АМЕРИЧКИ ПРОФЕСОР ШОКИРАО АМЕРИКУ: „Време је да се ујединимо са Русијом“

AMERIČKI PROFESOR ŠOKIRAO AMERIKU: „Vreme je da se ujedinimo sa Rusijom“

13 aprila 2020

Američki istoričar Stiven Koen u gostovanju u podkastu Džona Bečelora izjavio je da je vreme za resetovanje odnosa između SAD i Rusije, pa i alijansu kao u vreme Drugog svetskog rata protiv Hitlera.

„Mnogi problemi su slični našim. Veliki broj Moskovljana sedi kući, kao što i Amerikanci u Njujorku i Los Anđelesu to rade. Postoji zabrinutost i nervoza povodom inflacije – i kod nas i kod vas je ima, kao i u celom svetu“, primetio je novinar Džon Bečelor.Američki istoričar Stiven Koen se složio sa njim i dodao da je reakcija Amerikanaca i Rusa na događaje vrlo slična. Ipak, on je primetio i neke razlike.

„Rusi, posebno Moskovljani, preživeli su toliko vanrednih situacija u 20 veku da su genetski spremni za katastrofe. Oni su po tome razlikuju“, izjavio je Koen.

Profesor je ukazao na razlike u ponašanju regionalnih vlasti u Rusiji i SAD.

„Iako je različita reakcija na krizu u različitim regionima Rusije, u celini svi političari, za razliku od naših, moraju da uzimaju u obzir mišljenje eksperata. U ovom slučaju – lekara. U tome se pokazuje vertikala vlasti – ne sme se ignorisati ljudsko znanje“, rekao je istoričar.

Koen je izrazio nadu da bi nastala situacija mogla da pomogne u otopljavanju odnosa između Moskve i Vašingtona.

„Posebno sada kada nam je potrebno resetovanje odnosa između SAD i Rusije, pa i alijansa kao u vreme Drugog svetskog rata protiv Hitlera. Opasnost virusa stvara tu alijansu ponovo aktuelnom“, zaključio je profesor.

Novinar ga je podržao, podsetivši na pomoć SSSR Americi za vreme Drugog svetskog rata.

„Ruzvelt 1942. godine ništa pozitivnio nije imao da kaže američkom narodu. I jedina pozitivna vest je dolazila iz Rusije – Rusi su pobeđivali naciste u velikim bitkama. Ispostavilo se da nam je Rusija potrebna samo u trenicima strašne krize“, zaključio je Bečelor.

KOMENTARI2 komentara

  1. Beli Orao says:

    I taj ima želju, to je neostvarivo i neujedinjivo ! Dva naroda : jedan opak , pohlepan , krvoločan , zločinački nastrojen tj.uvezano mu je u kromozom , nasilan , pljačkaški, podao , lažljiv i da ne nabrajam dalje ! Drugi dobar , pitom , ne zločinački , miroljubiv , susretljiv, i sve druge dobre osobine ! Pa de ti to spojiš i da žive zajedno ?!?! NEMOGUĆE!!!!

  2. Beli Orao says:

    Tekst primjetni ! “ Ruzvelt 1942. godine ništa pozitivnio nije imao da kaže američkom narodu. I jedina pozitivna vest je dolazila iz Rusije – Rusi su pobeđivali naciste u velikim bitkama. Ispostavilo se da nam je Rusija potrebna samo u trenicima strašne krize“, zaključio je Bečelor.” Ameri nikad nisu priskočili i pomogli nego su se još i radovali ruskoj nesreći , što se tiče rata 2 svjetskog , ni tu nisu bili na istoj strani ! Ameri su gradili i finansirali sa Englezima Hitlera i stvarali osovinu protiv Rusije, kada su vidjeli da će Rusi slomiti Hitlera i Njemačku ona su brže bolje doskočili da bi zauzeli Evropu a ne da pomogli Rusiji kao što vole da to predstave! Znači ! đubrad podla opet se pokušavaju ljigavo podvući u dupe Rusiji ( krvati su istog soja ko i ameri) ! RUSIJO NE NASJEDAJ LASKAVCIMA NJIMA SE LOŠE PIŠE ZATO VAS OPET PROZIVAJU SEBE RADI NE RADI VAS!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *