АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК: Артјомовск ускоро пада – урушиће се цео јужни фронт

AMERIČKI PUKOVNIK: Artjomovsk uskoro pada – urušiće se ceo južni front

15 marta 2023

Nakon što ruske trupe u potpunosti opkole ukrajinske snage u Artjomovsku (Bahmut), to će dovesti do lančane reakcije i kolapsa odbrane Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

„Priča sa Bahmutom se bliži kraju, to će biti početak nove faze sukoba, usled čega će se južni front potpuno urušiti“, rekao je pukovnik na svom Jutjub blogu.On je istakao da je ukrajinska vojska sada u teškoj situaciji zbog činjenice da jedinicama u gradu nedostaju hrana, lekovi i municija, a ukrajinski generali su napustili svoju vojsku.

Danas je saopšteno da su ruske snage preuzele kontrolu nad naseljenim mestom Zaliznjansko, u predgrađu Arjomovska. Steže se obruč oko grada. Prema poslednjim podacima, Oružane snage RF su presekle ili preuzele kontrolu nad svim asfaltiranim putevima do grada.

Vladimir Zelenski je saopštio juče da neće povući snage iz Artjomovska, štaviše šalje se pojačanje u grad. Prema nekim procenama, u okolini se već nalazi oko 50.000 ukrajinskih vojnika.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    pa ne bih baš rekao,da rusi imaju mogućnosti ili prilike oni bi već ZAOBIŠLI artemjovsk i ostavili ove kokose u širem kotlu da se krčaku,nešto tu ima još,nešto što neznamo,ili je zona minirana široko i duboko ili postoji još odbrambenih tačaka sa jakim bunkerima razbacanih po dubini iz artomjovka,ova linija ukrjainske odbrane je jaok duboka i dobro je izgleda napravljena,jbiga,kopali su skoro 8 god.,slična odbrambena koncepcija je primenjena na tzv."zigfrid liniji" na granici nemačke i francuske i duž reke rajne.Duboka zona sa više linij rovoa u šumama duboka i gusta minska polja manogobrojne protivtenkovske prepreke na glavnim prohodnim prvcim,jaki betonski bunkeri na važnim kotama i to sve u dubini od 20-30 km.Jedini razlog zašto su amerikanci relativno lako prošli kroz tu liniji je to što su nemci odbili naredjenja i predali se UGLAVNOM.Čitav pohod saveznika sem samog iskrcavanj u normandiji je bio u suštini manje ili više odlagna predaja nemačkih jedinica i garnizona,sve je to dogovoreno bilo jedine ozbiljne borbe koje su ameri i englezi i,ali su bile sa ludacima iz SS a takvih divizij je bilo samo nekoliko i baš u im gadno zabibeerili čorbu ,da nije bilo kritične prevlasti saveznik u vazduhu još bi oni oslobadjali berlin.To vam je zapadna alijansa,sve heroj do heroja ali kad drugi ginu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *