АМЕРИЧКИ РАЗАРАЧ на путу ка ЦРНОМ МОРУ

AMERIČKI RAZARAČ na putu ka CRNOM MORU

25 novembra 2021

Američki raketni razarač „Arleigh Burke“ (DDG-51) uputio se ka Crnom moru. Kako je saopštila američka mornarica, cilj je učešće u operacijama sa partnerima u NATO.„Razarač američke mornarice počeo je put ka Crnom moru radi zajedničkih operacija sa saveznicima i partnerima NATO u regionu“, navodi se u saopštenju Šeste flote američke mornarice.

Rusko Ministarstvo odbrane nedavno je upozorilo na aktivne operacije brodske grupe Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država i izviđačkih letova NATO-a odvijaju se u severozapadnom delu Crnog mora.

„Ničim izazvana agresivna vojna aktivnost SAD i zemalja NATO-a u crnomorskom regionu i uključivanje crnomorskih zemalja predstavlja pretnju po regionalnu bezbednost i stratešku stabilnost“, upozorava Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je da rastuća aktivnost NATO-a u blizini ruskih granica diktira potrebu za održavanjem borbene gotovosti nuklearnih snaga, povećanjem potencijala snaga za nenuklearno obuzdavanje, uključujući opremanje visokopreciznim oružjem i efikasnim sredstvima za uništavanje.

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

  2. ko says:

    Vide se pelene i odmah se zna da je brod americki.

  3. doktrina soka says:

    Samo neka se pripaze da se ne pocnu ljuljati po pucini kao onaj prosli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *