АМЕРИЧKИ РАЗАРАЧ УПЛОВИО У ЦРНО МОРЕ, РУСИЈА ОДМАХ РЕАГОВАЛА

AMERIČKI RAZARAČ UPLOVIO U CRNO MORE, RUSIJA ODMAH REAGOVALA

19 januara 2019

Snage Crnomorske flote Rusije počele su da prate američki razarač „Donald Kuk“ odmah nakon što je uplovio u akvatoriju Crnog mora, saopštio je u subotu Nacionalni centar odbrambene uprave Ruske Federacije.

– Snage Crnomorske flote počele su da prate razarač američke vojne mornarice „Donald Kuk“ odmah posle njegovog ulaska u akvatoriju Crnog mora – navedeno je u saopštenju.Dejstva američkog vojnog broda neposredno prati stražarski brod Crnomorske flote. U saopštenju je navedeno da e američki razarač nadgledati elektronska i tehnička sredstva ruske flote dok god bude u zoni odgovornosti Rusije.

Razarač „Donald Kuk“ je u akvatoriju Crnog mora ušao u subotu u 20.50 po moskovskom vremenu.

Prema odredbama međunarodne konvencije iz Montrea, koja reguliše prolazak turskim moreuzima za vojne brodove necrnomorskih država, vreme boravka američkog razarača u Crnom moru ne sme da premaši 21 sat, saopštio je Nacionalni centar odbrambene uprave Rusije.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gardista says:

    Vreme tece...Sad! Usao u medvedju jazbinu.

  2. A akoM says:

    Pa,ako taj USA razarač hoće puno toga vidjeti i snimiti,morat će glisirati,brzo prođe 21 sat!

  3. Budi Bog s nama says:

    Rusi sada imaju opciju da mu priđu s podmornicom, vežu elise, da ga tako zadrže koji minut duže i da ga puknu ko dete zvečku, nego valjda neće da prljaju svoje more radi ekologije i turizma, a kako bi posle Srbi išli u Nesebar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *