АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК ПРИЗНАО: Руси нас не би поразили, него – уништили!

AMERIČKI PUKOVNIK PRIZNAO: Rusi nas ne bi porazili, nego – uništili!

5 novembra 2015

4566tz4g4tU direktnoj borbi, u slučaju konvencionalnog sukoba, Rusi bi bukvalno potukli snage SAD, tvrdi penzionisani američki pukovnik Daglas Mekgregor za magazin „Politiko“.

Bez obzira na veličinu vojnog budžeta, Armija SAD nije tako snažna kao što mnogi misle i sigurno bi je Rusi porazili u slučaju direktnog sukoba na određenom području, kako smatra Mekgregor.

On je premeštanje američke jedinice iz Nemačke u Mađarsku, s namerom da zabrine Ruse, nazvao šalom i scenarijom koji nikoga neće zaplašiti u realnosti.

Mekgregor je američki ratni heroj čija je jedinica tokom golfskog rata uništila naoružanu iračku brigadu za 23 minuta, a pritom imala samo jedan gubitak u ljudstvu.

APTOPIX Georgia National Guard DeploymentGovoreći o toj pobedi, Mekgregor je rekao da su imali posla sa slabo obučenim iračkim vojnicima, ali da bi u sudaru sa Rusima bili poraženi.

– Zapravo, izraz „poraženi“ nije prava reč, pravilno je reći da bismo bili „uništeni“ – rekao je Mekgregor, koji sada važi za vojnog eksperta.

On upozorava da je američka vojska slabo organizovana i da nije dobro obučena, pa bi u slučaju direktne borbe sa armijama koje su ravnopravne po brojnosti i tehnički dobro osposobljene, poput ruske ili kineske, bila potučena.

Mekgregor tvrdi da su ove ocene utemeljene i da su u američkoj vojsci svesni tih problema.

KOMENTARI2 komentara

  1. Goran says:

    ima i preko bare realnih ljudi ,,,,,,,,,samo nazalost, to su samo penzioneri. Ovi ostali nesmiu da pisnu jer im naredna plata nebi nikad legla :-)

  2. Predrag Mirković says:

    Amerikance bi pobedio ruski duh, kao što je pobedio i Hitlerovu armadu, u to ne treba sumnjati. Kako naš narod kaže "boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka". A duh jednog naroda brusi se vekovima. Zašto nisu Ameri izašli na megdan Japancima, kao što su Rusi Nemce zaustavili na Staljingradu i potukli ih, nego su bacili atomske bombe ne Hirošimu i Nagasaki i pobili desetine hiljada nedužnih. Zašto nisu napali Srbiju s kopna i sudarili se sa našom vojskom, nego su sa visine od pet hiljada metara bacali bombe na srpske bolnice, vozove, mostove.Sa takvim shvatanjem, a oni ga nisu promenili, Amerika nema šanse da pobedi Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *