АМЕРИЧКИ СПЕЦИЈАЛАЦ ПРИЗНАО: У Србију сам дошао са задатком да убијем…

AMERIČKI SPECIJALAC PRIZNAO: U Srbiju sam došao sa zadatkom da ubijem…

12 maja 2018

Američki državljanin Danijel Dejvid Korbet, bivši američki marinac i pripadnik elitne jedinice „Foke“, koji je uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je pripremao ubistva po Srbiji, spreman je da progovori i otkrije naručioce likvidacija, ali i sve detalje zadatka koji je dobio da uradi, odnosno koga je trebalo da ubije!

Korbet iz straha za život planira da pravosudnim organima ponudi nagodbu i da im sve informacije i detalje u vezi sa likvidacijom koju je planirao u zamenu za policijsku zaštitu.Panika u zatvoru

Danijel Korbet uhapšen je 31. januara ove godine nakon što je u štek-stanu u kojem se skrivao pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim serijskim brojem. Osim njega, zbog nedozvoljenog držanja oružja lisice na ruke stavljene su i državljanima Srbije N. V., N. P. i N. A., koji se tereti i za ilegalno posedovanje narkotika.

Protiv Amerikanca je pre nekoliko dana podignuta optužnica, ali je rešen da po svaku cenu izbegne suđenje i zatvorsku kaznu jer je ubeđen da mu rade o glavi.

Korbet je posle hapšenja očekivao da će njegovi „poslodavci“ brzo reagovati i izvući ga na slobodu. Međutim, kad je video optužnicu, izgubio je nadu da će ga oni spasti. Postalo mu je jasno da ga čeka suđenje, a potom i robija. Otad je u panici. Plaši se da bi nalogodavci mogli da ga likvidiraju jer posao nije završio, a i kako bi izbegli mogućnost da progovori i raskrinka ih.

DNK na oružju

Korbet strahuje od ljudi koji su ga angažovali i doveli u Srbiju. Plaši se da živ iz pritvora neće izaći zbog čega želi da se postupak protiv njega što pre okonča. U strahu je i od samog odlaska na suđenja, transporta do sudnice i prisustva javnosti. Spreman je da otkrije ko je kontaktirao s njim i koliko novca je trebalo da dobije za obavljene poslove, koji bi izazvali haos i nerede u Srbiji.

Prema njegovim rečima, bivši pripadnik „Foka“ će obelodaniti i imena saučesnika koji su daleko krupnije zverke od uhapšenih Srba.

Dvojica naših državljana navodno su na crnom tržištu nabavila pištolj i dala ga Korbetu govoreći da je on u Srbiju došao da „obavi posao i odmah nestane“. U ceo posao bilo je umešano više ljudi, a na oružju je pronađen Amerikančev DNK, pa se pretpostavlja da je vežbao pucanje.

Meta mafijaši i političari?

Na meti Danijela Korbeta, kako su prenosili mediji, navodno je trebalo da se nađe moćni narko-bos ili jedan istaknuti političar.

Pominjalo se i da se spremala likvidacija jednog ambasadora, što bi našu zemlju stavilo u stanje trajne nestabilnosti s obzirom na to da bi nakon tog ubistva bilo gotovo nemoguće izbeći osvetu radikalnih islamista i terorističke napade.

(Republika)

KOMENTARI2 komentara

  1. Desetar says:

    Nek prizna pa neka dovrsi zapoceto al na KiM, a ovde da mu se zabrani ulazak. Ako ikako moze.

  2. Kulak says:

    Budaletina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *