovi grandiozni zadaci će biti realizovani u nekoliko etapa. Sada se već 85% obale Severnog Ledenog okeana nalazi u našim rukama (širi krug stanovništva još nije svestan toga), zahvaljujući zamršenim i narodu nerazjašnjenim dogovorima koji su zaključeni tokom vlasti Gorbačova i Jeljcina. Već sada, u zemljama na jugu Rusije živi pola miliona Jermena – to je naša predstraža. U prvo vreme, radi prevare, mi ćemo proglasiti na Kubanu Jermensku republiku, a zatim, prognavši kozake, pretvorićemo je u Hazariju – Izrael. Pomoći će nam to, što su kozaci stalno pijani, što vole vlast i radi toga su spremni da se sukobe jedni sa drugima. Istina, postoji još jedna organizaciona struktura – pravoslavni klir. Mi ćemo poslati među sveštenike svoje judejske predstavnike, kojima je, po talmudu, dozvoljeno da ispunjavaju rituale drugih religija čuvajući u srcu svoju veru, judaizam. Ostale ćemo potkupiti. A one koji na to ne budu pristali, njih ćemo uništiti. Kod Rusa, osim ovih, nije ostalo manje-više organizovanih struktura, tako da stoka nije sposobna da se ujedini i da ih izgradi, jer je ruska stoka već uspavana i degradirana i nije sposobna da se organizuje. Ako je u prošlom veku SAD kupila od Rusije Aljasku, ona će u 21. veku kupiti ceo Sibir. Kome će pripasti sibirske teritorije između Jeniseja na zapadu, Severnog Ledenog okeana na severu, Tihog okeana na istoku i granice Kine i Mongolije na jugu? Ta zemlja svojom površinom dva puta prevazilazi teritoriju SAD-a. Ar zemlje će se kupovati po ceni od 1000 dolara, i za ceo Sibir biće potrebno platiti 3 triliona dolara, u periodu od 20 godina. Godišnje će se plaćati 200 miliona dolara, od kojih će polovina odlaziti na uvoz robe iz SAD. Sibirci ne mogu pobeći od toga da se moraju podčiniti nekom stranom uticaju, a SAD će im izgledati prijatnije nego njihovi azijatski susedi. Na kraju krajeva, Vladivostok je bliži Los Anđelesu, nego Moskvi… 6. Da bismo sproveli ove, za nas više nego bitne mere, mi ćemo pod vidom „demokratskih promena“ dati slovenskoj stoci monarhiju. Svakome narodu daćemo predsednika-marionetu. I daćemo im što više galame, pompe i blještavila! Monarhizam je dobar zbog toga što svu energiju mase usmerava u vetar. Odvlači im pažnju od našeg tajne aktivnosti struktuiranja stanovništva po obrascu koji nama odgovara. Predsednik, to je figura tobože izabrana od strane naroda (a mi ćemo uspostaviti izbornu proceduru tako da sve izgleda da je po zakonu), pomoću koje ćemo upravljati svim neophodnim procesima. Predsednik će imati neograničeno punomoćje. Premeštanjem kadrova na više pozicije struktura moći, on će na njihovo čelo postaviti naše ljude. Vojska, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Državna bezbednost i sve specijalne jedinice biće direktno podčinjene predsedniku. A to znači – nama. U našim rukama biće samo konci koji vode do ruku predsednika. I mi ćemo povlačiti te konce onako kako je potrebno, u cilju ostvarivanja grandiozne zamisli pokoravanja svih plemena i carstava i potčinjavanja našem nadnarodu, koga je izabrao Bog Izrailjev. 7. Ali ono što je glavno to je – novac. Novac radi sve. Novac je vlast. Novac je sila. Ko ima novac, taj ima oružje i to najmodernije. On ima armiju najamnika. Novac vlada sredstvima masovnog informisanja koja zaglupljuju milijarde ljudske stoke. Novac kupuje ljude koji su nam potrebni. Novac uklanja nepokorne. Bombarduje fanatike koji nam se protive – Iračane, Srbe, a u perspektivi – Ruse. Kapitalom i osvajanjem vlasti se rešava sve. Mi već više od 3 hiljade godinauvežbavamo nagomilavanje kapitala i osvajanje vlasti i niko nam u tome ne može biti ravan. Vi nemate svog novca. Nemate ni svoje vlasti. Nemate je i nećete je ni imati! Nećemo vam to dozvoliti! Mi vas neizmerno mrzimo! Ta mržnja nam daje snagu da vam se smejemo u lice, da se učvrstimo uz vaše poverenje i da upravljamo vama pokazujući “brigu” za vas i za vašu decu, za buduće unuke i praunuke, kojih u stvarnosti neće ni biti. Vi ste osuđeni na propast. I sve dok vi ne shvatite ovu prostu istinu, sve dok se batrgate, do tada će vas tući više nego obično. Ako budete poslušni, ostaće vas 65 – 70 miliona jedinki, a u protivnom 40 – 45 miliona. Ono što je trenutno važno je da se održimo još najmanje 2-3 godine. A zatim za nas u ovoj zemlji više neće biti nikakvih problema. Napravićemo takva zaštitna sredstva da se niko od vas i ne pomakne. Sve što će biti, nama je poznato, i sve je od nas kontrolisano i tajno upravljano. I niko nema snage da nam se suprotstavi. Šta ćemo uraditi 1. Svetske zalihe industrijskih sirovina se troše i već na početku sledećeg milenijuma “zapadno društvo” neće moći da zadrži svoj nivo potrošnje bez novih izvora – kolonijalnih zemalja, donora. Zato su naša stremljenja sada usmerena na Rusiju i to iz dva razloga: Prvi – likvidacija najmoćnije nezavisne imperije koja zauzima šestinu površine Zemlje Drugi – zavladati njenim bogatstvima koja čine 60-70% ukupne količine svetskih zaliha sirovina i 75-80% otkrivenih svetskih zaliha nafte i gasa koncentrisanih u Sibiru i na obalama Severnog Ledenog okeana. 2. Klima planete se menja, planeta je izložena intenzivnom otopljenju. Pustinja se širi na sever brzinom od 10km godišnje, a isušivanje zemlje brzinom od 25km godišnje. Već sada, drevni svetski centri: Atina, Rim, i pre svega, Jerusalim (Izrael) spadaju u zonu veštačkog navodnjavanja. Kroz 20 – 30 godina biće potrebno razmišljati o preseljenju ogromnih masa civilizovanih naroda u severnije delove od mesta gde oni trenutno žive. U to vreme, na Kubanu, u Rostovskoj oblasti, u Ukrajini, biće izuzetna suptropska klima, a u Černozemju i na severu Ukrajine, klima sadašnjeg Predkavkazja. Ako se setimo istorije, treba priznati da su te zemlje u stavri iskonske zemlje drevne judejske Hazarije to jest Izraela, koje je osvojila Kijevska Rusija u 10. veku. Sloveni su ovde privremeni gosti i oni podležu iseljavanju. Mi ćemo vratiti tu teritoriju i na toj blagodatnoj zemlji ćemo sagraditi Veliku Hazariju – judejsku državu isto onako kako smo pre 50 godina sagradili Izrael, potiskujući Palestince. Ovde ćemo preseliti deo Izrailjaca, a slovensku stoku ćemo prognati daleko na sever, iza granica Moskve. Tamo će biti mala severna teritorija – rezervat sa kompaktnim stanovništvom, sličan indijanskim rezervatima u Americi.

 13. MERI says:

  Treba da razlikujemo cioniste od Jevreja. Svakako nisu svi Jevreji pristalice cionizma niti učestvuju u ovakvim planovima za osvajanje sveta. Manji deo Jevreja su stvarno narod semitskog porekla, a veći deo su po poreklu Hazari. Da bi shvatili da kad se kaze Jevrejin radi se o narodu Semetskog porekla koji potice sa bliskog istoka. Ali narod Hazarskog porekla koji su uzeli Judeizam kao zvanicnu religiju svoje Hazarske imperije, koja je postojala izmdju Crnog mora i Kaspijskog jezera i Ruskih stepa od Vll do X veka . Religiju su primili 850 godine. Oni se predstavljaju kao Jevreji i cine 90-92% Judejske religije. Pravih Jevreja Semetskog porekla je svega 8-10%. Hazarska mrznja prema Rusima i ostalim Slovenima potice jos od X veka, kada je njihova Imperija oslabljena od Ruskih napada i konacno unistena od Mongolskih hordi. Hazarski narod je bezao ispred Mongola u Poljsku a i ostale Slovenske zemlje a kasnije u Nemacku, a iz Nemacke u Englesku i Ameriku. Od kako su poceli da se naseljavaju u ove drzave odmah su poceli da rade na tome da dominiraju u politici, ekonomiji, medijama. U tome su toliko uspesni da su Ameriku u potpunosti okupirali. Raznim smicalicama prevarama i podmestanju su potpuno preuzeli vlast pocev od Predsednika, Kongresa i Senata kao i svih ministarstava pa do stampanja dolara. Vojska radi iskljucivo za njihove interese, napadajuci ceo svet da bi Hazari koristili prirodna bogarstva. A od Amerike su napravili Policijsku drzavu da u svetu nema nigde vise Policije po glavi stanovnistva. Panduri se ponasaju isto kao Hitlerovi SS-ovci. U slucaju da neko kaze rec protiv Hazara odmah ga nazovu antisemetikom a posto je i sudstvo u njihovim rukama to se zove zakon protiv mrznje. Iako oni uopste nisu Semetskog porekla, ali im to dobro sluzi za propagandne svrhe. Takodje je dobro znati da Cionisti nisu samo Hazari vec apsolutno svaki politicar u Americi. A to su najveci rasisti i krvopije koji ceo svet terorisu. Oni su izmislili skoro sve politicke sisteme a i vrste vladavina. Komunizam je njihova ideja kao i nacizam jel Hitler nebi postojao bez cionistickih finansija. Novi svetski poredak je njihova ideja na kojoj rade preko sto godina. Sve ove razne sekte tajna drustva kao sto su Masoni su samo njihove sluge koji spijuniraju i podatke prenose onima na vecim pozicijama. Za sada imaju potpunu vlast u Americi i Engleskoj, a Evropska unija im daje blag otpor iako su Cionisti ti koji odlucuju o svemu jel imaju svoje ljude u svim vladama sveta.U nekima imaju ogroman uticaj a u nekima manji ali su svuda. Ostace na vlasti cak i da Amerika bankrotira jel ce koristiti prirodna bogatstva od resto sveta, a sa parama znaju dobro da rukuju i potkupljuju sve one koji su im od koristi. A imaju i druge metode da ljude naprave da rade za njihove interese kao sto se sitne seksualne afere, pretnje familiji, a ako im je neko na putu moze da mu se desi da pogine u saobrajnoj nezgodi ili da se otruje hranom kao i mnogim drugim metodama. Umalo da zaboravim da kazem ko je na celu. Apsolutni vladari sveta su familija Rotsild koja zivi u Engleskoj a sistemom upravljaju grupa od 300 kao i resto piramide koji drze oko na celom svetu. Eto, pa ako vas ova tema zanima pogledajte na Google, Youtube ili drugim pretrazivacima. Postoji ogroman materijal i na Srbskom pogledajte na Krstarici.

 14. Harry Neron says:

  @MERI Odlično udbaško izrađen tekst. Zar si ti samozvani "srbski Nostradamus" Dejan Lučić, prodavač magle, trovač zdravog razuma i udbaš sa 50 godišnjim iskustvom.

 15. MERI says:

  Ekskluzivno otkriće hrvatskog novinara: Kako je Vatikan srušio Jugoslaviju Posted date: maj 07, 2015 Državne vlasti u SFRJ, uključujući i vlast u SR Hrvatskoj, imale su detaljan uvid u ono što je Katolička crkva u Hrvatskoj radila u zemlji. Evo zašto niko nije reagovao: Najpoznatiji hrvatski novinar Darko Hudelist upravo je završio svoju knjigu “Rim, a ne Beograd“, koja će u oktobru izaći iz štampe. To je knjiga – Hudelist je naziva “integralnom istoriografijom” – koja će uzdrmati javnost na eksjugoslovenskim prostorima čak i više nego Hudelistovi tekstovi ili knjiga razgovora sa Dobricom Ćosićem, i koja po prvi put objašnjava ulogu Vatikana, Katoličke crkve,pape Vojtile, Zbignjeva Bžežinskog, hrvatske i srpske elite i generala, u raspadu Jugoslavije i krvavom ratu koji će ga obeležiti. Ekskluzivno za novi broj Nedeljnika, Darko Hudelist objašnjava do kojih je saznanja došao i kako je projekat “Trinaest stoljeća kršćanstva u Hrvata” (1975-1984), zajedno sa skupom u Mariji Bistrici pred 400.000 katoličkih vernika, predstavljao predigru referenduma 1991. godine. U čitavom spletu događaja koji je obeležio “ulazak čovečanstva iz starog u novo doba” i veliki prevrat veliku ulogu odigrao je papa Vojtila. Nisu ga bez razloga mnogi nazivali “papom globalne komunikacije”. Ali, nije to bilo lišeno određenih protivrečnosti… Papa Vojtila je, posebno kroz svoju vrlo blisku saradnju, pa i savezništvo, sa SAD (najpre sa Bžežinskim, a onda i s Ronaldom Reganom, s kojim se sastao čak četiri puta; prvi put, u junu 1982, u najstrožoj tajnosti u Vatikanu), sudelovao u procesu koji je na kraju rezultirao stvaranjem globalnog kapitalizma, sa svim njegovim unutrašnjim kontradikcijama i negativnim stranama. Kontradikcijama s kojima se danas otvoreno suočava papa Franja. Papa Jovan Pavle II bio je aktivan učesnik Hladnog rata, delujući, naravno, na strani i u korist Zapada – a protiv komunizma i ateizma kakav je postojao u Istočnoj Evropi, uključujući i njegovu zavičajnu Poljsku. Jedna od njegovih misija bila je odbacivanje sporazuma u Jalti 1945. i stvaranje jedne nove, ujedinjene Evrope (to je današnja Evropska unija) koja će biti utemeljena na hrišćanskim tradicijama (uključujući i katoličanstvo i pravoslavlje) – govori Hudelist. Bžežinski se s Vojtilom upoznao i zbližio na Harvardu 26. jula 1976, nakon čega se njih dvojica počinju i dopisivati (i to na poljskom jeziku). Vrlo je plauzibilna interpretacija – koju sasvim otvoreno podržava i vatikanski biograf pape Vojtile, italijanski univerzitetski profesor i istoričar Andrea Rikardi, da je Bžežinski, zajedno s filadelfijskim nadbiskupom Džonom Krolom (takođe delom Poljak po poreklu), lobirao za Vojtilin izbor za papu u jesen 1978. Bžežinski je “igrao” na nekoliko nivoa. S jedne strane, bio je ideolog informatičke revolucije, s druge je zastupao tezu – i u tome je u Vojtili našao svog istomišljenika i saradnika – da komunistički, Istočni blok, predvođen SSSR-om, treba “napasti” pospešivanjem nacionalnih/nacionalističkih pokreta u katoličkim zemljama Istočne Evrope, s naglaskom, naravno, na Poljsku. S ovim procesom “pospešivanja nacionalizma” bio je apsolutno kompatibilan jubilejski pokret Katoličke crkve u Hrvatskoj, “Trinaest stoljeća kršćanstva u Hrvata” (1975-1984). Treba imati u vidu da je Crkva u Hrvatskoj krenula s njim već u jesen 1975, dakle pune tri godine pre Vojtilinog izbora za papu. I tu se vidi koliko su hrvatski biskupi, “odgojeni” i formirani na zasadama Drugoga vatikanskog koncila, bili napredni i dalekovidni, a, na kraju krajeva, i prilično hrabri. Jedna mala digresija: pokret ‘Trinaest stoljeća kršćanstva u Hrvata’ inicirao je, još sredinom 1930-ih, tadašnji zagrebački nadbiskup-koadjutor Alojzije Stepinac, zajedno sa svojim glavnim savetnikom, jezuitom Stjepanom Krizinom Sakačem. To je zbog Drugog svetskog rata silom moralo biti prekinuto, da bi celu tu priču nastavio, sredinom 1970-ih, zagrebački nadbiskup i prvi biskup Crkve u Hrvata Franjo Kuharić, zajedno sa svojim saradnicima (među kojima je najvažniji bio tadašnji glavni urednik Glasa Koncila don Živko Kustić) – objašnjava Hudelist. Istovremeno, 1975. na 1976, Jugoslaviju je zahvatila teška sistemska ekonomska kriza, za koju, kako se pokazalo, pravog rešenja i leka nije bilo. Štaviše, Jugoslavija u privrednom smislu kao da počinje da prkosi svetu i Zapadu (naravno, na svoju vlastitu štetu) u isto vreme dok se u svetskim okvirima rađa globalni kapitalizam, Jugoslavija 1976. prelazi na ZUR i – dogovornu ekonomiju. “Katastrofalna strategija! – napominje on. Već krajem 1978. najviši politički organ u Jugoslaviji, Predsedništvo, na jednoj svojoj zatvorenoj sednici konstatuje da u blagajni više nema dovoljno novca (deviza) za kupovanje viskija, kojim je dotad častilo najuvaženije goste – državnike iz inostranstva. Državne vlasti u SFRJ, uključujući i vlast u SR Hrvatskoj, imale su detaljan uvid u ono što je Katolička crkva u Hrvatskoj radila u tom ključnom i prelomnom periodu. Između ostalog, i zahvaljujući tome što su sva zasedanja Biskupske konferencije Jugoslavije (BKJ) na zagrebačkom Kaptolu bila tajno snimana od Udbe, a bila je ozvučena i kancelarija nadbiskupa Kuharića. Ali, šta je o svemu mislio Tito? Za sve se znalo, čak do najsitnijeg detalja (jedan od biskupa, tj. jedan od članova BKJ, znam koji, bio je čitavo to vreme vrlo lojalan i prilično ‘profesionalan’ saradnik Službe državne bezbednosti), ali svejedno – nikakve represije u odnosu na Crkvu nije bilo. Ni 1975-1976 (akcija Solin, sa 100.000 okupljenih vernika), ni 1979 (proslava Branimirove godine u Ninu, sa 200.000 prisutnih), ni Nacionalni ekumenski kongres u Mariji Bistrici 1984 – sa 400.000 prisutnih vernika… To je pitanje, sve do smrti, mučilo i Živka Kustića (često mi ga je ponavljao): zašto nas Tito nije zabranio, a znao je što sve radimo? Ima veoma mnogo, i stvarnih i potencijalnih, razloga -objašnjava Hudelist. (Nedeljnik) http://webtribune.rs/ekskluzivno-otkrice-hrvatskog-novinara-kako-je-vatikan-srusio-jugoslaviju/

 16. Baja says:

  Meri,puno mi tugujes za tom jugoslavijom,bice da su ti jasle bile uvijek prepune svega i svacega a sad moras zaradjivati pisajuci lazi I prodavajuci se za 12 Eura po danu.

 17. Bosnian Warrior says:

  Hvala Bogu pa je više nema. Najveća greška i kancer u cijeloj ljudskoj istoriji je bila Jugoslavija! U dvije riječi: komunističko ropstvo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *