АМЕРИЧКИ ПОТПУКОВНИК замало министар одбране Украјине!? ЛУДИЛО

АМЕРИЧКИ ПОТПУКОВНИК замало министар одбране Украјине!? ЛУДИЛО

20 новембра 2019

Сарадник америчког Савета за националну безбедност, потпуковник Александар Виндман рекао је током саслушања у Представничком дому САД да је имао предлог да постане министар одбране Украјине, пише лист „Аксиос“.

Виндман је три пута ове године добио предлог од Александра Даниљука, који је у том тренутку био секретар Савета за националну безбедност Украјине. Он их је стално одбијао и о томе обавештавао своје руководство.„То је смешан тренутак… То је забавно за потпуковника америчке војске — добити предлог за тако високо место. Нисам сигуран ни да је господин Даниљук говорио озбиљно“, рекао је Виндман, нагласивши да је одмах одбацивао предлоге украјинског чиновника.

Виндман је Американац украјинског порекла чија се породица преселила у САД док је био дете. Он говори руски и украјински, али, према његовим речима, Даниљук је разговарао с њим на енглеском.

У Савету за националну безбедност САД Виндман се сматра једним од водећих експерата за украјинско питање. Како је јавио Си-Ен-Ен, током саслушања је потпуковник изразио увереност да је војна помоћ Украјини била полуга притиска председника САД Доналда Трампа на украјинског председника Владимира Зеленског.

Подсетимо, демократе у Конгресу САД раније су покренуле процес импичмента Доналда Трампа због сумње да је зарад личних политичких циљева тражио од украјинског руководства да поведе истрагу против Хантера Бајдена, који је радио у енергетској компанији „Буризма“. Његов отац, бивши потпредседник САД Џо Бајден, претендује да буде кандидат Демократске партије на председничким изборима 2020. године. Демократе тврде да је Ђулијани у тим догађајима имао једну од кључних улога.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u