АМЕРИЧКИ РАЗАРАЧ без одобрења ушао у Јужно кинеско море! ЧЕКА СЕ РЕАКЦИЈА КИНЕ

AMERIČKI RAZARAČ bez odobrenja ušao u Južno kinesko more! ČEKA SE REAKCIJA KINE

13 septembra 2019

Američki raketni razarač uplovio je u teritorijalne vode Paracelskih ostrva bez dozvole kineskih vlasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Kine.

Nakon što je američki razarač uplovio u teritorijalne vode Paracelskih ostrva, Vazduhoplovne snage Južne komande Narodnooslobodilačke armije Kine uputile su se ka njemu, a zatim su upozorile razarač da napusti tu teritoriju.„Želimo još jednom da ponovimo da Kina ima neosporna suverena prava na ostrva u Južnom kineskom moru i u najbližim vodenim područjima, te da nikakav straniratni brod neće moći da promeni tu situaciju bilo kakvim provokacijama“, navodi se u saopštenju portparola komande Južnog okruga Li Huamina.

Paracelska ostrva se nalaze 230 kilometara južno od Kine. Od 1974. godine vlast nad tim arhipelagom ima Kina, ali na tu teritoriju pravo takođe polažu i Vijetnam i Tajvan.

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Ima li nekoga da zvekne ove kauboje? Rusi i Kinezi su ocito jako plasljivi kad trpe ovoliki teror.

  • SENAD says:

   BRAAVOO,I,JA,TAKO,MISLIMM ...

 2. Zoran says:

  Nema sta da se ceka. Kad nisu do sad, nece ni sad.

  • persida says:

   Onda je opravdano da nas kauboji gaze.

 3. Pera says:

  Jevrejski kauboji i hoce da izazovu 3 svetski rat, ali konvencionalni ! Treba ih ubediti da ce da lete atomke i da amerike i engleske biti nece !

 4. A akoM says:

  Kina je taj teritorij proglasila svojim jednostrano,tj.ga prisvojila mimo međunarodnog prava!Nije ona jedina koja je tako djelovala,ali ima peh da se to kosi s interesima USA koji su u ovom slučaju zakonski u pravu,a vojno spremni i sposobni da to i žestoko brane,tj.slobodni međunarodni prolaz kroz taj teritorij!Kinezi će to sad progutati,a koliko će dugo,vidjet će mo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *