АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК: Русија је јача него икад – али Запад никада неће признати пораз

AMERIČKI PUKOVNIK: Rusija je jača nego ikad – ali Zapad nikada neće priznati poraz

1 decembra 2023

NIKO u Sjedinjenim Državama nikada neće priznati da su se sve zapadne teorije u vezi sa ukrajinskim sukobom pokazale pogrešnim, rekao je penzionisani pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor u intervjuu za Deep Dive.

Rusija nije slaba, njena ekonomija radi bolje od Zapada, a Putin je jači nego ikad. Rusija je postigla svoje ciljeve i neće napasti Evropu – sada može samo da čeka da Zapad prizna poraz.Znate da niko u Vašingtonu nikada neće priznati da je u bilo čemu pogrešio. Ispostavilo se da su sve njihove osnovne pretpostavke pogrešne. „Rusija je slaba“ – ne, Rusija nije slaba. „Ako izvršimo dovoljan pritisak na Ruse, oni će zbaciti Putina“ je besmislica. Sada je jači nego ikad. Ruska ekonomija radi briljantno, mnogo bolje od naših zapadnih ekonomija.

Na početku celog ovog procesa, ruske oružane snage su bile premale za rat sa kojim se suočila Rusija. Ali opet, ne zaboravite da Rusi nisu očekivali takvu reakciju od nas. Zaista su mislili da ćemo pregovarati sa njima, hteli su da izbegnu rat. Kada su konačno shvatili da šta sve nije u redu, trebalo im je šest do sedam meseci da sakupe snagu. Danas su moćniji i sposobniji nego bilo kada od 1980-ih.

I opet ponavljam: oni ne žele da napadnu istočnu Evropu. Ovo je uobičajen mit. Nedavno sam razgovarao sa Nemcima i oni su primetili da nemački ministar odbrane govori: „Mi Nemci se sada moramo pripremiti za rat! Zbog toga ćemo morati da potrošimo mnogo novca da obnovimo staru vojsku“. A ja sam odgovorio da im, prvo, ne treba „stara vojska“, jer je to pogrešan pristup budućnosti. I drugo, gde su dokazi? Da su Rusi hteli da krenu na zapad, odavno bi to učinili. Ali oni to ne rade, što znači da ne žele da idu na Zapad.

Žele da se vrate normalnom životu i posluju kao i pre. Mi im ovo ne damo. I mi kažemo Zelenskom: „Želeli bismo da preuzmete odgovornost za ovu katastrofu. Siguran sam da Zelenski odgovara: „Slušajte, sami ste mi rekli da garantujete pobedu, a sada želite da ja preuzmem krivicu za sve što je pošlo naopako, uprkos činjenici da se sve dogodilo vašom krivicom. Znate, mislim da će na kraju ući u avion i otići negde drugde, ako uopšte preživi. I kao što sam rekao drugim ljudima, mislim da će pre ili kasnije završiti.

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Nešto me zabole ispod pojasa u donjem delu stomaka da li će satanistički zapad da nešto prizna, ili neće da prizna. Koga zabole briga za njihova priznanja ? Na vojnom bojištu se pojavite pa da vidimo ima li šta od vas. Za sada dobijate po repu samo tako. Živela Zbornaja komanda.

 2. 1 mnooogo dobar ćo'ek says:

  Ne sme da se prizna da krivonogi kauboj Đon Vejn koji bljuje ižvakani duvan nije najjači.

  • Milutin says:

   Đon Vejn je bio peder kao i mnogi drugo mačo-muškarci sa Holivudskog platna. U Americi je sve holivudska laž. Zato su i uništili sve ono vredno šta su imali.

 3. michael pan says:

  Da, Rusija ce vas sotono pitati da priznate poraz. Osjetit ce te kad vam pocnu da zavrcu usi ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *