АМЕРИЧКИ СТРУЧЊАЦИ ТВРДЕ: Када падне Бахмут, РУСИЈУ НИШТА НЕЋЕ ЗАУСТАВИТИ

АМЕРИЧКИ СТРУЧЊАЦИ ТВРДЕ: Када падне Бахмут, РУСИЈУ НИШТА НЕЋЕ ЗАУСТАВИТИ

18 марта 2023

Украјинска војска може да се повуче све до Дњепра након пораза групе у Артјомовску (Бахмут), рекао је бивши амерички обавештајац Тони Шафер у интервјуу новинару Стивену Гарднеру.

– Они толико лоше управљају својим трупама и ресурсима да неће моћи да се прегрупишу и наставе одбрану. Управо сада председник Украјине Владимир Зеленски наставља да бесмислено баца војно особље у Бахмутски котао, приметио је официр.Према његовим речима, јединице Оружаних снага Украјине, намењене за држање друге и треће линије одбране, већ су разбијене у области Артјомовска, па је, након што насеље пређе под контролу руских снага, почеће велико повлачење украјинске војска до Дњепра. После тога Русе ништа неће моћи да заустави, резимирао је бивши обавештајац.

Дан раније, Шафер је рекао да Украјинци неће моћи да добију ни битку за Артјомовск ни дуготрајни сукоб без додатних копнених снага САД и НАТО.

Оваква негативна прогноза је крајње незгодна за Вашингтон, али је заснована на стварним чињеницама, нагласио је обавештајац.

(РИА)

KOMENTARIЈедан коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u