АМЕРИЧКИ СПЕЦИЈАЛЦИ У УКРАЈИНИ: Припрема напада на Крим

AMERIČKI SPECIJALCI U UKRAJINI: Priprema napada na Krim

26 septembra 2020

Amerikanci su priznali da su dugo pripremali i naoružavali ukrajinske obaveštajne podatke kako bi na Krimu vodili diverzantski rat protiv Rusije. Drugim rečima, pomogli su u pripremi terorističkih napada, rekao je novinar Evgenij Popov rekao u emisiji TV kanala „Rusija 1“.Podsetio je da su tokom septembra američki strateški bombarderi uvežbavali nuklearne udare na Krim.

„Ali neka pokušaju“, rekao je Popov.

Prema njegovim rečima, „Kijev je oduševljen“ što su na tim obukama korišćeni i ukrajinski „asovi“, a „američki partneri su im dozvolili da tamo prate i pokrivaju svoje bombardere i okreću cevi“.

Govorimo o zajedničkim vežbama u Vinici. Tamo su na vojnom aerodromu Amerikanci rasporedili čitav kompleks svog vazduhoplovstva, avijaciju Komande za specijalne operacije SAD, uključujući desantne letelice Osprey i specijalne avione MC-130, na kojima su, prema ukrajinskim izvorima, bile američke specijalne snage.

Oni ne kriju svoje ciljeve, kažu, ovo je odgovor Rusiji za vežbu Kavkaz-2020. Voditelj je podsetio da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu „namerno povukao vežbu od granice kako ne bi provocirao i uplašio zapadne partnere“.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. Archelay says:

  Ovo se zove racionalna vezba jer Ameri uvezbzvzju takticke trikovi gde ucestvuju Ukrajinci a istovremeno pokazuju zube Rusima da sa Amerima nema sale.Svesni su da nemaju sanse za uspeh ali,ginuce neki drugi a ne,oni.A sa trece strane daju Rusima do znanja da i oni mogu da rade isto sto im Rusi rade u Venecuelu.

 2. petrovgrad says:

  Samo neka krenu. Zgaziće ih Rusi, kao pijan govno.

  • Ivana says:

   Ajd ne melji bezveze ujko i ne podmeći.

 3. Zaliv says:

  Zvake za Ukrajinu, misle oni SAD ce bitu uz njih ako krene do nekakvog rata....krene li Ukrajina u ovakvu avanturu treba znati da Rusija ima i tehnike i ljudstva da zauzme sve bitnije strateske tacke u Ukrajini odakle ih niko ne bi posle oterao....Inace vec se pominjalo da ako Ukrajina nesto slicno pokusa da ce biti automatski bombardovane neki vojni ciljevi u Ukrajini verovatno i pomenuta baza

 4. M says:

  Ne ulazeći u druge razloge,dovoljno je reći da je Ukrajina ovakvom svojom politikom tu gdje je sada,na niskim granama,a ako tako nastavi,onda će biti i na još nižim granama,odnosno je možda neće ni biti!A što se tiče USA bombardiranja Krima a time i Rusije,to znači ne samo pravo nego i vjerovatnost(zapravo sigurnu izvijestnost)da će i Rusi napasti ne samo USA saveznike nego i USA teritorij,jer je to adekvatni i jedino jednako teški odgovor!

 5. Kulak says:

  Putin?Rusi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *