АМЕРИЧКИ ПОРТАЛ ЗАДИВЉЕН РУСКИМ ЛОВЦЕМ: Су-27 најбољи на свету!

AMERIČKI PORTAL ZADIVLJEN RUSKIM LOVCEM: Su-27 najbolji na svetu!

17 oktobra 2021

RUSKI avion Su-27 jedan je od najboljih lovaca četvrte generacije na svetu, piše američki portal „1945“.Prednosti lovca Su-27, napravljenog pre oko 40 godina kao konkurenta američkim lovcima F-15 „Igl“ i F-14 „Tomket“, predstavljaju naoružanje, domet, brzina i pokretljivost.

Autor članka podseća da je ovaj ruski avion napravljen u nekoliko verzija. Između ostalog, postoji Su-27M sa poboljšanom avionikom i palubna verzija – Su-27K (Su-33) za nosač aviona „Admiral Kuznjecov“.

Časopis uverava da Su-27, ostajući lovac četvrte generacije, gubi u neprimetnosti u odnosu na američke avione pete generacije F-22 „Raptor“ i F-35 „Lajtning II“.

– Međutim, on ima moćne motore sa vektorom potiska i može izvesti neke manevre koji bi mogli da predstavljaju problem za američke nevidljive lovce“, konstatuje se u članku.

Su-27 je borbeni avion i jedan od najboljih boraca četvrte generacije na svetu. Ima visoku dugotrajnost i veliki kapacitet za oružje, ali mu je slabost nedostatak mogućnosti izbegavanja radara. Autor dodaje i da ovaj „suhoj“ nije imao dovoljno borbi da bi se procenile njegove karakteristike u slučaju borbe jedan na jedan sa drugim borbenim avionima, ali američki planeri ga moraju ozbiljno shvatiti prilikom razmatranja vojnih vazdušnih mogućnosti Rusije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Morina Rahman says:

    To je neki portal valjda u vlasništvu Rusa. SU-27 je stara kanta prema F-35 a posebno prema F-22.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *