АМЕРИЧКИ ПРОФЕСОР ТВРДИ: За Америку би било погубно да изврши нуклеарни напад на Русију и Кину

AMERIČKI PROFESOR TVRDI: Za Ameriku bi bilo pogubno da izvrši nuklearni napad na Rusiju i Kinu

1 marta 2020

AMERIČKI napad na Rusiju sa 100 nuklearnih raketa imao bi razorne posledice i po same Sjedinjene Države, čak i u slučaju da Moskva na njena ni na koji način ne uzvrati – upozorio je profesor čuvenog Mičigenskog tehnološkog univerziteta Džošua Pirs.

U svom autorskom tekstu, napisanom za The Conversation, objasnio je da bi i takav razvoj situacije bio „pogibeljan po Amerikance“. Zato – naglasio je – što bi se u gornjim slojevima atmosfere skupilo toliko gareži da bi to izazvalo globalno zahlađenje koje bi ugrozilo poljoprivredu.

Profesor Pirs je zato decidan: „Po Sjedinjene Države bi bili pogubni i nuklearni napadi – na Rusiju i Kinu – na koje te dve zemlje ne bi uopšte odgovorile!“

Pirs je čak izračunao: „Lansiranje sa teritorije SAD 1000 nuklearnih glava (na Rusiju i Kinu) dovelo bi do pogibije 140.000 Amerikanaca. A lansiranje 7.000 nuklearnih bombi bi značilo glad za pet miliona ljudi“.

Američki profesor podvlači: sve ovo pod pretpostavkom da Rusija i Kina na američke napade uopšte ne uzvrate. A u tom slučaju bi, naravno, računica bila sasvim drugačija.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mile says:

    Super vulkan Jelouston je prilično sazreo, mada to kriju. Elem, biće gareži i bez ovoga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *