АМЕРИЧКИ ПРИТИСАК НА ПРИШТИНУ ЈЕ САМО ПРЕДСТАВА – Ево шта се спрема Србији…

AMERIČKI PRITISAK NA PRIŠTINU JE SAMO PREDSTAVA – Evo šta se sprema Srbiji…

5 juna 2023

Kada se „poslože“ sve činjenice, gotovo da je nemoguće poverovati da Amerika, NATO, Evropska unija, Kvinta, Nemačka i Francuska, ne mogu da utiču na Aljbina Kurtija i da promene njegove odluke.

Da im je stvarno on kamenčić u cokuli i da im smeta u bilo kakvom naumu, ne bi ni morali protiv njega da podižu hiljade ljudi usred Prištine, kao što to čine po nekim drugim prestonicama (imena tih gradova poznata redakciji) već bi ga smenili potezom pera.Zapadni centri moći, dakle, deklarativno okrivljuju Prištinu i Kurtija za eskalaciju nasilja na Severu Kosova i Metohije, ali ništa suštinski i praktično ne čine da se albanski specijalci povuku iz četiri srpske opštine gde im nije mesto.

I dok svakodnevno iz zapadnih metropola pišu lažna i „ljutita“ saopštenja protiv Kurtija, aktivirali su iza scene sve moguće i raspoložive potencijale – medijske, političke, obaveštajne, diplomatske – da se izvrši konačni i najjači pritisak na zvanični Beograd.

Cela prevara se upravo sastoji u tome da sve izgleda kao da Zapad trenutno steže i ucenjuje Prištinu, da se ne bi videlo da ti centri, temeljno i višeslojno zloupotrebljavaju opravdano nezadovoljstvo naroda Srbije da bi potpirili neku novu, postmodernu „obojenu revoluciju“ u Beogradu.

Suština je, dakle, da se Srbiji tobože pokazuje dobra volja na Severu KiM, da im se upute reči razumevanja, možda da im se pokloni i neka nebitna „pobedica“, a istovremno da se radi na totalnom slomu državne i nacionalne politike sa ciljem da Beograd u konačnici odustane od Kosova, a da odmah uvede sankcije Rusiji.

Jer, da je Kurti stvarni problem za Zapad, ne bi NATO snage u Zvečanu bacale šok bombe na Srbe koji gandijevski sede na pločniku, već bi jednim mrkim pogledom razjurili albanske specijalce skroz preko mosta na Ibru do Južne Mitrovice.

Da su sumanute odluke Prištine zaista protiv volje Amerike i EU, ne bi bili ni priznati najnelegitimniji izbori svih vremena u Evropi, koji su održani u četiri opštine na Severu.

Da Amerika zaista ima razumevanja prema Srbima, kako vole da o tome razglabaju brojni analitičari, ona bi odavno naterala Prištinu da formira ZSO, a ne da se sada najavljuje neki protektorat SAD na Severu KiM koji bi predstavljao samo još jednu okupaciju.

Šta hoćemo reći?

Srbi na Severu Kosova i Metohije apsolutno nemaju nikakvu podršku od strane zapadnih mentora Prištine.

Sve „prosrpske“ plačljive izjave – od takozvanog američkog ambasadora na Kosovu*, preko EU birokrata i „duboko zabrinute“ Viole fon Kramon – predstavljaju ogavno licemerje u danima kad se objavljuju crne liste Srba koji se hapse i ranjavaju.

Pravi, realni, brutalni pritisak i dalje samo oseća zvanični Beograd. A napadi na Prištinu su simulakrum i bacanje prašine u oči.
Crvena linija za NATO je apsolutna kapitulacija Srbije. Tako je od 1999. pa do danas. Samo se menja oružje.

Nikakvi drugi „zahtevi naroda“, bili opravdani ili ne – sadržaji medijskih programa, kadrovska rešenja na mestima ministara, sastavi regulatornih tela, urednici javnih servisa – njih apsolutno ne interesuju.

To je za politički Zapad samo etapa ka ostvarenju njihovih ciljeva. Kao što je tobožnji napad na Kurtija samo etapa do novog antisrpskog plana na Kosovu i Metohiji, sa kojim ćemo uskoro biti upoznati…

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad5 says:

  ne vredi im narod mrzi šiptare i NATO i nema načina da to promene...što se tiče k.mitrovice i našeg stanovništva tam, pa oni im TREBAJU da bi se vršili teroristički napadi na njih i time vršio politički pritisk na srbske vlast...ko god sedeo u parlamentu osteljiv je na te provokacije a i sve da ih proteraju ili pobiju oni poso nisu uradili..jedini način da urade posao je okupacija cele srbije,marionetska okupaciona vlada i strane trupe stacionirne u srbiji i to veći broj..a oni to da urade NE MOGU..napi zemljaci na severu ksosovo su TAOCI šiptara i NATO pakta...što ih pre izvučemo na SLOBODNU TERITORIJU TO BOJE ZA SVE NAS..A KOSOVO ĆE MI DA REŠIMO PRVOM ZGODNOM PRILIKOM..SA NAŠIM STANOVNIŠTVOM TAMO ILI NE..ALI ALBANSKO DA BUDE NEĆE:) 50 MILIONA DA IH NASELE TAMO-A SVE IH JE MANJE I BIĆE IH SVE MANJE..BEDA RADIJACIJA STRANI FARMACEUTSKI EKSPERIMENTI..SVEĆ TO ŠIPTARI DA DOBIJU OD SVOJIH PRIJATELJA A DOSTA TOGA SU I DOBILI VEĆ MOŽE SE REĆI PRVU RATU...MNOGO IM JE DOBRO ONAKO NEZAVISNIM I USRANIM TOTALNO....OSTAĆE BEZ STRUJE I VODE NA KRAJU..I TO NIJE TAKO DALEKO..

 2. milos says:

  ko god pisao alal mu vera..bolju analizu nisam odavno procitao. i sam to pisem.

 3. Velika Metla says:

  U sve šta izgovore američki satanisti SAMO TEŠKA BUDALA može verovati.

 4. Cp6a says:

  Dobro je da se nešto ovako pročita, ali nije dobro da to bude tek sada. Bilo koga da navataš na ulici, on sve to zna odavno. Ne znam kako fotelja hipnotiše ljude, pa previde s kim imaju posla. I taman se probude, šutnu ih u političku penziju. Al' aj' da ne dodajem so na ljutu ranu.

 5. fra Penetricio Degenero says:

  Njihov cilj je srušiti tu vlast/Vučića koja ih ne sluša, postaviti kooperativne poput Zelenskog, najvjerovatnije isto nekgo jehovca-isusovcatj.cifuta, npr.Djilasa ili nekog cifuta-masona iz SPC i onda od Srba napraviti topovsko meso, nato pione, kao sto su učinili od ukrajinaca,to im je cela igra,samo to-da uvedu totalitarni fašistički sistem, zatvore granice ko u ukrajini za muškarce (nosioce, hranitelje porodica) i ko pse kupe Srbe i šalju ih u rat protiv Rusa, jer toga se plase fašisti iz eu i nato, imaju veliki strah zbog izgubljenih takvih ratova,tako da npr.nato/eu hrvati bi bezali od regrutacije, kao i svi drugi zapadnjaci.

 6. EkRostand says:

  Apsolutno tačno,živi je urnebes da nemogu ništa Kurtoniju i njegovim šipčugama,samo je šteta što Srbija nema nikakvu strategiju da parira tim nato-šipčuga smradovima.

 7. Gagi says:

  Apsolutna je istina da je zapad od Srbije i Srpskog naroda napravio pozorisnu predstavu koja se vec dugo igra. Takodje je istina da su glumce za tu predstavu preko noci stvorili iz naseg naroda, nasli su one najalavije narcisoide koji su se odlicno uklopili u tu politicku predstavu. Niko nama nije kriv sto smo moralno i mentalno popustili a zadnjih decenija smo dovedeni u internacionalno hipnoticko stanje. KO je TO nama kriv sto najvisi politicari nase drzave za svoje saradnike biraju i dovode drugove iz detinjstva i sa fakulteta. Nasa drzava je politicka porodicna manufaktura sastavljena od "odabranih" rodjaka i prijatelja. Kao sto se moze primetiti, politicke partije su privatne kompanije sa nepromenljivim clanovima upravnog odbora i drzavnih resora. Ozbiljnost drzave je do te mere trivijalizovana i dovedena na nivo navijackih strasti, da ispada kao da se radi o nekom derbiju a ne ozbiljnoj drzavnoj politici. Kao sto sam napred izneo, glumci odlicno obavljaju svoj posao i obavezno se na kraju predstave poklone "svom" narodu jer su uspeli svojim glumackim vestinama da ih obezglave i hipnotisu. Kome je od tih glumaca falila dlaka sa glave za sve ove lazne predstave i obmane decenijama unazad. Ovaj narod ima ogroman problem sa rijalitijima, ne samo na TV kanalima, ceo narod je doveden u stanje tog zabavnog politickog ludila i nesvesno ucestvuje u tom primitivizmu i gadostima. Neko je odlicno rezirao ovu nasu predstavu, po sadrzaju predstave, rekao bih da reziser nije dobronameran a prijatelj jos manje. Prema tome, nema nikakvog opravdanja za one koji su se izborili i zakleli da ce voditi i brinuti o ovom narodu, narocito ako nisu sposobni da vide sve prevare a u tom smeru nista konkretno ne preduzmu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *