АМЕРИЧКИ СЕНАТОРИ ТВРДЕ: „Срби ће морати да признају Косово, иако је Вучић љут!“

AMERIČKI SENATORI TVRDE: „Srbi će morati da priznaju Kosovo, iako je Vučić ljut!“

19 septembra 2019

Senator iz savezne države Konektikat Kris Marfi, koji je sa Ronom Džonsonom nedavno boravio u poseti Prištini i Beogradu, veruje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “spreman da sklopi sporazum sa Kosovom i da prizna njegovu nezavisnost, ali je trenutno ljut kao osica zbog takse od 100 odsto”.

“Obojica ga ubeđujemo da se što pre vrati za pregovarački sto, a on nam navodi da će biti spreman da ponovo razgovara čim se takse ukinu”, naveo je Marfi, kako prenosi Kossev, u blogu objavljenim na sajtu Medium Corporation nakon završetka posete dvojice senatora Kosovu, Srbiji, Ukrajini i Nemačkoj.“Naš sastanak s Vučićem je važan, jer Trampova administracija posvećuje malo pažnje još uvek tinjajućim sukobima na Balkanu. Naše posete mestima kao što su Beograd i Priština verovatno će ostati zabeležene kao posete američkih delegacija na najvišem nivou koje će ove zemlje doživeti za vreme Trampovog mandata. Važno je da Amerikanci posećuju mesta poput Srbije, koja takođe ima jake veze sa Rusijom, kako bi naš odnos sa njom opstao”, ocenio je Marfi.

Prenoseći impresije iz Prištine, Marfi je napisao da je to jedan od njegovih “najdražih gradova u svetu”, da je Kosovo “najmlađa država u Evropi, a ulice su pune energije i vitalnosti”.

“U našoj državi (Konektikat) žive desetine hiljada (uglavnom Albanaca) imigranata iz ovog dela sveta, a mnogi uspešni Amerikanci albanskog porekla u našoj zemlji podržavaju škole i nevladine organizacije u mestima kao što je Priština. Oni koji su glasali za mene žele da budem snaga mira na Balkanu i zato sam ih poslušao”, naveo je on u blogu.

(Beta)

KOMENTARI13 komentara

 1. Velika Metla says:

  Vi senRatori anerički,jedino šta će Srbi morati je to da ćemo vam se načestitati mile majke prvom prilikom. Uz pomoć slobodarskog sveta,jer ni vi sami ne napadate nikoga,pa i mi moramo imati saveznike.

  • Peđa says:

   Ma da nisi ti malo uzeo milionče dva za lobiranje....

   • Velika Metla says:

    Peđa,vrlo je jak uticaj korner zastavice na poplave u Etiopiji.

  • Predrag says:

   tačno, treba naći neke crnce i dati im kreka i po sto dolara da ih sačekaju ispred kuće kad se vrate i skinu im skalpove. pa onda da vidimo.

 2. dinki says:

  Malo morgen naci pseta!!!!!!!

 3. rajko says:

  Aj' se kladimo da neće!

 4. Istina says:

  Srbi će morati da priznaju Kosovo, iako je Vučić ljut! Ma on je ljut na svoj narod, jer ne može da nagovori Srbiju i Srbe da priznaju lažnu državu Kosova, koja i onako propada i koja nema nikakve vizije budučnosti. Srbi neće priznati Kosovo isto kao što Rusi neće priznati Ukrajini Krim ili Kinezi Tajvan, to je samo pusta želja zapadnog liberalnog sveta koji oni priželjkuju. ZNA SE da će posle aneksije Kosova, albanci tražiti i Sever Grčke, Jug CrneGore i Zapadnu Makedoniju a pravoslavni narodi samo čekaju signal koji će jim omogućiti početak povratka silom otete pravoslavne zemlje koji će nakraju izgubiti čak i Albaniju a Albance proterati na drugi kontinent Amerika ili Afrika... Samo neka sanjaju Amerikanci, oni i onako žive u Holivudkim filmovima... Možda će shvatiti jednog dana da je realnost drugačija...

 5. Sasulja says:

  Ovi se-r-atori stvarno se-ru gde god stignu,pa nije Srbija vuciceva basta pa da moze da poklanja sta kome hoce.

 6. milorad2 says:

  pa šta očekivati od senatora koga je dovela i platila albanska mafija.Ne postoji skoro upošte takva stvar kao što je POŠTENI albanac u inostranstvu pogotovo, pa to je sve povezana mafija ili su mafijaši ili su jataci ili pomagači. Sve je to porodični biznis,pa zato su i otišli tamo.Jao si ga konektikatu:)

 7. Gagi says:

  Trebalo bi dobronamerno upozoriti sve ove politicare koji nas posecuju i "mute vodu" za siptarske pare, na cinjenicu, da su oni sada na redu. Mnogo su nas bolje duhovno poznavali Turci i Austrougari pa, polomise zube. Aksiom svetske politike je, nediraj Srbe. U protivnom, ode ti carstvo. To je jednostavna istorijska istina koja je vec vekovima belezila ovaj prostor, na kome sticajem okolnosti zivimo mi Srbi. Kada se istorijski analiziraju svi pokusaji ovladavanja ovog prostora, bez uspeha, dolazimo do zakljucka da je ovaj prostor na neki nacin zasticen i rezervisan.Zaista ovaj prostor ima neku nepoznatu energiju i magiju,za koju znaju svi ovi koji nas vekovima napadaju i ubijaju. Ko je, kada i kako Srbe ovlastio da brine o ovom prostoru, i zasto bas nas, nije poznato. Istorijska istina je dokaziva, nema carstva i te sile na svetu koja je udarila na Srbe a da nije snosila teske posledice. Bice vrlo interesantan ovaj naredni period za par godina, bas me interesuje sta ce se desavati sa Usa i Nemackom jer su to dva brata rodjena. Nasa Srpska dusa je takva da im ne zelim, ali slutim da ce izgoreti u do sada nevidjenim i brutalnim gradjanskim nemirima.

 8. Mi says:

  Senatore, Albanci u vašoj državi , glasaju za vas, privrženi su vam, vi im uzvraćate preuzimanjem njihovih sunarodnika,sa Kosova, i stvarate političku osnovu za budućnost.... Mi Srbi uplakani, pakujemo vam i spomenik Klintonu i ispraćamo njih i vas, jer vi više ne bi imali razlog da se mlatite po Balkanskim vrletima.....Ovo je predlog br 1. Ako imate primedbu možemoje razmotriti....

 9. Predrag says:

  oni ne prete praznom puškom kao mi. to je tomahavk diplomatija. da bi se ućutkali ti psi treba im baciti otrovne viršle.ako nemamo skupe nuklearle možemo da se branimo bojnim otrovima.pa i one male plave žabe žive u amazonskoj džungli punoj zveri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *