АМЕРИЧКИ ПОТПУКОВНИК ОТКРИО шта је циљ Америке у УКРАЈИНИ

AMERIČKI POTPUKOVNIK OTKRIO šta je cilj Amerike u UKRAJINI

26 maja 2023

Cilj Vašingtona je da nanese štetu Rusiji kroz ukrajinski sukob, rekao je potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis, u intervjuu za „Youtube“ kanal „Judging Freedom“.

„Naš zadatak je, citiram: „da naškodimo Rusiji“ – ovo je eklatantan slučaj i veliki problem za mene kao čoveka, jer se to dešava po cenu života Ukrajinaca“, saopštio je on.Tako je prokomentarisao reči šefa Pentagona Lojda Ostina, koji je „nanošenje štete Rusiji“ nazvao glavnim ciljem Vašingtona u podršci Ukrajini.

Dejvis je takođe naglasio, da Bela kuća nema nikakvu strategiju da podrži Ukrajinu. Prema njegovim rečima, svaka zemlja koja učestvuje u sukobu van svoje teritorije, treba da ima neku korist od toga.

Međutim, SAD jednostavno pune Ukrajinu tenkovima i sistemima „Patriot“. Potpukovnik je primetio, da „reakcionarna“ pomoć Vašingtona još nije „razljutila“ Moskvu, i da je zato odlučio da najavi slanje borbeniһ aviona u Kijev .

„Nema cilja, nema strategije, samo nastavljamo da guramo novac i opremu u mašinu za mlevenje mesa“, složio se sa gostom domaćin, Endru Napolitano.

Zbog ruske „specijalne operacije“ u Ukrajini, SAD i njeni saveznici iz NATO -a podržavaju Kijev isporukom oružja, gde programi koštaju desetine milijardi dolara. Moskva je, sa svoje strane, više puta izjavljivala, da snabdevanje zapadnim oružjem samo produžava sukob, a transport oružja postaje legitimna meta ruske vojske.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Miroslav says:

    Cilj je da se Rusija raširi da ratuje na više frontova da bi oslabila kako bi NATO mogao napasti jer dok je Rusija jaka takav zadatak za NATO je prevelik zalogaj.

  2. Velika hrvat'na says:

    Cilj fašista vatikanera u Kowboyland-u i EUrajhu uvek je isti-Zdrpi i zbrisi i tvrdi da si u pravu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *