АМЕРИЧКИ ПОТПУКОВНИК: Ако крену у офанзиву – Украјинци ће проћи као Хитлерове армије у Арденима

AMERIČKI POTPUKOVNIK: Ako krenu u ofanzivu – Ukrajinci će proći kao Hitlerove armije u Ardenima

22 maja 2023

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski suočava se sa istom katastrofom na frontu sa kojom se suočio nacistički firer Adolf Hitler nakon ofanzive u Ardenima u decembru 1944. i januarau1945. godine, ocenio je potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis.

On je u članku napisanom za 19Fortyfive podsetio da su se do kraja 1944. Amerikanci i Britanci učvrstili u Francuskoj i Belgiji i da su razvijali ofanzivu pokrenutu u Normandiji u junu te godine.„Nemci su krenuli u iznenadnu kontraofanzivu velikih razmera da ih odbace nazad. Nakon početnog uspeha, nacističke trupe su bile iscrpljene ogromnim snagama saveznika i nemilosrdnom sposobnošću njihove industrije da proizvodi za rat. Ukrajina je možda na ivici ofanzive pod sličnim okolnostima i sa gotovo istim ciljem“, ukazao je potpukovnik Dejvis.

Dejvis veruje da i ukrajinsku armiju čeka katastrofa kada pokuša da udari u proleće ili leto. Iz istih razloga zbog kojih je propala nemačka inicijativa.

Ruske snage provele su poslednje mesece u izgradnji složene, višeslojne odbrane koja se proteže duž linije fronta od 1.000 kilometara, podsetio je Dejvis i istakao:

„Sa čisto vojne tačke gledišta, ukrajinska vojska nije dovoljno velika, niti dovoljno naoružana i obučena za izvođenje operacija zauzimanja teritorija“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Ovaj američki satanista mnogo bi patio kad bi "ukri" prošli kao Hitlerova horda. Vi američki satanisti NIKOGA iole normalnog ne možete više prevariti. Sa vama SAMO PREKO NIŠANA !

  2. M says:

    Zelenskom se nejde u tu kontraofenzivu,Ukrajinskoj vojsci još i manje!Ali sad nakon što su izgubili Bahmut,pritisak na njih da krenu u tu kontraofenzivu je još jači,više ne samo zbog USA pritiska nego sad i zbog pritiska domaće javnosti odnosno održavanja morala istog!Tako da će Ukrajinska vojska vjerovatno ipak ubrzo krenuti u tu kontraofenzivu!Za koju su se Rusi, predpostavljam,dobro spremili i koju očekuju kao poklon koji misle iskoristiti!Ali, u svakom slučaju nebitno tko će izgubiti u toj predstojećoj bitci jer time ovaj rat neće biti gotov zato jer se poražena strana neće pomiriti s tim porazom!I umjesto pregovora,uslijediti će reorganizacija i priprema za slijedeću rundu rata,pravo žestoku,internacionalnu,direktni Veliki rat USA-NATO i Rusije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *