АМЕРИЧКИ ПОРТАЛ ОЦЕЊУЈЕ: Руски Ту-95МС бољи од наших стратешких бомбардера

AMERIČKI PORTAL OCENJUJE: Ruski Tu-95MS bolji od naših strateških bombardera

23 maja 2021

RUSKI strateški bombarder Tu-95MS nadmašio je američke analoge, uprkos činjenici da ruski avioni deluju gotovo zastarelo, piše portal „1945“.Kako naglašava portal, Tu-95 se koristi već 60 godina i trenutno je jedini bombarder sa propelerima na svetu koji je i dalje u upotrebi.

Međutim, napominje se da je SSSR 1981. godine započeo prekomernu proizvodnju ovih aviona, jer postojeći modeli nisu bili pogodni za modernizaciju. Stoga su ruski bombarderi mnogo noviji od američkih analoga.

Vojni stručnjak Piter Sučiu smatra da upravo ta činjenica, kao i mogućnost nošenja najnovijih krstarećih raketa Iks-101, omogućava bombarderu Tu-95MS da ostane ključni element vazduhoplovne komponente ruske nuklearne trijade.

Posade vazduhoplovnih snaga Rusije dugog dometa redovno lete iznad neutralnih voda Arktika, Severnog Atlantika, Crnog i Baltičkog mora i Tihog okeana. Svi letovi se izvode u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za upotrebu vazdušnog prostora.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gospodi Pomiluj says:

    Si šefe, Rusi su najopasniji i ceo svet treba da se udruži protiv Rusije? Da bi pobedili bauk koji vi pravite od rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *