АМЕРИЧКИ ПОРТАЛ: Руски војници су „наоружани до зуба“

AMERIČKI PORTAL: Ruski vojnici su „naoružani do zuba“

27 aprila 2021

RUSIJA modernizuje nuklearnu municiju, dok su vojnici „naoružani do zuba“, piše američki portal 19FortyFive.

SAD su prošle godine objavile izveštaj o stanju ruskog nuklearnog oružja. Dokument je obuhvatio strateške sisteme velikog dometa: interkontinentalne balističke rakete, balističke rakete za podmornice i teške bombardere. Na spisku se nalaze i sistemi za isporuku nuklearnog oružja malog i srednjeg dometa.Prema rečima autora članka, Moskva nastavlja da modernizuje nuklearne snage, praveći nove rakete, između ostalih, hipersonične, podmornice i avione.

– Bez obzira na to što je količina nuklearnog oružja u Rusiji, nakon hladnog rata, naglo smanjena, Moskva i dalje ima u rezervi hiljade bojevih glava, od kojih se 1.500 nalazi na raketama i bombarderima koji mogu da dolete do američke teritorije – saopštili su novinari.

U tekstu je pomenuto i obraćanje Vladimira Putina Savetu Federacije. Ruski lider je saopštio da će do kraja 2021. godine udeo savremenog naoružanja u nuklearnoj trijadi zemlje iznositi oko 88 odsto, dok će udeo savremenog naoružanja i tehnike u vojsci do 2024. godine dostići skoro 76 odsto.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Jok nego ste samo vi naoruzani. Amerikanci su postali totalni mentoli.

  2. Isukrst of evil says:

    Ma nisu,nisu,cini vam se :-))) Samo vi krenite hitlerovim stopama, jedva cekamo da vas vratimo tamo gde mentalno pripadate- u kameno doba. Pa nakon toga gradjanski rat u Chemerici, svi obojeni na jedeo-hriscanske belcuge, e to ce biti turbo super.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *