АМЕРИЧКИ ПРОФЕСОР ТВРДЊАМА ШОКИРАО: Југославију је Вашингтон „разорио“ 1974.

AMERIČKI PROFESOR TVRDNJAMA ŠOKIRAO: Jugoslaviju je Vašington „razorio“ 1974.

8 aprila 2019

ODLUKU da se uništi Jugoslavija zvanično je doneo Vašington još 1974. godine, u vreme Ričarda Niksona, a krvavi deo posla su obavile zapadne obaveštajne agencije na čelu sa CIA.

Govori ovako, u ekskluzivnom intervjuu za „Novosti“, profesor Majkl Čosudovski, osnivač uglednog Centra za istraživanje globalizacije „Global risrč“. Geopolitičar koji živi i stvara u Kanadi, rođeni Švajcarac sa jevrejskim i ruskim korenima, otkriva da je nekoliko godina kasnije, 1981, Reganova administracija razradila dokument u kom stoji da Jugoslavija treba da se demontira, i to iz ekonomskih razloga:

– Tadašnji moćnici Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda su procenili da im ne treba uspešna socijalistička zemlja kao primer da tržišna privreda uspeva i u socijalizmu. Zato je u vašoj zemlji ekonomska kriza napravljena 1981, dok je 1989. i 1990. doživela ekspanziju. Nacionalizmi su došli u isto vreme, i tu su zapadne obaveštajne agencije imale presudnu ulogu, pa su vešto iskoristile neraščišćene račune iz Prvog i Drugog svetskog rata između dva najveća naroda u SFRJ.* U ratnom sukobu koji je usledio, glavnu reč su vodili stranci, koji su, tvrdite, trasirali put tzv. pobednicima?

– Srbi su najveći i jedini državotvorni narod Balkana koji zna šta je država. Tzv. pobednici u tim ratovima nemaju čime da se hvale, jer nisu oni vojno trijumfovali. U Hrvatskoj, od „Medačkog džepa“ do „Oluje“, komandovali su američki generali, okupljeni oko privatne vojne kompanije MPRI, a sa hrvatskom vojskom je sadejstvovao NATO. U BiH je Zapadna vojna alijansa imala ogromnu pomoć obaveštajnih službi islamskih država, bogatih naftom. Na Kosovu je većinu prljavog posla odradio NATO, a islamisti nešto manje.

* Saradnja Amerikanaca i iranskog faktora u BiH je posebna priča?

– U američkom Kongresu republikanci su vodili istragu protiv Klintonove administracije nedugo posle afere „Levinski“. Rezultati istrage nazvane „Afera Iran-Bosna“, ukazuju na to da je politiku SAD u BiH lično odobrio Bil Klinton na predlog Entonija Lejka, tadašnjeg šefa američke krovne obaveštajne agencije (NSA). Glavni operativac strategije na terenu je bio ambasador u Hrvatskoj Piter Galbrajt, koji je bio zaslužan za jačanje iranskog uticaja u BiH. Galbrajt je iz Hrvatske, preko Šefka Omerbašića, prvog imama u Zagrebu, modifikovao islamski vojni faktor u BiH.

* Kada je 1997. završena istraga u Kongresu SAD, šta se dogodilo?

– Predstavnički dom Kongresa je podneo krivičnu prijavu protiv Lejka i Galbrajta, ali je sve zaustavljeno. Ispostavilo se da nisu samo demokrate u administraciji šurovale sa teroristima, već i republikanci. Sve je zataškano.

* Govorite o tzv. nezavisnosti Kosova kao o „nonsens konceptu“?

– Tamo na vlasti nema nikog ko nije kriminalac. Užasavam se od pomisli da sebi moram da personalizujem tzv. junake kosovske države, od Tačija, preko britanskog generala Džeksona, do Bernara Kušnera.

* Sud u Hagu je, uprkos svemu, napravio sliku rata prema kojoj su Srbi glavni krivci za sve?

– O Haškom tribunalu mislim sve najgore. Zato i citiram dokumenta relevantnih izvora prema kojima su najstrašnije zločine u BiH počinili islamisti, sa punom podrškom Zapada.

MILOŠEVIĆ

* Bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević vas je zvao da mu budete prvi svedok odbrane na sudu u Hagu?

– On je moje knjige o islamskom terorizmu, Al kaidi i povezanosti zapadnih sila sa islamskim fanaticima, nazivao „pištolj koji se dimi“ i koristio je njihove delove u svojoj odbrani. Pristao sam da budem svedok odbrane, ali nisam izašao na sud jer sam bio protiv Miloševićeve ideje da se sam brani. On je nesumnjivo bio pametan čovek, ali u sudnici su mu bili potrebni advokati.

PLAĆENIKE PREDVODILI OFICIRI SAD

ČOSUDOVSKI kaže da je tokom ratnih devedesetih na strani Hrvata ratovala plaćenička privatna vojna kompanija MPRI, sastavljena od bivših visokih oficira američkih oružanih snaga.

– Ista kompanija je tokom rata u Bosni imala pomoć Al kaide i Iranske obaveštajne službe i borila se na strani muslimana. Udruženi, ponovo su protiv Srba delovali nekoliko godina kasnije, 1999. godine na Kosovu i Metohiji – kategoričan je prof. Čosudovski.

MEDALJA`

KANADSKI profesor Majkl Čosudovski odlikovan je Zlatnom medaljom za zasluge, 2013. godine, povodom Dana državnosti Srbije, odlukom tadašnjeg predsednika Tomislava Nikolića.

(Novosti)

KOMENTARI7 komentara

 1. Zoran says:

  Nije on ziveo u Srbiji, to se kralo, uzimali krediti, odlazili u Nemacku, vec od 1960. godine. Plus ustav iz 1974. gde ga nase drage komunjare podrzale, koje sad i dalje velicaju komuniste, Tita u te lopove.

  • opet ja says:

   Ne lupaj. Sve je lukavo organizovano i pušteno preko MMFa i Svetske banke. Kada su doneli Zakon o stečaju gde svako preduzeće koje je u minusu 60 dana ili 60 dana u toku 75 dana ide automatski u stečaj, to je uništilo privredu SFRJ. A dodatno su postavili "nacionaliste" Slobu i Tuđmana da pocepaju državu. Obojica postavljeni od strane stranih obaveštajnih službi i velikih banaka sa Wall St. Njih dvojica su glatko odbila ponudu tadašnje EEZ za pridruženo članstvo toj zajednici.

 2. Vesko says:

  SAD je htio da unisti EKONOMSKI MODEL, medutim Nemacka je htjela da unisti Jugoslaviju pa onda Srbiju!! Ovo je PODMETANJE ILI TOTALNO NEZNANJE, Nemacka je zaprijetila EU clanicama koje nisu htjele da priznaju secesije Republika, da ce ona sama to uraditi. I time izazvala rat DIREKTNO. Nasa drzava i narod su unisteni Rusko-nemackim paktom koji je doveo do povlacenja Rusije iz Evrope uz dogovor da ce Nemci da plate za svoju slobodu i Rajh u Evropi kupovinom gasa i investicijama u Rusiju. Dobili su ODRIJESENE RUKE od strane Rusije da nas uniste. To je razlog zasto nam nisu htjeli prodati s-300, do danas, can nam nisu htjeli prodati ni motore za migove...Zato je ratni zlocinac Sreder rado viden gost u Rusiji. Vjerujem da je Vladimir Putin LICNO ucestvovao u sklapanju tog Pakta pred povlacenje, jer je bio u Istocnoj nemackoj tada kao operativac, a poslije je postavljen za predsjednika.

  • milorad2 says:

   nemačka je i dalje okupirna teritorija, rusi su se povukli iz i.nemačke jer više nisu mogli da održavaju okupaciju a i nadali su se da će ujedinjenje nemačke da dovede do povlačenja zapadnih okupacionih trupa.Premalo je vremena prošlo od 2 sv. rata da bi englezi dozvolili nemcima da ponovo budu nezavisni, tako da sve poteze nemačke "vlade" na medjunarodnom planu treba posmatrati kroz prizmu naredjenja iz londona i vašingtona, očigledno je TOTALNO odsustvo nemačke smaostalne spoljne politikei oni nemce koriste samo kao kvazi demokratsku, nezvisnu državu tj. nemačka zastava je OVAN za razbijanje kapije.

   • Dani says:

    Bravo i svaka cast na komentaru!

  • samostalan says:

   Bas tako, Rusi su nas prodali, to samo budale ne vide.

 3. Ilija Cvorovic says:

  Preporucujem knjigu : Confessions of an Economic Hit Man- John Perkins.Knijga je autobiografska.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *