АМЕРИЧКИ ПОТПУКОВНИК ТВРДИ: „РУСИ могу УКРАЈИНУ да претворе у ПЕЈЗАЖ ПОПУТ ОНОГ НА МЕСЕЦУ“

АМЕРИЧКИ ПОТПУКОВНИК ТВРДИ: „РУСИ могу УКРАЈИНУ да претворе у ПЕЈЗАЖ ПОПУТ ОНОГ НА МЕСЕЦУ“

4 фебруара 2023

Амерички председник Џо Бајден и његов украјински колега Владимир Зеленски нашли су се у мат позицији. Сваки њихов потез довешће до катастрофе, написао је амерички потпуковник Данијел Дејвис у чланку за 19Фортyфиве.

Одлуком да украјинске трупе наоружају до зуба, Сједињене Државе ће неминовно гурнути свет ка нуклеарном рату.Напуштањем интензивног снабдевања оружјем, Вашингтон ће Зеленског оставити у ћорсокаку, сматра аутор. Застој би се могао наставити у недоглед, „Украјина ће буквално крварити“ и учинити да њена територија „изгледа као лунарни пејзаж“, упозорио је Дејвис.

Аутор сматра да је једина исправна одлука за Сједињене Државе склапање споразума под условима прихватљивим за обе стране. Међутим, то не би требало да створи предуслове за светски рат, нагласио је потпуковник.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI3 коментара

  1. persida says:

    Divan pejzaz za snimanje filma: KAJO SU AMERIKANCI SLETELI NA MESEC.

  2. padre says:

    Ovi bi svugde stvarali uslove prihvatljive za sve, kao za Srbiju i KiM! A pri tome misle, ono, šta je prihvatljivo za njih!

  3. Petrovgrad says:

    Tako je uništen i Vukovar, a u Vukovaru najviše je bilo kuća čiji su vlasnici bili Srbi. Te srušene kuće, uglavno pripadaju Rusima, koji žive u Ukrajini. U prvim redovima su mobilisani Rusu, državljani Ukrajine. U rato u bivšoj SFRJ među prvim je poginuo brat Sonje Biserko u redovima ZENG-e, iza mu je bio bio oficir koju mu čuvao ledja, ako se povuče ili odustane, daga časti metkom u potiljak. Nisu ludi Ukrajinci da svoje mobilišu u prve redove, a da Ruusi šetaju po Kijevu ili da beže na zapad ili Rusiju. U Ukrajini, ven oslobodjenih oblasti i Krima živi najmanje milion Rusa, neka je mobilisano 10%. Verujem da nisu svi mobilisani kao kuvari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u