АМЕРИЧКИ РЕЖИСЕР ИСКРЕНО: Трамп је ћакнут, Обама кратковид, а Клинтонова је најопаснија

AMERIČKI REŽISER ISKRENO: Tramp je ćaknut, Obama kratkovid, a Klintonova je najopasnija

7 novembra 2016

Oliver Stone at the Beijing international film festival

Američki režiser Oliver Stoun je dao intervju za list Le Temps gde je komentarisao kandidate za predsednika SAD i odlazećeg predsednika. Za njega je Tramp opasan jer je “ćaknut“, Obama kratkovid jer vređa Rusiju, a Klintonova je opasnija od svih jer podržava bombardovanje drugih država i mešanje u njihovu unutrašnju politiku.

Oliver Stoun je u intervjuu ispričao kakvo je njegovo mišljenje o maglovitoj budućnosti Edvarda Snoudena, o kome je snimio film, a takođe je dao svoju prognozu za predstojeće izbore.

Tragediju Edvarda snoudena je opisao kao slepilo američkog naroda koji veruje u svaku reč vladajućih struktura i na taj način se odriču sopstvenih sloboda zarad nekakve zaštite, isto kao i narod kojim je vladao Hitler. Kaže da je rat sa terorizmom odličan povod da se radi sve, uključujući i omasovljenje sajber oružja.

Prema Stounu kapitalistički sistem funkcioniše zato što nagrađuje ljude za njihovu apatiju, a po njemu je najbolji primer toga američka televizija.

“Američke reportaže o Siriji deluju blago i “pasterizovano“ u odnosu na francuske reportaže, gde je prikazan sav užas rata.“, smatra režiser.

Kada su ga novinari pitali šta će se desiti ako Tramp pobedi, Stoun je odgovorio: “Vas Evropljane užasava takva perspektiva. Smešno je to što mi svi zadaju takvo pitanje. Ne mislim da Tramp ima neke šanse da postane predsednik, ali trebali bi da se bojite gospođe Klinton. Klintonova je Putina uvredila i poredila sa Hitlerom, podržala je bombardovanje Libije i pokret “Kontras“ u Nikaragvi.“

“Tramp je ćaknut. On jedan dan govori jedno, a sledeći dan sasvim drugo. Šta vas tera da mislite da je Hilari Klinton manje opasna? Kažu da je liberalna? Ona podržava politiku mešanja u tuđe poslove. Ja bih voleo da vidim u Beloj kući kandidata Demokrata koji je za mir. Ali ona je na čelu ratno nastrojene partije, Berni Sanders bolje iskazuje tradiciju Demokratske partije.“, rekao je režiser.

Izvor: Pravda

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *