АМЕРИЧКИ СТУДЕНТИ СЕ ПОБУНИЛИ ЗБОГ СРБИЈЕ: Неће нама говор да држи Олбрајтова, она је ратни злочинац због бомбардовања Србије

AMERIČKI STUDENTI SE POBUNILI ZBOG SRBIJE: Neće nama govor da drži Olbrajtova, ona je ratni zločinac zbog bombardovanja Srbije

16 maja 2016

olbrajt_620x0Studenti i nastavno osoblje koledža u Kaliforniji protestovali su zbog toga što je Medlin Olbrajt držala govor na ceremoniji dodele diploma. Oni su „revoltirani“ time što, kako su objasnili, „ratni zločinac“ govori na ceremoniji, koja je održana u subotu, javlja RT.

U znak protesta, deo nastavnog osoblja američkog Skrips koledža u Klermonu u Kaliforniji odbio je da sedi na istoj bini sa Madlen Olbrajt.

Profesori su objavili pismo u kome naglašavaju da je Madlen Olbrajt kao državni sekretar i ambasador u UN oblikovala američku intervencionističku politiku u brojnim sukobima i „podržala politike koje su vodile stradanju miliona ljudi“.

Pismo je potpisalo 28 članova nastavnog osoblja, a objavljeno je u studentskim novinama.

Skrips je ženski koledž sa skoro 2.000 studenata, a izjava Olbrajtove da „postoji mesto u paklu“ za žene koje ne glasaju za Hilari Klinton, nije naišla na odobravanje studenata i profesora.

„Kao ženski koledž liveralnih umetnosti, trebalo bi da promovišemo napredak žena i transrodnih osoba, a ne da samo imitiramo i slavimo pojedince koji su deo državne sile SAD i koriste njeno nasilje“, navodi se u pismu.

Članovi nastavnog osoblja su najviše uvređeni zbog „čuvenog“ komentara Olbrajtove iz 1996. godine da je smrt više od pola miliona iračke dece, kao posledica sankcija, „bila vredna“.

Nastavnici su ukazali da je „više Iračana umrlo zbog 13 godina sankcija koje su SAD uvele i kontrolisale, nego zbog američke invazije 2003. godine i okupacije koja je usledila“.

Takođe, Olbrajtovoj zameraju i sprečavanje odlučnije akcije UN-a kojom bi se sprečio genocid u Ruandi 1994. godine, kao i odluku o bombardovanju SR Jugoslavije.

Reagujući na protest, Madlen Olbrajt je rekla za Los Anđeles tajms da su studenti „dužni da saslušaju ljude sa kojima se ne slažu“ pre nego što upotrebe feminističke argumente.

„U svetu postoji mnogo mesta za muškarce mediokritete, ali nema prostora za žene mediokritete“, rekla je Olbrajtova.

Studenti u SAD i ranije su negodovali zbog predavanja Olbrajtove. U Sirakuzi su studenti protestovali kada je Olbrajtova držala predavanje iz etike, ocenjujući to kao „apsolutnu uvredu značenju ‘etike'“.

(RTS)

KOMENTARI8 komentara

 1. Gordan says:

  Nadživela je mnoge... Njena politika o Balkanu kao da se sprovodi ?! Njen govor se još pamti, govor u kojem je navela i rešavanje pitanja BiH, Kosova, Vojvodine, Raške oblasti, Makedonije... Koliko to već traje ?

 2. Dinarska divizija says:

  Šta je babetino? Šta gledaš? he he he...

 3. sevko omer says:

  Njen je prijedlog da u srebrenici bude 8.000 mrtvih iako svi znaju da je to faras..i da se treba 10 godina sahranjivati po 500 toboze srebrenicana...farsa koja ce se ubrzo dokazati kao sto se dokazalo za markale i tuz kapiju...

 4. N. says:

  Kada vaše neprijatelje kritikuje neko ko u isti mah tetoši dvopolce i zbunjene, mora čovek da se zamisli u kakvom to svetu pokušava da opstane.

 5. padre says:

  A koji je to argumenat feminističan, Ruanda, Srbija ili Irak?

 6. Lazansky says:

  Bolesna baba,,mozda je to zato sto je neki Srbin nije okino kako treba..Zato Srbi pazite kako jebete strankinje.Pravilo broj jedan..izjebat da ne moze odati deset dana:)))

 7. deda mraz says:

  Pa naravno Americki studenti posto im dojadilo da im prikaze i nakaze ispiraju mozak a nasi studenti su joj lizali guzicu 5 oktobra i njoj i svima iz njene bande i ima ih jos i danas koji im lizu guzicu.Zna se u normalnim drzavama kako se petokolonasi kaznjavaju tj. stavis ih uza zid i po kratkom postupku zavrsis.

 8. Barakuda says:

  Kornjača drži predavanje o etici, kako etički ubiti što više nevinih ljudi ! Svaka čast upravi, profesorima i učenicima ovih koledža !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *