АМЕРИЧКИ СТРУЧЊАЦИ ТВРДЕ: Када падне Бахмут, РУСИЈУ НИШТА НЕЋЕ ЗАУСТАВИТИ

AMERIČKI STRUČNJACI TVRDE: Kada padne Bahmut, RUSIJU NIŠTA NEĆE ZAUSTAVITI

18 marta 2023

Ukrajinska vojska može da se povuče sve do Dnjepra nakon poraza grupe u Artjomovsku (Bahmut), rekao je bivši američki obaveštajac Toni Šafer u intervjuu novinaru Stivenu Gardneru.

– Oni toliko loše upravljaju svojim trupama i resursima da neće moći da se pregrupišu i nastave odbranu. Upravo sada predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski nastavlja da besmisleno baca vojno osoblje u Bahmutski kotao, primetio je oficir.Prema njegovim rečima, jedinice Oružanih snaga Ukrajine, namenjene za držanje druge i treće linije odbrane, već su razbijene u oblasti Artjomovska, pa je, nakon što naselje pređe pod kontrolu ruskih snaga, počeće veliko povlačenje ukrajinske vojska do Dnjepra. Posle toga Ruse ništa neće moći da zaustavi, rezimirao je bivši obaveštajac.

Dan ranije, Šafer je rekao da Ukrajinci neće moći da dobiju ni bitku za Artjomovsk ni dugotrajni sukob bez dodatnih kopnenih snaga SAD i NATO.

Ovakva negativna prognoza je krajnje nezgodna za Vašington, ali je zasnovana na stvarnim činjenicama, naglasio je obaveštajac.

(RIA)

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *