АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК: Почетак пораза САД у Украјини (ВИДЕО)

AMERIČKI PUKOVNIK: Početak poraza SAD u Ukrajini (VIDEO)

27 oktobra 2022

Ideja bivšeg direktora CIA i bivšeg komandanta američkih i NATO snaga u Avganistanu Dejvida Petreusa da pošalje vojnike iz zapadnih zemalja u Ukrajinu pokazuje da Rusija pobeđuje, rekao je pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik američkog sekretara za odbranu, u intervjuu na Jutjub kanalu Judging Freedom.

„Ove koalicione snage su još jedan pokazatelj. O tome ozbiljno razgovaramo, jer je Kijev iscrpljen, gubi, već je na ivici“, rekao je on.Prema rečima američkog oficira, zvaničnici u Vašingtonu takvim izjavama samo pokušavaju da dobiju povratnu reakciju: da provere kako će obični Amerikanci reagovati na plan da se u Ukrajinu pošalju vojnici NATO-a. Istovremeno, najverovatnije je reč o ujedinjenju poljskih i rumunskih trupa, pošto nijedna velika zapadna sila nije zainteresovana da otvoreno učestvuje u ukrajinskoj krizi, siguran je Mekgregor.

Vlasti Sjedinjenih Država su više puta naglašavale da američka vojska neće učestvovati u vojnim operacijama na teritoriji Ukrajine. Ambasadorka SAD u NATO-u Džulijan Smit takođe je rekla da alijansa ne bi trebalo da bude direktno uključena u sukob.

Istovremeno, Petreus je sugerisao da bi u Ukrajini mogao biti uključen multinacionalni kontingent, ali ne kao NATO snaga, već pod vođstvom Vašingtona.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je više puta upozoravao na ozbiljne posledice ako se snage NATO-a sukobe sa ruskom vojskom. On je naglasio da bi takav razvoj događaja doveo do globalne katastrofe, ali je izrazio nadu da su zapadni lideri dovoljno pametni da ne preduzimaju takve korake.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. Danilo vladika says:

  Taj pukovnik izgleda radi za FSB.

  • Net says:

   POKUŠAJ ZASTRAŠIVANJA Rusi objavili 'dokaze' o ukrajinskim prljavim bombama. Slovenija: 'To su naše fotografije iz 2010.'

 2. Petrovgrad says:

  Ja slušao Vuka Draškovića, kaže da Rusi nemaju municiju, da su pred kapitulacijom,... Prvo će ceh platiti Janezi, što su poslali tenkove da ubijaju Ruse u Donjeckoj i Luganskoj oblasti i šire. Slovenci, odnosno vlast u Sloveniji koju su sami izabrali su se pokazali za sada najveći zlikovci i fašisti. Denacifikacije mora se sprovesti u Sloveniji. Tako su radili i podržavali pobunu Šiptara protiv Srbije. Za mene su gori od Hrvatljanske vlasti.Hrvatljanski političari znaju nekad i da pogode i umereno da nastupe. Janezi za sada prednjače u istočnom frontu, tu su za njima Makedonse oružane snage, nisu sila ali poslali su tenkove na istočni front.

  • 1389 says:

   Doći će Janezima mečka na vrata...

  • Apis carnica says:

   Poslali smo (ne u moje ime) stare kante T55 iz muzeja, da bi nam švabe dale neke kamione..nije to problem za bračo Ruse, reciklaža čelika itd. Ako prema Ljubljani poletu droni ili kinžali, neka nišaju 30 puta posred Šubičeve i mi čemo pevati Spasiba mat Rossija i plesati kazačok!!! Šnops - kruh pa sol ;)

 3. milorad5 says:

  nemoj tako slovenci su toliko aleko od nacizma da ćak i kada bi želeli da se proglase nacistima hitler bi ih odma poslo u konc, logor ako primerak "ubermenchen" rase.slovenci su ti ko švajcarci a njih je hitler recimo progalsio ka najveću suprotnost nacizmu i njihovoj idologiji nadjludi.Zato kada kažeš da su slovenci nacisit ti im u stvari LASKAŠ:)Običen potuljene lažljive izdajničke pi.ke su to i to je sve št ose i njih i hrvata tiče to im je karakterna i nacionalna "osobina" ka oi čitavom tom mutnom kvazincionalnom konglomeratu centranle evrope i galicije tj.danađšnje zapdne ukrajine.Na kraju krajeva ihtler je bio te gore list i zato je i prezirao sve te "osobine" likova iz svoje RODNE GRUDE.Možda to ima veze za sastavom zemljišta tamo ne znam ali taj otpad je u stvari problem evrope od pamtiveka,ni ljudi ni životinje,mi srbi smo se opekli i žestoko ukaljali, mešajući se s tim zlim,ispraznim,zlobnim nakotom.

 4. Milezg says:

  Ukrajinski ambasador u RH kaže da su Hrvati primer i uzor Ukrajincima kako se herojski brani svoja zemlja! Iskreno, ja samo čekam ukrajinsku Oluju, nije mene briga za Ukrajince, eto čisto samo da vidim srpske komentare posle Oluje, da uživam u njima ko i u ovima od 95g....to je milina, kad dođemo na srpske portale. A koliko li se onda Hrvati site. Milošević nije uzeo ni kap hrvatskog, a Putin uzima 95% ukrajinskog mora i obale i morskih luka i milijardi od turizma... može li to da uteši Srbe, ili njima nema utehe od 95g i neće je biti dok su živi? Sve isto ko i kod nas 90ih! Čim NATO naoruža one koji se brane, oni očiste agresora i njegove separatističke civile. Fala Bogu da imamo Ameriku ko svetskog policajca i čuvara mira i slobode i demokratije...

  • CRO depopulacija says:

   Pa uživaš li u vašem popisu stanovništva vatikanerski kučiću??? Hrvatići spali na 2,3 mil.primeraka...penzionera 😂😂😂. Denacifikovaćemo vas prvo a onda na groblje⚰️

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *